Menu
Your Cart

Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor 5 mg

Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor 5 mg
Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor 5 mg
Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor 5 mg
Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor 5 mg
Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor 5 mg
 • Наличност: Да
 • Модел: Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor 5 mg
 • КОД: DRB-00407
Видян от: 1467
29.19 лв.
Без данък: 29.19 лв.

Възможни варианти

Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor подобрява съня.Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor е хранителна добавка с мелатонин на таблетки. Формулата съдържа 5 мг мелатонин във всяка дъвчаща таблетка с натурален вкус на мента. Мелатонинът е хормон, който се секретира от хипофизата и има огромно значение за ритъма на сън и бодърстване. Той влияе върху качеството на съня, работоспособността, менталното здраве, настроението и като цяло върху всички функции на организма. Производството на мелатонин се определя от някои фактори, като най-значим такъв е светлината. Когато има такава, определени рецептори в очите изпращат сигнал на мозъка, че трябва да спре производството на мелатонин и съответно да забърза метаболизма, генерирането на енергия да се възстанови и да влезе в „работен режим“. Обратното, когато е тъмно, секрецията на мелатонин се увеличава, а това влияе върху всички функции в тялото – кръвното се понижава, пулсът също, метаболизма се забавя и генерирането на енергия. Тялото влиза в „режим почивка“ и настъпва съня. Така в най-общи линии действа мелатонинът, но само при безпроблемно функциониране на този механизъм. Когато са налице пречки за неговото синтезиране, може да настъпят различни смущения на съня – безсъние, често събуждане, неприятни сънища, ниска работоспособност, главоболие и тежест на сутринта и още много други. Счита се, че мелатонинът притежава антиоксидантни способности, помагайки на клетките да се регенерират по време на сън. Също така, стимулира имунитета и регулира холестерола. В такива случаи се препоръчва възстановяване нивата на мелатонина с помощта на хранителна добавка. Doctor's Best Мелатонин с вкус на мента е отличен избор за целта. Формулата осигурява оптимална доза от 5 мг мелатонин във всяка дъвчаща таблетка. Ползите от допълнителния прием се изразяват в подобряване на съня и всички произтичащи от това ефекти. Най-популярното свойство на мелатонина е да повишава качеството на съня и се прилага при различни смущения – безсъние, трудно заспиване, неспокоен сън и т.н. Включването му в ежедневната суплеменция намалява времето за заспиване, прави съня по-спокоен и пълноценен, позволявайки на тялото да се възстанови. Тези ефекти се проявяват най-силно при хора, които не могат да спят, при често пътуване, работа на смени, промяна на часовата зона, при лица над 55-годишна възраст. Като средство за профилактика при здрави индивиди не оказва влияние.

Интересно е влиянието на мелатонина върху функциите на стомаха. Мелатонинът може да намали риска от поява на язви и да ускори тяхното оздравяване. Счита се, че защитава стомашната лигавица от действието на аспирина и някои бактерии. Мелатонинът е хормон и важен невротрансмитер, който оказва влияние върху кръвния поток към мозъка. Твърди се, че може да облекчи симптомите при мигрена, да подобри съня при лица, страдащи от нея, да подкрепя мозъчните функции и паметта. Оказва понижаващ ефект върху кръвното налягане, включително и това в очите, намалявайки нивата на адреналин. Що се отнася до спортната суплеменция, мелатонинът не оказва пряк ефект върху резултатите от тренировките. Установено е, че приемът му вечер не влияе по никакъв начин върху спортуването на другия ден, но ако се приеме 2-3 часа преди тренировка, може да забави реакциите и да увеличи времетраенето й. За сметка на това, приемът на добавка с мелатонин може да повиши нивата на хормона на растежа по индиректен начин.

Защо да изберем Melatonin Natural Mint Flavor от Doctor‘s Best?Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor подобрява концентрацията и настроението.

 • Подобрява съня;
 • 5 мг мелатонин в таблетка;
 • Натурален вкус на мента;
 • Повишава работоспособността;
 • Антиоксидантен ефект;
 • Повишава нивата на растежния хормон;
 • Подобрява паметта и концентрацията;
 • Потенциал да понижи кръвното налягане;
 • Защитава стомаха;
 • Намалява нервното напрежение;
 • Подпомага регенерирането на клетките;
 • Укрепва имунитета;
 • PROTEIN.BG ви предлага достъпна цена и бърза доставка.

Какво представлява Melatonin Natural Mint Flavor?

Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor е хранителна добавка с мелатонин на таблетки. Формулата спомага за възстановяване на нивата му в организма, когато са налице пречки за естественото му секретиране. Всяка таблетка съдържа оптималната концентрация от 5 мг мелатонин. Оказва положително влияние върху качеството и продължителността на съня, съкращава времето за заспиване и не води до привикване. Подобрява работоспособността, настроението и менталното здраве. Мелатонинът е силен антиоксидант, който предпазва клетките и особено тези на мозъка от увреждане. В спортната суплеменция може да окаже положителен ефект при нервно напрежение и трудности при заспиването, а също и да стимулира синтеза на растежен хормон по индиректен начин.

За кого е подходящ Doctor's Best Melatonin Natural Mint Flavor?

Doctor's Best Melatonin дъвчащи таблетки с ментов вкус са отличен избор за хора, които срещат трудности при заспиване, до късно вечер не могат да заспят, будят се често, а на сутринта усещат отпадналост и умора. Тези проблеми може да се дължат на недостатъчно количество мелатонин в организма. Включването на хранителна добавка с мелатонин предлага решение на проблема в удобна за дозиране и лесна за приемане форма – дъвчащи таблетки със свеж вкус на мента. 

Употреба и дозировка на Melatonin Natural Mint Flavor (мелатонин с вкус на мента):

Една доза (1 таблетка) се приема около час преди лягане.

СъставСтойност за 1 таблетка
Мелатонин 5 мг**

** Няма установена дневна доза.

Други съставки: манитол, модифицирано нишесте, естествен аромат на мента, магнезиев стеарат (растителен източник), силициев диоксид. 

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки