Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Витамини > Doctor s Best Best Fully Active B Complex

Витамини > Doctor s Best Best Fully Active B Complex
Витамини > Doctor s Best Best Fully Active B Complex
 • Наличност: Да
 • Марка: Doctor's Best
 • Модел: Doctor's Best Best Fully Active B Complex
 • КОД: DRB-00299
Видян от: 3897
39.59 лв.
Без данък: 39.59 лв.

Възможни варианти

Витамини > Doctor s Best Best Fully Active B Complex

ВBest Fully Active B Complex е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg човешкият организъм витамините играят жизненоважна роля. Те осигуряват нормалното протичане на много биохимични процеси, участвайки като коензими и кофактори за различни ензими. Освен това, витамините са важни и за производството на редица съединения, осигурявайки тяхната стабилност или директно служейки като субстрат за тяхното получаване. Витамините представляват нискомолекулни вещества, които оказват силен ефект в много ниска концентрация. Намаляването на тяхното количество в организма често причинява дискомфорт, а по-острият недостиг може да доведе и до развитието на определени заболявания, свързани с конкретният витамин. И понеже витамините не са вещества, които човешкият организъм може да произвежда, те трябва да се набавят чрез приетата храна или с помощта на хранителни добавки като Best Fully Active B Complex на марката Doctor's Best

Best Fully Active B Complex представлява комплекс от витамини от група В, който се съдържа в удобни за прием капсули от растителен произход. Тези капсули се усвояват лесно в организма, доставят необходимото количество витамини за тялото и са подходящи за прием от вегани и вегетарианци. Витамините от група В до голяма степен оказват своето влияние върху метаболитните процеси в тялото и имат ролята на кофактори за много ензими. В състава на Best Fully Active B Complex се съдържат 8 витамина от група В, както и витамин С. Първият витамин от група В е тиамин (В1). Тиаминът е витамин, чието действие се свързва с метаболизирането на въглехидрати и мазнини, оказвайки благоприятен ефект върху сърцето и нервната система. Най-срещаната форма на тиаминът - тиамин пирофосфоат (ТРР) действа като коензим при разграждането на захари и някои аминокиселини.

Витамин В2 - Рибофлавин също е витамин с много голямо значение за метаболизма. Рибофлавинът е важен за много ензими в тялото и е основен компонент на ФАД и ФМН - два кофактора, с чиято помощ става активирането на други витамини и се осъществява окислението (разграждането) на различни вещества, сред които и някои мастни киселини. Витамин В2 участва също и в превръщането на ретинол (витамин А) в ретинолова киселина.

Ниацин е наименованието на витамин В3. Ниацинът също е сред основните витамини, участващи в метаболитните процеси. Той се използва при образуването на други два кофактора - НАД и НАДФ, които са жизненоважни при осъществяване на окислително-редукционните реакции в тялото. Чрез окисление и редукция се разграждат и се произвеждат нови вещества в организма, което е решаващо за естественото функциониране на човешкото тяло. НАД участва при разграждащите процеси на мазнини, въглехидрати, протеини и алкохол, а НАДФ - при анаболитните процеси. Ниацин се приема и за намаляване на холестерола.

Пантотеновата киселина (или витамин В5) се използва в организма за получаването на коензим А, който от своя страна бива използван от клетките за производството на енергия и други редица важни за тялото вещества като някои мастни киселини, холестерол и ацетил холин.

Следващият витамин от В групата е пиридоксин (В6), който в активното си състояние е пиридоксал фосфат (PLP) и играе важна роля в образуването на някои невротрансмитери - епинефрин и норепинефрин (адреналин и норадреналин респ.), допамин, серотонин и гама-аминобутирова киселина, както и на други важни съединения като хистамин и хемоглобин. PLP е и кофактор за различни ензими, подпомагайки техните каталитични функции.

Витамин В7, познат като биотин също е кофактор за някои ензими и участва в процесите на преобразуване на аминокиселините с разклонени вериги (ВСАА), които са важни за изграждането и натрупването на мускулна маса.

Фолиевата киселина (витамин В9) има голямо значение за нормалното делене на клетките, както и за репродуктивната система.

Последният витамин от група В, който влиза в състава на Best Fully Active B Complex е витамин В12 (или кобаламин). Това е витаминът с най-голяма структура и може би един от най-важните за човешкото тяло. Кобаламинът е жизненоважен за нормалното функциониране на мозъка и нервната система, както и за производството на нормални червени кръвни клетки (еритроцити). Важен компонент е в процесите на синтезиране на ДНК и участва в метаболизма на някои мастни киселини и аминокиселини. С намалените нива на В12 се свързват състояния като депресия и развитие на пернициозна анемия.

В състава на Best Fully Active B Complex е добавен и витамин С, който има разнообразни ефекти за организма. Витамин С има добре изразен антиоксидантен ефект (предпазва тъканите от оксидативен стрес, причинен от кислородни радикали), полезен е за имунната система и участва като кофактор в различни процеси.

Продуктът на Doctor's Best Best Fully Active B Complex ви предлага отличен начин за прием на необходимото количество витамини от група В по лесен и достъпен начин, благодарение на капсулите от растителен произход, които се приемат лесно и се усвояват добре в организма.

Защо да изберем Doctor's Best Best Fully Active B Complex?

 • Best Fully Active B Complex съдържа витамини от група В и витамин СПродукт с отлично качество
 • Съдържа всички витамини от група В
 • Добавен Витамин С
 • Спомага за поддържане на нормалния метаболизъм
 • Помага за подобряване на формата
 • Полезен за сърцето и нервната система
 • Удобни за прием капсули
 • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява витамин В комплексът Best Fully Active B Complex на Doctor's Best?

Best Fully Active B Complex е продукт, който съдържа всички витамини от група В (+ витамин С), необходими за осигуряването на нормалните метаболитни процеси в тялото. Best Fully Active B Complex е произведен от компанията Doctor's Best под формата на капсули, подходящи за прием от вегетарианци, тъй като са направени изцяло с растителни съставки. Витамините от група В участват в разлини процеси, чрез които тялото получава енергия, произвежда аминокиселини, протеини, въглехидрати и мастни киселини и катализира реакции (катаболитни и анаболитни) чрез които става разграждането и производството на всички необходими вещества. Best Fully Active B Complex съдържа всички витамини от група В във всяка доза от 1 капсула

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Best Fully Active B Complex - витамин В комплекс на марката Doctor's Best

За кого е най-подходящ Best Fully Active B Complex (витамин В комплекс) на Doctor's Best?

Best Fully Active B Complex е подходящ за прием от всеки, който желае да осигури на тялото си оптимална доза витамини от група В, както и за тези, които страдат от дефицит на някои от витамините в Best Fully Active B Complex. Освен това, продуктът на Doctor's Best е отличен избор за прием от вегани и вегетарианци, тъй като се предлага в капсули, произведени от растителни източници.

Употреба и дозировка на Doctor's Best Best Fully Active B Complex:

Като хранителна добавка, приемайте по една доза (1 капсула) Best Fully Active B Complex дневно с храна или по предписание на диетолог.

Състав:Стойност за 1 доза
Витамин В1 (тиамин хидрохлорид)60 mg
Витамин В2 (рибофлавин и рибофлавин-
5-фосфат)
75 mg
Витамин В3 (ниацин и ниацинамид)50 mg
Витамин В5 (калциев пантотенат)100 mg
Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид и
пиридоксал-5-фосфат)
50 mg
Витамин В7 (биотин)600 mcg
Витамин В9 (6S)-5-метилтетрахидрофоlиева
киселина, глюкозаминови соли от QuatreFolic®)
400 mcg
Витамин В12 (метилкобаламин)1000 mcg
Витамин С (аскорбинова киселина)40 mg

Други съставки в Doctor's Best Best Fully Active B Complex: Модифицирана целулоза (растителни капсули), Микрокристална целулоза, Аскорбил палмитат, Силициев диоксид

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Рейтинг
Лош Добър