Menu
Your Cart

Prozis L-Glutamine

Prozis L-Glutamine
Prozis L-Glutamine
2 - 3 Дни
Prozis L-Glutamine
Prozis L-Glutamine
Prozis L-Glutamine
 • Наличност: 2 - 3 Дни
 • Модел: Prozis L-Glutamine
Видян от: 3802
13.99 лв.
Без данък: 13.99 лв.

Възможни варианти

L-GlutamineL-Glutamine на Prozis осигурява енергия, въглерод и азот за нуждите на клетките е продукт на Prozis и представлява L-формата на аминокиселината глутамин. Това е най-изобилната аминокиселина в кръвта, която се складира в най-високи количества в мускулните клетки. Глутаминът е една от 20-те аминокиселини, които участват в изграждането на човешките протеини. Тя не е есенциална (незаменима) аминокиселина, но при определени условия или някои генетични фактори организма може да бъде възпрепятстван да я произвежда и нейния недостиг може да причини сериозни проблеми. Това е причина за прием на хранителни добавки, съдържащи глутамин

Като най-често срещаната аминокиселина, глутаминът достига концентрация до 900 mcmol/l и най-активен синтез на тази аминокиселина се осъществява в мускулите - 90% от общото количество глутамин в организма. В ролята си на аминокиселина, глутамина участва в синтеза на протеини, но освен това изпълнява и други, полезни за организма функции. Приемът на глутамин спомага за натрупването на мускулна маса, както и за по-бързото възстановяване след тренировка. По-тежкото физическо натоварване може да изчерпа запасите от глутамин в мускулните клетки, което може да доведе до тяхното разграждане за да се осигурят хранителни вещества за организма. Поради тази причина много бодибилдъри, атлети и други спортисти избират хранителни добавки, съдържащи високи количества глутамин.

L-Glutamine се предлага под формата на прах, който се разтваря много лесно и се абсорбира бързо в организма. Това от своя страна води до по-бързото постигане на поставените цели. Образуването на L-глутамин се осъществява чрез специфичен ензим от глутамат (глутаминова киселина). Този процес изисква амоняк, магнезий и АТФ (аденозин трифосфат - основната енергийна молекула) - т.е. се изисква енергия за получаването на глутамин. Външният прием на глутамин чрез добавки като L-Glutamine спестява енергия на тялото ви като доставя директно L-глутамин на мускулните клетки. 

Глутаминът участва и в други процеси, протичащи в организма. Тази аминокиселина участва в регулирането на киселинно-основния баланс в бъбреците и действа като преносител на амоняка и спомага за извеждането му от организма. L-глутаминът също така е един от основните метаболити за организма (след глюкозата). Неговото разграждане осигурява на клетките въглерод, азот и енергия за поддържане на метаболитните нужди. 

L-Glutamine ще ви помогне в осъществяването на зададените цели и ще ви осигури бързи резултати. Продуктът на Prozis е 100% глутамин, който не съдържа допълнителни вещества и се разтваря лесно и бързо във вода или друга любима напитка, тъй като е неовкусен. 

Защо да изберем Prozis L-Glutamine?

 • L-Glutamine е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bgВисококачествен продукт
 • 100% Глутамин
 • Спомага за натрупването на мускули
 • Предпазва ги от разграждане
 • Подпомага възстановяването
 • Регулира киселинно-основния баланс
 • Източник на енергия, азот и въглерод
 • Бързо и лесно усвояване в организма
 • Неовкусен вариант - идеален за всяка напитка
 • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява глутаминът L-Glutamine на Prozis?

L-Glutamine е аминокиселина, произведена от компанията Prozis sport под формата на прах, който се разтваря много лесно и бързо във всяка течност и води до постигането на бързи резултати. Глутаминът участва в синтезирането на протеините в тялото и допринася за увеличаването на мускулната маса, предпазва мускулите от разпад, подобрява възстановяването и снабдява клетките с енергия, азот и въглерод, с което подобрява техният метаболизъм. Глутаминът притежава и други, послезни за тялото функции с което се нарежда сред най-предпочитаните продукти на пазара за хранителни добавки. L-Glutamine е 100% чист продукт - без добавени вещества и съдържа 5 грама глутамин във всяка доза от 5 грама.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за L-Glutamine - глутамин на марката Prozis

За кого е най-подходящ L-Glutamine (глутамин) на Prozis?

L-Glutamine е подходящ за всеки професионален спортист или любител, за всеки активноспортуващ, както и за всеки, който желае да увеличи дневният си прием на глутамин. Тази аминокиселина подобрява цялостния метаболизъм и подпомага процесите на синтез и натрупване на мускулна маса. L-Glutamine на Prozis е неовкусен - идеален продукт за разтваряне в любима течност, който би се харесал и на най-взискателните потребители. Продуктът е подходящ за вегетарианци и вегани.

Употреба и дозировка на Prozis L-Glutamine:

Приемайте по 3 дози L-Glutamine дневно съответно на закуска, на обяд и един час преди сън. За да приготвите една доза, разтворете една доза (5гр - 1 лъжичка) L-Glutamine в 50мл вода или друга любима напитка.

Всяка опаковка L-Glutamine съдържа 100 дози по 5 грама.

Количество в една доза (5 грама)

Състав: Стойност за 1 доза:
L-глутамин 5 гр

Състав на L-Glutamine : L-глутамин

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки