Menu
Your Cart

Doctor's Best Selenium 200 mcg

Doctor's Best Selenium 200 mcg
2 - 3 Дни
Doctor's Best Selenium 200 mcg
 • Наличност: 2 - 3 Дни
 • Модел: Doctor's Best Selenium 200 mcg
 • КОД: DRB-00375
Видян от: 2011
56.70 лв.
Без данък: 56.70 лв.

Възможни варианти

ПоддържанетоSelenium 200 mcg е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg на добро здраве зависи от много на брой фактори. Организмът се нуждае от достатъчно сън за да отпочине, както и от спортуване и правилно балансирано хранене. За здравословният хранителен режим е важно в орагнизма с храната да постъпват всички необходими вещества за осъществяване на основните метаболитни реакции. Основните вещества, важни за ораганизма са протеини, въглехидрати и мазнини, но освен тях организмът се нуждае и от минерали. Въпреки че нашето тяло се нуждае от минимални количества от тях, минералите са крайно необходими за осъществяването на жизнените функции и поддържането на здраво тяло. Selenium 200 mcg на марката Doctor's Best е продукт, който може да помогне за подобряване на физическата форма и е съставен от минералът селен. Селенът не е особено познат на хората, но неговата роля за организма е от съществено значение за осъществяването на много процеси, които се извършват в организма. Селенът е минерал, който участва в различни биохимични процеси, както и в регулирането на хормоните на щитовидната жлеза, синтеза на ДНК молекули, и други метаболитни процеси в човешкото тяло. Селенът взима участие и в подобряване на фертилността при жената, а при мъжа спомага за увеличаване подвижността на сперматозоидите.

Selenium 200 mcg може да помогне за подобряване на здравето на целия организъм. Той е един от основните елементи в антиосидантната защита. Селенът взима участие в изграждането на глутатион пероксидазата - ензим, който обезврежда токсичните свободни радикали (ROS). Свободните радикали представляват малки молекули - реактивни форми на кислорода, които се свързват с нуклеиновите киселини (ДНК и РНК) и причиняват необратими увреждания. Ролята на антиоксидантите е да неутрализират тези кислородни радикали и да предпазват клетките и тъканите от подобни въздействия. Когато селенът е в по-малки количества антиоксидантната защита на организма намалява и се увеличава риска от увреждане на тъканите.

При остър дефицит или намалени нива на селен, имунната система може да бъде потисната и тялото да се изложи на риск от вирусни инфекции. В резултат на пониженият имунитет, могат да се развият различни инфекциозни заболявания, които да заегнат различни органи и системи в организма (например съречно-съдовата система, черният дроб и др.)

Селенът играе ролята на катализатор при образуването на хормоните на щитовидната жлеза. При понижено количество могат да се нарушат нейните функции, което да доведе до хормонален дисбаланс. Селенът се прилага и при лечение на болестта на Хашимото - автоимунно заболяване, което засяга щитовидната жлеза, карайки организмът да я разпознава като чуждо тяло. Селенът е ключов елемент не само за хората, но и за повечето живи организми. Той оказва благотворно действие върху кожата и ноктите, а в комбинация с витамин Е и L-карнитин се използва за подобряване на мъжката оплодителна способност, като увеличават подвижността на сперматозоидите. Селенът се препоръчва  за профилактика на хора работещи в среда с тежки метали. Той показва комплексообразуващи свойства с тежките метали - образуват се комплексни съединения,които се извеждат от организма.

За да се предотврати дефицитът на селен са разработени хранителни добавки, които съдържат този елемент - например Selenium 200 mcg. Продуктът на Doctor's Best съдържа минералът селен под формата на L-селенометионин - натурална аминокиселина, която се абсорбира лесно от организма и се задържа по-дълго време в него. Selenium 200 mcg e произведен под формата на растителни капсули, които се разтварят добре в организма и са подходящи за прием от вегани и вегетарианци

Защо да изберем Doctor's Best Selenium 200 mcg?Selenium 200 mcg на Doctor's Best действа благоприятно върху щитовидната жлеза

 • Отличен източник на селен с високо качество
 • Спомага за поддържане на имунитета
 • Защита на клетките от оксидативен стрес
 • Спомага за извеждане от тялото на тежките метали
 • Има благоприятно действие върху зрението
 • Увеличава подвижността на сперматозоидите
 • Абсолютно безвредна и ефективна хранителна добавка
 • Лесни за прием капсули
 • Подходящ за вегатарианци и вегани
 • Не съдържа ГМО и глутен
 • Protein.bg ви осигурява достъпна цена и бърза доставка.

Какво преставлява селенът Selenium 200 mcg на Doctor's Best?

Selenium 200 mcg е продукт на марката Doctor's Best, който съдържа селен. Selenium 200 mcg e произведен под формата на растителни капсули, които са лесни за прием и дозиране. Продуктът на Doctor's Best e с доказано качество и спомага за подобряване на цялостната форма на организма. Селенът се включва като кофактор за различни ензими - антиоксиданти, които предпазват клетките и тъканите в тялото от токсичният оксидативен стрес, причинен от реактивните кислородни форми. Основните ефекти  на селена се свързват именно с неговият антиоксидантен ефект и имуностимулаторното му действие. Той укрепва имунната система и спомага за преодоляването на хроничната умора. Подходящ е за мъже с проблеми в репродуктивната функция, като има ефект за увеличаване на подвижността на сперматозоидите. Selenium 200 mcg съдържа 200 микрограма селен във всяка доза от 1 капсула.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Selenium 200 mcg - селен на марката Doctor's Best.

За кого е най-подходящ Selenium 200 mcg (селен) на Doctor's Best?

Selenium 200 mcg е отличен избор както за активно спортуващи така и за хора в напреднала възраст, които желаят да усетят чувството за добро здраве. Продуктът на Doctor's Best - Selenium 200 mcg е с растителен произход и е подходящ за вегани и вегетарианци. Selenium 200 mcg cъдържа оптимална дневна доза от 200 микрограма селен.

Употреба и дозировка на Doctor's Best Selenium 200 mcg:

Приемайте по 1 доза (1 капсула) Selenium 200 mcg дневно заедно с храната за постигане на оптимални резултати, или приемайте по предписание на диетолог.

Съдържание в една доза (1 капсула)

Състав:Стойност за 1 доза:
Селен200 mcg
Калций11,7 mg

Всяка опаковка Selenium 200 mcg съдържа 180 капсули.

Други съставки в Selenium 200 mcg нa Doctor's Best: целулоза, модифицирана целулоза (растителна капсула), силициев диоксид.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки