Menu
Your Cart

Doctor's Best Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint

Doctor's Best Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint
Doctor's Best Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint
 • Наличност: Да
 • Модел: Doctor's Best Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint
 • КОД: DRB-00328
Видян от: 1958
23.99 лв.
Без данък: 23.99 лв.

Възможни варианти

Витамините са вещества с органичен произход, които са с ниска молекулна маса и са необходими в много малки количества, за да осъществяват специфичната си биологична функция. Витамините участват в състава на ензими като кофактори и осигуряват тяхната висока каталитична активност. Витамините взимат участие при растежа, обмяната на веществата в тялото и други важни процеси. Витамините имат разнообразни функции, които се изразяват в повишаване на устойчивостта на  имунната  система, стимулиране на хемопоезата (производството на кръвни клетки) и жлезите с вътрешна секреция и др. При някои състояния като бременност, кърмене, умствена и физическа активност, инфекциозни заболявания и авитаминози нивата на витамините намаляват и се повишава нуждата от тяхното набавяне. При недостиг на витамини се нарушава здравословния баланс в организма, което може да предизвика заболявания, свързани с дефицит на някой от витамините. Чрез прием на разнообразна и балансирана  диета, човек може да си набави необходимото количество витамини с храната. При някои състояния и генетични заболявания или при спазване на строга диета, витамините в организма може да намалеят и това може да наруши здравето на човека. В такива случаи е препоръчително да се приемат хранителни добавки, съдържащи витамини (като Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint), които да нормализират ниските нива на даден витамин

Doctor's Best Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bgВитамин B12 (или кобаламин) е витамин от група В, който спада към водноразтворимите витамини. Кобаламинът притежава сложна структура и е витаминът с най-голяма молекулна маса, сравнен с останалите. В молекулата му се съдържа един атом кобалт, от който идва и наименованието му. Витамин В12 има изключително важно значение за нормалното функциониране на мозъка и нервната система, за образуването на червените кръвни клетки (еритроцитите), както и за синтезирането на нуклеинови киселини (ДНК и РНК). Kобаламинът (витамин В12)  участва в метаболизирането на аминокиселините и мастните киселини. Растенията и животните не могат да произвеждат витамин В12, който се произвежда единствено и само от бактерии, които разполагат с необходимите ензими за неговия синтез. В организма на човека витаминът се синтезира от бактерии, които се намират в стомашно-чревния тракт. Човек може да си набавя необходимото количество витамин В12 чрез месната храна или чрез прием на хранителни добавки като Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint  на марката Doctor's Best.

Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint представляват дъвчащи таблетки, произведени от компанията Doctor's Best, които са бързоусвоими и доставят необходимото количество витамин B12 на организма.

Понижените нива на витамин В12 могат да доведат до умора, състояние на депресия, нарушения в паметта, нервно напрежение, главоболие, бледа кожа. Причината за дефицит на витамин В12 може да бъде бедна на витамина храна - например при вегетарианци и вегани се увеличава вероятността те да страдат от дефицит на витамин В12 (който се среща в червеното месо). Децата родени от майки вегетарианки, са изложени на висок риск от дефицит на кобаламин. Тъй като витамин В12 участва в миелинизирането на нервните влакна, дефицитът му може да причини забавяне на предаването на нервни импулси. При силно понижени нива на кобаламин може да се развият маниакално-депресивни състояния, нарушения в нервната система, кожни заболявания, злокачествена анемия. Поради това се препоръчва допълнителен прием на необходимия витамин .

Защо да изберем Doctor's Best Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint?

 • Doctor's Best Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint съдържа кобаламин, жизненоважен за организмаПоддържа нервната система
 • Понижава раздразнимостта и подобрява концентрацията.
 • Допринася за правилното усвояване на хранителните вещества.
 • Увеличава енергията.
 • Стимулира образуването на червени кръвни клетки.
 • Участва в имунната защита на организма.
 • Гарантирано качество на продукта.
 • Лесни за прием и дозиране дъвчащи таблетки.
 • С приятен вкус.
 • Вегетарианска формула.
 • Без съдържание на ГМО и глутен.
 • Protein.bg ви осигурява достъпна цена и бърза доставка.

Какво представлява витамин В12 Fully Active B12 Chocolate Mint на Doctor's Best?

Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint на Doctor's Best са бързодействащи и лесно усвоими дъвчащи таблетки с приятен шоколадово-ментов вкус. Те съдържат Витамин В12, който има основно значение за нормалната работа на мозъка и образуването на жизненоважни вещества в организма. Приемът на витамин В12 подобрява паметта, участва в изграждането на еритроцитите и биосинтеза на нуклеинови киселини. Неговата полза е от съществено значение за човешкото тяло, поради което се смята за един от най-важните витамини. Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint съдържа 1000 микрограма витамин В12 във всяка една доза от една таблетка.

Освен всички изброени предимства, Protein.bg ви дава супер цена за Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint - витамин В12 на марката Doctor's Best.

За кого е най-подходящ Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint (витамин В12) на Doctor's Best?

Doctor's Best Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint е особено подходящ за спортуващи хора, хора подложени на стрес и нервно напрежение, при  вегетарианско хранене или дефицит на витамин B12 поради други причини. Формулата на Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint е изцяло веган и набавя лесноусвоимата форма на витамин B12 като дъвчащи таблетки с приятен шоколадово-ментов вкус.

Употреба и дозировка на Doctor's Best Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint:

Приемайте по една дъвчаща таблетка (една доза) Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint дневно, за предпочитане в рамките на един час след хранене. По-високи дози могат да се приемат по предписание от диетолог. Всяка опаковка от Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint съдържа 60 таблетки.

Съдържание в една доза (1 таблетка)

Състав:Състав:
Витамин В12 (метилкобаламин1000 mcg

Други съставки в Doctor's Best Chewable Fully Active B12 Chocolate Mint : дъвчаща база, ксилитол, магнезиев стеарат (растителен източник), шоколадово-ментов аромат.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки