Menu
Your Cart

Doctor`s Best Best Vitamin D3 2000 IU

Doctor`s Best Best Vitamin D3 2000 IU
Doctor`s Best Best Vitamin D3 2000 IU
Doctor`s Best Best Vitamin D3 2000 IU
Doctor`s Best Best Vitamin D3 2000 IU
Doctor`s Best Best Vitamin D3 2000 IU
 • Наличност: Да
 • Модел: Doctor`s Best Best Vitamin D3 2000 IU
 • КОД: DRB-00210
Видян от: 2484
29.99 лв.
Без данък: 29.99 лв.

Възможни варианти

За своето нормално функциониране, организмът на всеки човек има необходимост от „животворни” вещества. Набавят се чрез балансиран хранителен режим, а тяхната липса в нашето тяло води до отслабване на съпротивителните сили и до появата на редица проблеми със здравето. Vitamin D3 е едно от тях. Той е част от най-полезните хранителни елементи, подобряващ общото здравословно състояние. Единственото органично съединение, което нашето тяло е в състояние да произвежда под въздействието на слънчевата светлина. За съжаление, в днешни дни, времето прекарано навън на открито е все по-малко. Особено през зимните месеци, когато слънчевото греене е по-малко, е възможен недостиг на този витамин. Хранителната добавка Best Vitamin D3 2000 IU 180 softgels от Doctor`s Best съдържа достатъчна доза от Vitamin D3, за да ви предпази от неговия недостиг и е на чудесна цена.

Витамин D (калциферол) наричан още „Витамин на слънцето” е мастноразтворим и зарежда с енергия.Витамин D (калциферол) наричан още „Витамин на слънцето” е мастноразтворим. За разлика от други органични съединения има хормоноподобен ефект и се държи като стероиден хормон. Той представлява група от биологично активни вещества.

Още през XVII век е било известно заболяването при децата, наречено „рахит”. Тогава не знаели причината за него, но се оказва, че се лекува от определени храни, в това число - рибено масло. По-късно, учените открили и влиянието на слънчевата светлина върху това заболяване. През 1924 г. е установено, че в храната, която е изложена на ултравиолетово лъчение, протича активация на някои антирахитични фактори. Откритите смеси от тези вещества са наречени „стероли”. През 1932 г. е получено отделно вещество, притежаващо антирахитично действие и е наречено ергокалциферол, или витамин D2. През 1936 г., от рибено масло бил изолиран препарат, наречен витамин D3 и негов предшественик е холестерола. Витамин D3 се синтезира в кожата, благодарение на УВ лъчите и може да постъпи в тялото също с храната. Витамин D2 се набавя само с храната.

Двете му активни форми работят синергично с калция и фосфора, като спомагат за тяхната абсорбация и правилно използване от тялото. Освен това няколко клинични изследвания показват следните функции на Vitamin D3: участва в регулацията на клетъчната пролиферация, метаболизма, стимулирането синтеза на някои хормони. Калциферол е разтворим в мазнини, които са необходими и за адекватната му абсорбция в червата. Подобно на другите мастноразтворими органични съединения, има свойството да се натрупва в мастната тъкан. Тези запаси, натрупани в тялото през лятото, могат постепенно да се изразходват през зимните месеци. Действа ефективно за предпазване от карцином на дебелото черво, простатата и гърдата, при затлъстяване, сърдечно-съдови проблеми и депресия. Също така, редовният прием на хранителното вещество позволява да се намали опасността от инфекции на дихателните пътища.

Групата от D витамини са важна част от човешкото хранене. Дневната нужна доза за възраст от 1 до 70 години (включително за бременни и кърмещи жени) е 15 микрограма холекалциферол, или 600 IU.

С помощта на продукта Best Vitamin D3 2000 IU 180 softgels от Doctor`s Best вие може да набавите нужния за вашето тяло Vitamin D3, на една много добра цена.

Защо да изберем Best Vitamin D3 2000 IU от Doctor`s Best?

 • Витамин Д във формулата на Best Vitamin D3 2000 IU от Doctor`s Best е хранителен елемент, който има първостепенна важност за работата на организма. За здравето на костите и зъбите
 • Насърчава абсорбирането на калций, фосфор и магнезий
 • Подкрепя имунната защита
 • Подпомага кръвоносната система
 • Предпазва от депресия
 • Best Vitamin D3 2000 IU от Doctor`s Best е на отлична цена и бърза доставка

Как действа Best Vitamin D3 2000 IU (Витамин Д3) от Doctor`s Best?

Витамин Д във формулата на Best Vitamin D3 2000 IU от Doctor`s Best е хранителен елемент, който има първостепенна важност за работата на организма. От него се нуждаят различни органи и системи:

 • Костната система

Водещата роля на компонента от Best Vitamin D3 2000 IU е абсорбирането на минералите магнезий и калций, необходими за създаването на зъбната и костната тъкани. Процесът на усвояване се стимулира във вътрешните органи. Vitamin D3 участва в метаболитните процеси на калция и фосфора, регулирайки тяхната концентрация. Увеличава се притока на минерали към костите и зъбите, в резултата на което те стават по-силни.

 • Клетъчният растеж

Витаминът активно участие в растежа и обновяването на клетките. Хормонът калцитриол помага на тялото да се предпази от развитието на ракови клетки. Доказана е способността за Vitamin D3 да забавя растежа на туморни образувания на гърдата и дебелото черво. Има положителен ефект при лечение и профилактика на онкологични заболявания на простатата и мозъка. Локалното приложение при псориазис намалява лющенето на кожата.

 • Имунната система

От присъствието на витамина в организма зависи функционирането на костния мозък, отговорен за производството на имунните клетки. Когато е достатъчна концентрацията на витамин D3 в тялото, се поддържа имунитета.

 • Жлезите с вътрешна секреция

Витамин D3 привежда в норма синтеза на инсулин. Следователно Vitamin D3, от Best Vitamin D3 2000 IU е необходим за да е здравословно нивото на глюкоза в кръвта.

 • Нервната система

Best Vitamin D3 2000 IU 180 Softgels на много изгодна цена от Doctor`s Best ще помогне да се избегне недостиг на Vitamin D3 и предпазва от депресияДържи концентрацията на калций в кръвта, който е отговорен за предаването на нервните импулси. Благодарение на участието си в усвояването на калций и магнезий, витаминът възстановява защитните обвивки на нервите. Това обяснява използването на Vitamin D3 в лечението на Дисиминативна склероза.

Best Vitamin D3 2000 IU 180 Softgels на много изгодна цена от Doctor`s Best ще помогне да се избегне недостиг на Vitamin D3. Той може да се получил като резултат на по-малко прекарани часове на открито, особено през зимните месеци. Дефицитът е възможен в редки случаи и се проявява при възрастните със следните симптоми: бързо уморяване и понижена производителност; нарушение на общото самочувствие; бавно зарастване на фрактури; костна деминерализация.

Витамин D3 е важен за хората занимаващи се активно със спорт. Той участва в протеиновият синтез и в производството на АТФ в мускулите. Способства за мускулния тонус, засилва имунитета, необходим е за нормалното съсирване на кръвта и функцията на щитовидната жлеза. Участва в поставянето на здравословни граници за кръвното налягане и сърдечната честота. За да се избегнат инфекциозни заболявания, грип, туберкулоза, диабет, кардиологични проблеми и др. е необходимо да се осигурят нужните на организма стойности Vitamin D3. За целта ще ви помогне Best Vitamin D3 2000 IU 180 Softgels от Doctor`s Best, който може да закупите на отлична цена.

За кого е най-подходящ Best Vitamin D3 2000 IU Doctor`s Best?

Best Vitamin D3 2000 IU 180 Softgels е подходящ продукт като доставчик на Vitamin D3 за всеки човек, за да гарантира нуждите на своя организъм от това полезно хранително вещество.

Употреба и дозировка на Vitamin D3 Doctor`s Best:

Приемайте по 1-2 капсули дневно по време на хранене.

Дозировка: 1 капсула
Дози в опаковка: 180

Състав:Стойност за 1 доза:%ПДД
Vitamin D32000 IU500%

Витамин D3, съдържащ се в този продукт е получен от ланолин, компонент на овча вълна.

†Дневните дози са базирани на 2000 калории.

**Daily Value не е установено. 

ДругИ съставки: Зехтин, мека капсула (желатин, глицерин, пречистена вода).

Не съдържа нищо друго, освен изброените съставки

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки