Menu
Your Cart

Now Foods SAM-E

Now Foods SAM-E
Now Foods SAM-E
45.00 лв.
Без данък: 45.00 лв.

Възможни варианти

Now Foods SAM-E е хранителна добавка, подобряваща настроението и има пряко отношение към функционирането на нервната система. Прилага се при депресивни състояния, потиска агресивните прояви при шизофрения, подобрява кръвообращението, пречиства черния дроб и участва в редица метаболитни реакции. SAM-e представлява мощен метилов донор, участващ в метаболизма на мазнините и образуването на ДНК. САМе се съдържа основно в черния дроб и мозъка и взема участие в редица важни функции. Нужен е за клетъчен растеж, регенериране на неврони, синтез на глутатион (мощен антиоксидант) и важни невротрансмитери като серотонин и допамин. Последните повишават настроението и подобряват отговора на нервната система към външни дразнители и стрес. Поддържа нивата на ацетилхолин (невротрансмитер), забавя стареенето на клетките и невродегенерацията.

 Защо да изберем Now Foods SAM-E (S-аденозилметионин)?Now Foods SAM-E подобрява настроението и лекува депресията.

 • Действа антидепресивно;
 • Противодейства на хроничната умора;
 • Подобрява настроението;
 • Облекчава ставни възпаления;
 • Подпомага производството на невротрансмитери;
 • Подобрява съня;
 • Повишава концентрацията;
 • Подпомага справянето със стреса;
 • Насърчава производството на глутатион;
 • Съдържа витамини от B-група;
 • PROTEIN.BG ви предлага достъпна цена и бърза доставка.

Какво представлява SAM-E (адеметионин) Now Foods?

Now Foods SAM-E е хранителна добавка, съдържаща естествената за организма субстанция S-аденозилметионин. Популярността му се дължи на антидепресивните му свойства, наподобяващи тези на често предписваните медикаменти, но без техните странични ефекти. SAMe оказва стимул за производството на невротрансмитери, подобряващи дейността на нервната система и предаването на импулси между клетките и мозъка.
САМе се съдържа във всяка жива клетка и има огромно значение за здравето и самочувствието. Особен интерес представлява способността му да облекчава депресивните състояния – намалява умората, апатията, лошото настроение, раздразнителността и другите симптоми, свързани с депресията. Действа подобно на стандартните лекарствени препарати, но не причинява техните странични ефекти. Няма да се появят сънливост, сухота в устата, главоболие. Now Foods SAM-E се бори със стреса и безсънието.

SAM-E стимулира производството на глутатион и поддържа нивата на ацетилхолин. Глутатионът е мощен антиоксидант, защитаващ клетките от увреждане следствие влиянието на токсини и свободни радикали. Ацетилхолинът е важен невромедиатор, важен за функции като памет и мисловна дейност. Свързан е с дейността на централната и периферната нервна система. Подобрява мускулните контракции, включително е тези на сърцето. Метилирането е сред функциите на S-аденозилметионин, в които са включени реакцията на организма ни към стреса, детоксикация на организма от хормони, тежки метали и химикали, отговор на възпалителните процеси, възстановяване на ДНК, регенериране на клетъчното здраве, укрепване на имунната система чрез контрол върху нивата на T-килърите. 

Във формулата се съдържат витамини от B-комплекс, за да се минимизира рискът от прекалено натрупване на хомоцистеин. Последният се получава при разпада на SAM-e. Неутрализирайки хомоцистеина, който е особено опасен в големи дози за сърцето, се намалява рискът от инфаркт. S-аденозилметионин се използва от организма при метилиране, синтез на полиамини и транс-сулфуриране. 

Друго много важно качество на САМ-Е е извършването на профилактика и лечение на ставни и хрущялни проблеми – възпаление, оток, болка, скованост и обездвижване. Притежава действието на нестероидните противовъзпалителни средства, но проявява ефектите си по-бавно и съответно не води до страничните им ефекти.

За кого е подходящ SAM-E (САМ-е) Now Foods?

Now Foods SAM-E е подходящ избор при депресии, хронична умора, липса на концентрация и други, свързани със стреса и преумората симптоми. S-аденозилметионинаът е естествено за тялото вещество, съдържащо се във всяка клетка. Подкрепя производството на мозъчни химикали, подобряващи настроението и самооценката. Освен за подобряване на психическото състояние Now Foods SAM-E има и чисто физически ползи за здравето – противодейства на ставни възпаления, заздравява хрущялите, облекчава болката и отока, подобрява производството на синовиална течност (смазката на ставите). Now Foods SAM-E подпомага дейността на черния дроб като го пречиства от токсините и може да възстанови функциите му при увреждания следствие злоупотреба с алкохол и заболявания.

Употреба и дозировка на Now Foods SAM-E (SAMe):

Една доза (1 таблетка) 2-4 пъти дневно. Оптимален ефект се постига при прием на празен стомах.

Хранителна стойност за 1 доза (1 таблетка):

СъставСтойност за 1 доза%ПДД
SAM-e100 мг**

* Дневните дози са базирани на 2000 калории диета. 

** Няма установена дневна доза.

В някои случаи може да предизвика стомашен дискомфорт, като гадене.
Да не се прилага при деца без консултация с лекар.
Не се препоръчва при бременност и кърмене. Нужна е консултация преди включване в лечението на психически заболявания, както и при Паркинсон. Да не се приема преди и след хирургическа интервенция.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки