Menu
Your Cart

Gaspari Glutamine Powder Standard

Gaspari Glutamine Powder Standard
Gaspari Glutamine Powder Standard
 • Наличност: Да
 • Модел: Gaspari Glutamine Powder Standard
Видян от: 2698
58.00 лв.
Без данък: 58.00 лв.

Възможни варианти

L-глутаминътGlutamine Powder Standart е с 99,9% чистота представлява органична киселина с аминогрупа (аминокиселина) - една от 20те, които тялото използва за изграждане на мускулните влакна. L-глутаминът е аминокиселината, която се среща в най-голямо изобилие в организма и се складира в най-голямо количество в мускулите. Аминокиселината глутамин не спада към есенциалните аминокиселини (произвежда се в организма), но при някои определени състояния или генетични фактори, производството на глутамин може да бъде засегнато и това да наруши нормалните метаболитни функции. Това, както и повишената необходимост от глутамин при усилен метаболизъм (например интензивни тренировки) предполага допълнителният прием на L-глутамин

Glutamine Powder Standart е продукт, съставен от тази аминокиселина. L-глутаминът в Glutamine Powder Standart е произведен под формата на прах от компанията Gaspari Nutrition в една от най-чистите форми, срещащи се на пазара - 99,9% чист L-глутамин. Прахообразната формула на глутаминa на Gaspari позволява много лесно и бързо разтваряне във вода, както и бърза абсорбция в тялото след прием. Биосинтезът на глутамин се извършва посредством специфичен ензим от друга аминокиселина - глутаминова киселина (глутамат). За да произвежда глутамин, организмът се нуждае още от амоняк, магнезий и енергия, която получава под формата на АТФ. Осигуряването на екзогенен (външен) глутамин, готов за използване в метаболитните процеси, намалява нуждата от усилен синтез на тази аминокиселина в тялото.

В ролята си на най-изобилна аминокиселина, глутаминът достига до концентрации от 900 mcmol/l, а най-активно, неговото производство се осъществява в мускулните клетки - около 90% от цялото произведено количество. Това означава, че мускулните клетки трябва да осигурят значително количество енергия за производството на тази аминокиселина. Освен, че участва в изграждането на протеиновите молекули, намалява временно за възстановяване на мускулите след тренировка и спомага за натрупването на повече мускулна маса, L-глутаминът има и други, важни за организма функции. 

Тази аминокиселина взема участие в регулирането на киселинно-основния (рН) баланс в бъбреците, участва в транспорта на амоняк и изхвърлянето му от организма. При недостиг на основният метаболит на организма - глюкоза, L-глутаминът широко се използва за получаване на енергия, азот и въглерод при разграждането си. Това осигурява необходимите вещества за нуждите на клетъчният метаболизъм. 

При по-тежко физическо натоварване (като продължителни интензивни тренировки), натрупаните запаси от глутамин, могат бързо да се изчерпат и тялото да започне да разгражда собствените протеини за да си осигури нужната енергия. Ето защо много спортисти (бодибилдъри, атлети и др.) широко използват спортни добавки, съдържащи необходимият L-глутамин.

Приемът на тази аминокиселина ще ви помогне в изграждането на желаната мускулна маса или в поддържането на натрупаната мускулна маса. L-глутаминът на Gaspari Nutrition е един от най-чистите продукти на пазара, съдържащи глутамин - 99,9% чист L-глутамин. В състава на Glutamine Powder Standart не са добавяни изкуствени оцветители или пълнители. Glutamine Powder Standart е безвкусен, което го прави изключително подходящ за разтваряне в напитка по избор. 

Защо да изберем Gaspari Glutamine Powder Standart?Glutamine Powder Standart е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg

 • Продукт с отлично качество
 • 100% глутамин във всяка доза
 • Много висока чистота - 99,9%
 • Подпомага изграждането на мускули
 • Спомага за по-бързо възстановяване
 • Предпазва мускулите от разграждане
 • Един от основните източници на енергия, азот и въглерод
 • Участва в регулиране на рН в бъбреците
 • Участва в изнасяне на токсичният амоняк
 • Бързо и лесно разтваряне и прием
 • Подходящ за всяка напитка
 • Бързо абсорбиране в тялото
 • Protein.bg ви дава отлична цена и бърза доставка

Какво представлява L-глутаминът Glutamine Powder Standart на Gaspari?

Glutamine Powder Standart е L-глутамин, произведен под формата на прах от компанията Gaspari Nutrition. Високата чистота на продукта (99,9%) и липсата на овкусители правят L-глутаминът на Gaspari идеален за разтваряне във всяка течност. Бързото разтваряне и усвояване в организма от своя страна водят до постигането на по-бързи резултати. L-глутаминът ефективно спомага за по-бързото изграждане на желаната мускулатура, скъсява времето за възстановяване на мускулите и ги предпазва от разграждане. L-глутаминът също така е един от главните метаболити, осигуряващ енергия, азот и въглерод за метаболитните нужди на организма. Glutamine Powder Standart съдържа 5 грама L-глутамин във всяка доза от 5 грама

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Glutamine Powder Standart - L-глутамин на марката Gaspari

За кого е най-подходящ Glutamine Powder Standart (L-глутамин) на Gaspari?

Glutamine Powder Standart е подходящ за всеки активно спортуващ атлет или любител, както и за всеки, който желае да увеличи дневният си аминокиселинен прием. L-глутаминът е необходима за организма аминокиселина, която подобрява процесите на синтез и изграждане на желаната мускулна маса. Glutamine Powder Standart е неовкусен продукт, което го прави изключително подходящ за разтваряне във всяка напитка. 

Употреба и дозировка на Gaspari Glutamine Powder Standart:

Смесете една доза (5 гр.) Glutamine Powder Standart с около 200-250 мл вода или друга, любима напитка. За оптимален резултат приемайте по 3 дози дневно - сутрин (на закуска), на обяд и час преди лягане.

Съдържание в една доза (5гр.)

Състав:Стойност:
Микронизиран L-глутамин
99,9% чистота
5 гр

Състав на Gaspari Glutamine Powder Standart : 100% L-Глутамин

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки