Menu
Your Cart

Dymatize Elite XT

Dymatize Elite XT
Dymatize Elite XT
 • Наличност: Да
 • Модел: Dymatize Elite XT
Видян от: 4829
63.00 лв.
Без данък: 63.00 лв.

Възможни варианти

Dymatize Elite XT е протеинова матрица с революционна технология за бавно освобождаване и топ цена от Protein.bgElite XT представлява протеинова матрица на марката Dymatize. Това е многофазов протеин, съставен от няколко различни вида протеини с различна степен на усвояване, които подхранват мускулите за по-продължителен период от време. Протеиновият състав на Elite XT е специално селекциониран за да се постигне максимално снабдяване на мускулите с нужните им вещества, както и оптималното им възстановяване. 

Протеиновата матрица на Dymatize е разработена чрез използване на система за определяне на абсорбцията на протеините, наречена SMST (Sustained Muscle Saturation Technology). След като е ясно, че различните протеини се усвояват с различна степен в организма, чрез тази система се определят точните нива и съотношения между различните протеини за да се постигне оптимален състав с пдродължително освобождаване на аминокиселини в кръвта.

Dymatize прилагат и друг иновативен метод при производството на Elite XT. Това е революционна система за капсулиране Nutrateruc®, която осигурява удължена абсорбция на протеиновите източници в матрицата, тъй като ги покрива и позволява тяхното освобождаване при достигане на определен рН диапазон. Тази иновативна технология удължава разграждането на протеините приблизително два пъти в сравнение с другите некапсулирани форми на протеините.

Оптималният източник на протеини трябва да бъде смес от различни протеини, тъй като всеки от тях има своя специфична характеристика. В Elite XT са добавени висококачествени протеини с различна степен на усвояване, като всички те съдържат пълен аминокиселинен профил. Това означава че съдържат всичките 20 аминокиселини, нужни на тялото за анаболитните процеси. В това число се включват и 9-те незаменими (есенциални, ЕАА) аминокиселини. Те са незаменими, защото не се произвеждат в човешкото тяло и е нужно да се приемат с храната. В състава на протеиновата матрица са включени суроватъчен, млечен, яйчен, соев протеин, както и мицеларен казеин.

Суроватъчните протеини (концентрат и изолат) се характеризират с бързото си и лесно усвояване в организма. Разликата между двата вида суроватъчен протеин е в степента на тяхното пречистване. Суроватъчният протеин концентрат съдържа повече лактоза и мазнини в сравнение с изолата, но също така съдържа и по-високи нива биологично активни вещества, подпомагащи цялостната функция на организма. Суроватъчният протеин изолат е пречистевн за да бъдат премахнати лактозата и мазнините, но също така съдържа по-малко биологично активни вещества. Съдържанието на протеини за грам обаче е по-високо.

Мицеларният казеин, за разлика от суроватъчните протеини се усвоява доста по-бавно в тялото след приемане. Това се дължи на мицеларната структура на казеина, която представлява струпване на много казеинови молекули. По този начин се затруднява разграждането на мицела от храносмилателните ензими и се забавя отделянето на аминокиселини в кръвта. Суроватъчните протеини и казеина в съотношения 20:80 представляват млечните протеини.

Яйчният албумин и соевият протеин са другите протеинови източници, съдържащи се в Elite XT. Те са със средна скорост на усвояване и също съдържат пълен аминокиселинен профил (всички 20 аминокиселини). Освен тези протеини, в състава на протеиновата матрица е добавен и L-левцин - една от трите аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) и тази с най-голямо действие от тях. Основната функция на ВСАА е да стимулират синтеза на мускулните протеини, като в същото време предпазват мускулите от разграждане, спомагат за премахването на излишните мазнини и съдействат за намаляване на чувството на умора.

За по-лесното усвояване и разграждане на протеините и другите съставки в Elite XT, е добавена и смес от разграждащи ензими - проеаза, лактаза и липаза. Всичко това, плюс отличният вкус и лесното разтваряне правят протеиновата матрица на Dymatize - Elite XT продукт от високо качество.

Защо да изберем Dymatize Elite XT?Elite XT съдържа високо количество ВСАА и е на топ цена от Protein.bg

 • Висококачествени протеинови източници
 • Специална формула за удължено усвояване
 • Богат аминокиселинен профил
 • 4,2грама ВСАА за доза
 • Увеличава натрупването на мускулна маса
 • Подпомага възстановяването след тренировка
 • Много ниски количества мазнини
 • Отличен вкус
 • Разтваря се лесно

Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява протеиновата матрица Elite XT на Dymatize?

Elite XT е протеинова матрица на марката Dymatize, съставена от висококачествени протеини и произведена чрез иновативна капсулираща технология, осигуряваща продължително отделяне на аминокиселини в кръвта. В състава на Elite XT са включени суроватъчни протеини, мицеларен казеин, млечен протеин, соев протеин, яйчен албумин, както и допълнително количество L-левцин. Протеиновата матрица е с богат аминокиселинен профил и високи нива ВСАА, а съдържанието на протеини е 21 грама за всяка доза от 34 грама.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Elite XT - протеинова матрица на марката Dymatize

За кого е най-подходящ Elite XT (протеинова матрица) на Dymatize?

Elite XT е идеален за вас, ако желаете да натрупате чиста мускулна маса с качествени протеинови източници. Протеиновата матрица на Dymatize чрез иновативната капсулираща технология позволява на тялото ви да приема хранителни вещества за по-дълъг период от време, което осигурява по-пълно и ефективно усвояване на веществата за постигане на оптимални резултати.

Употреба и дозировка на Dymatize Elite XT:

Смесете 1-2 мерителни лъжички (1-2 дози) Elite XT с около 250мл вода или течност по избор, като може да промените съотношенията за постигане на по-добър вкус и консистенция. За оптимален ефект може да приемате два до три пъти дневно между отделните хранения. 

Elite XT се предлага в опаковки от 1,814 кг. и различни вкусове: ванилия, шоколад, банан, боровинка, нуга

Хранителна стойност за една доза (34гр, шоколад)

Калории
- от мазнини
130
15
Мазнини
- наситени
- транс мазнини
1.5 g
0 g
0 g
Холестерол20 mg
Натрий220 mg
Калий400 mg
Въглехидрати
- фибри
-захари
7 g
1 g
4 g
Протеини21 g

*Информация за алергии : съдържа мляко, яйца и соя

Състав на Dymatize Elite XT : Протеини (Суроватъчен протеин концентрат, Соев протеин изолат, Млечен протеин изолат, Яйчен албумин, Суроватъчен протеин изолат, L-левцин, Мицеларен казеин [мицеларен казеин, пречистена вода, етил целулоза, олеинова киселина, средно-верижни триглицериди]), Алкално обработено какао, Слънчогледова сметана (слънчогледово олио, малтодекстрин, мицеларен казеин, слънчогледов лецитин, натриев цитрат, натурални токофероли и трикалциев фосфат), По-малко от 2% от Средноверижни триглицериди, Конюгирана линоленова киселина, Натурални и изкуствени аромати, Сгъстители (целулоца, ксантан, карагенан), Малтодекстрин, Сол, Сукралоза, Соев лецитин, Ензими (протеаза, липаза, лактаза), Екстракт от листа на стевия.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки