Menu
Your Cart

Now Foods Taurine 1000 мг

Now Foods Taurine 1000 мг
Now Foods Taurine 1000 мг
Now Foods Taurine 1000 мг
36.00 лв.
Без данък: 36.00 лв.

Възможни варианти

Now Foods Taurine 1000 мг действа антиоксидантно.Now Foods Taurine 1000 мг е хранителна добавка, съдържаща таурин на капсули. Тауринът е условно есенциална аминокиселина, която се прилага за подобряване и поддържане на добро здраве. Тя съдържа сяра в ядрото си и се открива в големи количества вътре в клетките. Аминокиселината не участва в структурата на протеините, за разлика с повечето други такива. 

Хранителни източници на таурин са животинските продукти – яйца, месо, морски дарове. Аминокиселината може да се синтезира и в мозъка и черния дроб, когато са налице основните му компоненти – метионин и цистеин, с участието на витамин B6 като кофактор. Най-големи количества таурин се откриват в мозъка, далака, мускулите, белите дробове, сърцето, ретината, белите кръвни телца и тромбоцитите.
Контролът върху количествата таурин в организма се осъществява главно от бъбреците. Когато има излишък – той се извежда чрез урината, а при недостиг – се връща отново в кръвообращението.

Тауринът има отношение към много важни органи и системи, подобрявайки тяхното състояние и функциониране. Подобрява функционирането на жлъчката, стимулирайки секрецията на жлъчен сок. Намалява риска от запушване на жлъчните пътища, защитава черния дроб от токсичното действие на жлъчката.

Подобрява дейността на сърцето по няколко начина – поддържане хомеостазата на калций в сърцето, водния баланс в организма и стимулиране образуването на нови кръвоносни съдове. 

Подкрепя и зрението, тъй като количествата на таурин в ретината са най-високи. Подобрява остротата на зрението и намалява риска от увреждане на ретината и слепота.

Поддържа електролитния баланс чрез регулиране нивата на калий, калций, магнезий и натрий в и извън клетките. Действа и антиоксидантно. Въпреки че действието му е по-скоро косвено.

Защо да изберем Taurine (аминокиселина)?

  • Подобрява секрецията на жлъчен сок;Now Foods Taurine 1000 мг регулира нивата на холестерол.
  • Подкрепя сърдечно-съдовата система;
  • Поддържа електролитния баланс;
  • Намалява риска от дегенерация на ретината;
  • Стимулира мисловната активност;
  • Регулира холестерола и кръвната захар;
  • Антиоксидантна защита;
  • Подходящ за вегани/вегетарианци;
  • PROTEIN.BG ви предлага достъпна цена и бърза доставка.

Какво представлява (таурин) Taurine 1000 мг?

Now Foods Taurine 1000 е хранителна добавка, в чиято формула се съдържа аминокиселината таурин на капсули. Тауринът е полуесенциална аминокиселина, която може да се синтезира в тялото при определени условия. Съдържа се предимно в сърцето, мускулите, белите кръвни телца, мозъка и други. Не участва в структурата на мускулния протеин, но отговаря за редица важни процеси.

Now Foods Taurine може да се прилага за регулиране на холестерола чрез стимулиране секрецията на жлъчка и разграждане на мазнините. Уравновесява нивата на кръвна захар, тъй като участва в усвояването на глюкоза. Играе роля при баланса на електролити – натрий, магнезий, калий и калций.

Now Foods Taurine подпомага мисловната дейност и психическото здраве. Страхотен избор за защитаване на зрението, сърцето, мозъка и като цяло за подобряване на общото здравословно състояние. Всяка доза от добавката съдържа 1000 мг от аминокиселината таурин.

За кого е подходящ Now Foods Taurine?

Now Foods Taurine 1 г е подходящ избор за хора с нарушена чернодробна и/или бъбречна дейност. При тях се наблюдават понижени нива на таурин. Идеален избор за вегани и вегетарианци. След 40-годишна възраст възможността за производство на таурин се понижава значително, с което се излагат на риск ключови системи в организма. Възстановяването нивата на таурин може да се осъществи чрез храна, но при някои хора, предимно такива, които консумират растителна храна, това на практика е невъзможно. Употребата на Now Foods Taurine е подходяща за всеки, тъй като се усвоява отлично и няма риск от предозиране/натрупване в организма.

Употреба и дозировка на Now Foods Taurine:

Една доза (1 капсула) два пъти на ден, 30-60 минути преди и непосредствено след тренировка.

Хранителна стойност за 1 доза (1 капсула):

СъставСтойност за 1 доза%ПДД
Таурин (свободна форма)1000 мг**

* Дневните дози са базирани на диета с 2000 калории. 

** Няма установена дневна доза.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки