Menu
Your Cart

Natrol Melatonin 3mg

Natrol Melatonin 3mg
Natrol Melatonin 3mg
Natrol Melatonin 3mg
Natrol Melatonin 3mg
Natrol Melatonin 3mg
 • Наличност: Да
 • Модел: Natrol Melatonin 3mg
Видян от: 1486
22.49 лв.
Без данък: 22.49 лв.

Възможни варианти

Natrol Melatonin 3mg подобрява качеството на съня,намалява умората и подпомага почивката на организмаАко често не можете да заспите и сънят ви е непълноценен, това може да окаже неблагоприятно въздействие върху целия Ви организъм. Сънят осигурява неговата почивка. Играе също важна роля в процесите на метаболизма, насърчава обработването и съхраняването на информация, възстановява имунната система и защитата на тялото. Оказва влияние на умствените, емоционалните и физическите му показатели. Трудностите със съня се отразяват върху организма: те водят не само до дневна умора и чувство на неудовлетвореност, но и причиняват здравословни проблеми. За да избегнете всичко това ще Ви помогне продуктът Melatonin 3mg на Natrol на невероятно добра цена. Той съдържа Мелатонин - хормон важен за пълноценния сън.

Защо да изберем Natrol Melatonin 3mg?

 • Противодейства на нарушенията на съня
 • Подпомага спокойния и дълбок сън
 • Намалява усещането за умора
 • Поддържа регулирането на биологичния часовник
 • Не предизвиква пристрастяване
 • Има антиоксидантен ефект
 • Оказва здравословен ефект
 • Не причинява странични ефекти
 • Препоръчва се на хора, които работят на смени
 • Protein.bg ви дава много добра цена и бърза доставка

Какво представлява хранителната добавка Melatonin 3mg на Natrol?

Melatonin на топ цена помага срещу безсъние, стрес и тревожностMelatonin 3mg е хранителна добавка на марката Natrol, съдържаща Мелатонин, който е хормон, регулиращ ежедневния и сезонния цикъл на организма. Също така е мощен антиоксидант, който неутрализира свободните кислородни радикали и стимулира активността на много ензими, отговорни за елиминирането им. Съдържа също и витамин B-6 за подпомагане на естественото производство на Мелатонин в тялото. Витаминът обуславя правилната активност на невротрансмитерите в нервната система (главно допаминергични и серотонинергични системи), което е причина за интензивността на много биохимични реакции в организма (компонент е на коензимите). Може също да повлияе на повишената секреция на хормона на растежа и намаленото ниво на пролактин.

Източник на Мелатонин в организма е епифизната жлеза (жлеза с вътрешна секреция в мозъка) и APUD клетки от храносмилателната система. Той е малка молекула, много добре разтворима както във вода, така и в мазнини. Този хормон се складира в тялото, като темпото на неговия синтез съответства на темпа на освобождаването му в кръвния поток. Той е липофилно съединение и благодарение на това може безгранично да пресича клетъчните мембрани и да действа вътре в клетките.

Нивото на Мелатонин в кръвта е свързано с продължителността на деня и нощта. През деня концентрацията му е малка, а най-високата й стойност се получава между 00:00 и 3 часа сутринта. Основните начини, по които влияе в клетката, са: свързване с рецепторите, влияние върху ядрените рецептори и директна активност с цитоплазмени протеини.

Melatonin 3mg помага при разстройства на съня

Има много състояния, които нарушават нощната биосинтеза на Мелатонин (например, интерконтиненталните полети; синьо-виолетова LED светлина, излъчвана от различни електронни устройства; работа на смени; стресът). Прекомерно ниското ниво на този хормон причинява нарушения на физиологичния ритъм на човека, което от своя страна може да доведе до повишен риск от появата на много заболявания.

Natrol Мелатонин на много добра цена има антиоксидантен ефект и укрепва имунитетаСекрецията на Мелатонин зависи от светлината и се осъществява основно през времето, когато тя не достига ретината на окото. Дори леката светлина значително ограничава синтеза и секрецията на Мелатонин от епифизната жлеза. Всички екрани на монитори и мобилни телефони ни влияят по този начин, особено когато ги използваме до последния момент преди лягане. Освен това в XXI век наблюдаваме ръст на броя на хората, работещи на смени, а това е съществена опасност за нарушения на съня. Смята се, че приложението на екзогенен Мелатонин може да противодейства на тези нарушения и да поддържа подходящата работа на биологичния часовник. Приемът на Melatonin 3mg ще ви помогне да избегнете разстройства на съня.

Мелатонин на таблетки от Natrol има антиоксидантен ефект

Освен детоксификацията на клетките в резултат на регулирането на експресията на някои гени, Мелатонин може да действа и като антиоксидант. Той изчиства свободните радикали от тялото, тъй като инхибира активността на ензимите, които причиняват тяхното производство. Свободните кислородни радикали генерират значително по-големи увреждания главно на молекулите: ДНК, РНК, протеини и липиди.

Мелатонин и неговите метаболити са невероятно ефективни антиоксиданти, действащи в целия организъм. Заслужава да се отбележи, че Melatonin елиминира излишъка от свободни радикали в хидрофилна и хидрофобна среда и е много по-ефективен от глутатиона, както и от витамините С и Е. Неговото превъзходство над други вещества със сходен антиоксидантен ефект произтича от факта, че той свободно пресича всички бариери в организма, включително кръвно-мозъчната бариера и лигавиците.

Други ефекти на Мелатонин

Melatonin на Natrol регулира биоритмите в организма и предпазва от нарушения в овулацията и менструалния цикъл при жени, работещи на смениОсвен влиянието си върху съня и бодърстването, Melatonin оказва и противораков ефект, както и намалява патологиите в храносмилателната система. Съществуват някои проучвания, които показват, че при жените, работещи на смени, има риск от появата на рак на дебелото черво и на гърдата, а в експерименталните проучвания е доказано, че локалното приложение на Мелатонин има превантивен ефект върху стомашните язви. Освен това Мелатонин влияе на защитата на червата, ограничава напрежението на гладкия им мускулен слой и влияе върху функциите и регенерацията на епитела на храносмилателната система. Също така се смята, че ежедневните нарушения на концентрацията на Мелатонин могат да повлияят на овулацията и да предизвикат нарушения в менструалния цикъл при жените, които работят на смени.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава страхотна цена за Melatonin 3mg – хранителна добавка на марката Natrol.

За кого е най-подходящ Melatonin 3mg хранителна добавка на Natrol? 

Melatonin 3mg е хранителна добавка, която трябва да имат под ръка всички хора, които страдат от проблеми със съня и нарушения на циркадните ритми. Благодарение на антиоксидантния си ефект, продуктът може да бъде и чудесен инструмент за здравна профилактика, а широкият спектър от ефекти на този хормон го прави полезен при терапията на много заболявания.

Употреба и дозировка на Natrol Melatonin 3mg:

Приемайте по 1 таблетка 20 минути преди лягане.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 60/120

Състав:Стойност:%ПДД
Vitamin B-6 (from Pyridoxine Hydrochloride) 10 мг500%
Calcium (from Calcium Carbonate) 63 мг6%
Melatonin 3 мг*

*Дневните дози са базирани на 2000 калории.

†Daily Value не е установено.

Други съставки: целулоза, акация, силициев диоксид, стеаринова киселина, магнезиев стеарат, целулозна смола, малтодекстрин.

Не съдържа: Мая, пшеница, мляко, яйца, соя, глутен, изкуствени оцветители и аромати, добавена захар, нишесте и консерванти.

Важно: Възможно е да имате остатъчна сънливост. Ако сте под медицинско наблюдение или сте използвали каквито и да е транквиланти или успокоителни, потърсете съвет от Вашия лекар преди употреба! Консултирайте се с Вашия лекар преди употреба, ако имате автоимунно заболяване, депресивно разстройство, бременност или кърмите! Да не се използва от деца под 12-годишна възраст! Не приемайте продукта, когато работите с машини или шофирате! Да се съхранява на хладно и сухо място! Дръжте далеч от деца!

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки