Menu
Your Cart

Doctor's Best Best Biotin 5000 mcg

Doctor's Best Best Biotin 5000 mcg
Doctor's Best Best Biotin 5000 mcg
 • Наличност: Да
 • Модел: Doctor's Best Best Biotin 5000 mcg
 • КОД: DRB-00301
Видян от: 3455
29.99 лв.
Без данък: 29.99 лв.

Възможни варианти

Витамините Best Biotin 5000 mcg e продукт с отлично качество и супер цена в Protein.bgса вещества с много голямо значение за организма. Те са необходими за поддържане на нормалното състояние на тялото и ключови съединения в много биологични процеси, протичащи в живите организми. Витамините представляват органични съединения, които са необходими в много малки количества, но оказват голямо влияние върху организма. Техният дефицит (слаб или силен) често води до нарушения в нормалното състояние на тялото, както и до някои заболявания. Витамините са вещества, които не се произвеждат в човешкият организъм, поради което е наложително да се приемат чрез храната. Всеки витамин притежава своето специфично действие и се класира в определена група (А,В,С и т.н.). Продуктът на Doctor's Best - Best Biotin 5000 mcg съдържа биотин - известен като витамин В7 или витамин Н.

Best Biotin 5000 mcg е произведен под формата на капсули от растителен произход, които осигуряват бързо усвояване след прием и са подходящ източник на витамин В7 за вегетарианци. Биотинът се използва в организма за осъществяването на голям брой процеси, действайки и като кофактор за някои ензими. Биотинът се съдържа в много шампоани и други козметични продукти, тъй като една от основните му функции е да поддържа здрава коса, кожа и нокти. Освен това, витамин В7 е необходим и за нормалният растеж на клетките и за образуването на някои мастни киселини. Биотин също се използва и в метаболизма на мазнините и аминокиселините (ВСАА), както и за поддържането на стабилни нива на кръвна захар, а в ролята си на кофактор, той участва в обмяната на въглероден диоксид.

Биотинът е ключов кофактор за някои жизненоважни ензими - карбоксилази. Тяхната роля е, чрез прибавяне на въглероден диоксид да превръщат едни съединения в други и по този начин да осигуряват на организма необходимите му вещества. Тези карбоксилазни ензими се нуждаят от биотин за да функционират. Три от петте карбоксилази, за които биотинът е кофактор се намират в митохондриите на клетките - местата където се получава енергията. Тези карбоксилази участват в образуването на хем - протеин, който съдържа желязо и е важен за производството на енергия в клетките. Освен това от хем се образува и хемоглобинът - протеин, който транспортира кислород и е отговорен за червеният цвят на кръвта. 

Дефицитът на витамин В7 може да се причини от неадекватен прием на витамини или като резултат от наследствени промени в генетичния код. Лекият дефицит на биотин не причинява тежки симптоми. Сред по-леките ефекти от биотиновия дефицит са изтъняване на косата, кожни обриви, изтъняване на ноктите. Сред по-сериозните симптоми се подреждат конюнктивит, дерматит и косопад, както и нервни увреждания, водещи до депресия, изтръпване на крайниците и др. Best Biotin 5000 mcg е отличен начин за набавяне на необходимите нива биотин, за да се поддържа здрав метаболизъм. 

Защо да изберем Doctor's Best Best Biotin 5000 mcg?Best Biotin 5000 mcg е важен кофактор за много ензими

 • Продукт с отлично качество
 • Подпомага получаването на енергия
 • Участва в метаболизма на мастни киселини и аминокиселини
 • Спомага за поддържане на здрава коса, кожа, нокти
 • Важен за синтеза на хем и хемоглобин
 • Участва в метаболизма на ВСАА
 • Растителни капсули, удобни за прием и дозиране
 • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява витаминът Best Biotin 5000 mcg на Doctor's Best?

Best Biotin 5000 mcg представлява продукт, произведен под формата на капсули от компанията Doctor's Best. Той съдържа биотин или витамин В7 - есенциално за организма вещество, което участва в клетъчният растеж и биосинтеза на хем (следователно и хемоглобин). Освен това, витамин В7 участва в метаболитните процеси, засягащи мастните киселини и аминокиселините (ВСАА). Биотинът също така играе ролята на кофактор за голям брой ензими и взема участие в регулирането на кръвната захар, поддържайки я в стабилни граници. Best Biotin 5000 mcg съдържа 5 mg витамин В7 във всяка доза от една капсула.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Best Biotin 5000 mcg - витамин В7 на марката Doctor's Best

За кого е най-подходящ Best Biotin 5000 mcg (витамин В7) на Doctor's Best?

Best Biotin 5000 mcg е подходящ за прием от хора, които страдат от намалени нива или от по-сериозен дефицит на витамин В7. Биотинът на Doctor's Best е подходящ за прием като допълнителен източник на витамин В7 при строги диети или други проблеми с усвояването на биотин в организма. Капсулите от растителен произход, които се използват за производството на Best Biotin 5000 mcg са подходящи за прием от вегани и вегетарианци, тъй като не съдържат животински съставки.

Употреба и дозировка на Best Biotin 5000 mcg:

Като хранителна добавка приемайте по една доза (1 капсула) Best Biotin 5000 mcg с или без храна, или по предписание на квалифициран диетолог.

Съдържание в една доза (1 капсула)

Състав:Стойност:
Биотин5000 mcg

Други съставки в Doctor's Best Best Biotin 5000 mcg : Микрокристална целулоза, Модифицирана целулоза (растителна капсула), Магнезиев стеарат (растителен източник), Силициев диоксид

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки