Menu
Your Cart

Doctor`s Best Best Vitamin D3 1000 IU

Doctor`s Best Best Vitamin D3 1000 IU
Doctor`s Best Best Vitamin D3 1000 IU
 • Наличност: Да
 • Модел: Doctor`s Best Best Vitamin D3 1000 IU
 • КОД: DRB-00209
Видян от: 2808
25.99 лв.
Без данък: 25.99 лв.

Възможни варианти

ЗаBest Vitamin D3 1000 IU увеличава здравината и плътността на костите да се чувства човек здрав и пълноценен, тялото трябва да бъде в оптимален баланс. За да се поддържа такъв баланс е нужно да се осигурят на организма всички необходими вещества, от които той се нуждае. Освен разнообразието от протеинови и въглехидратни източници (както и някои мазнини), необходимо е тялото да приема и редица витамини и минерали. Тези микро-, макроелементи и витамини са от основно значение за правилната работа на целият организъм и в някои случаи промяна в нивата на едното вещество повлияват съществено концентрацията на друго вещество. Така например витамин D спомага за абсорбирането на редица елементи, докато неговият дефицит води до значително намаляване на тяхната абсорбция. 

Именно витамин D, който се съдържа в продукта Best Vitamin D3 1000 IU на Doctor's Best е отговорен за усвояването на няколко от най-важните елементи - магнезий, желязо, фосфор, калций и цинк. Те са изключително важни за поддържането на нормалните функции и техният дефицит може да доведе до отклонение в здравословното състояние на тялото. Витамин D е важен за поддържането на здрави кости, тъй като той е отговорен за усвояването на калций и фосфор, осигуряващи здравината на костната тъкан. Всъщност под наименованието витамин D стоят група мастно-разтворими вещества, наречени секостероиди (притежават отворен пръстен в молекулата си). Тези витамини от група D се срещат в доста малко храни, но се образуват и по естествен път чрез биосинтез в кожата. Този биосинтез е пряко зависим от излагането на тялото на ултравиолетовата светлина на слънцето, която чрез промяна в структурата на молекулата образува витамин D.

Хора с недостатъчно излагане на слънчева светлина, с проблеми с усвояването на вещества, както и фактът, че витамин D трудно се набавя с храната са някои от факторите, които могат да доведат до намаляване на концентрацията на витамин D в организма. Този дефицит може да доведе до отклонения от нормалните показатели и да причини отслабване на костната тъкан и състояние, наречено остеомалация - омекване на костите. Поради тази причина на пазара се предлагат добавки, съдържащи витамин D в комбинация с различни други съставки или съдържащи само витамин D в различни концентрации. 

Продуктът на Doctor's Best Best Vitamin D3 1000 IU съдържа 25 микрограма витамин D3, който спомага за правилното абсорбиране на редица минерали, както и за осигуряването на максимална здравина на костите. Best Vitamin D3 1000 IU е произведен под формата на лесни и удобни за прием желатинови капсули, гарантиращи бързо разтваряне и усвояване в тялото. За човешкият организъм, най-голямо значение има един представител на витмините от група D - холекалциферолът. Основно той се грижи за поддържането на оптимални нива на калций в организма и също така участва в неговият метаболизъм. 

Постъпилият в организма неактивен витамин D следва да се активира от специфични ензими, които чрез своето действие предизвикват промяна в структурата на витамина и в крайна сметка водят до активирането му в черният дроб. По този начин от наличният холекалциферол се образува калциферол. Част от образуваният калциферол (витамин D3) достига до бъбреците, където се подлага на друго преобразуване в калцитриол - биологичноактивната форма на витамина. Калцитриолът присъства в кръвта, действайки като стероиден хормон, който регулира концентрацията на калций и фосфор, като по този начин спомага за укрепване на костната тъкан и подпомага имунната система и нервномускулните процеси.

Стероидните хормони, какъвто е и калцитриолът се свързват с определени за тях рецептори, които се намират на повърхността на мембраната на ядрото в клетката. Свързвайки се с рецепторите, стероидните хормони директно повлияват намиращите се в ядрото на клетка неуклеинови киселини (ДНК) и по този начин контролират действието (експресията) на кодираните от тях гени. Гените, които калцитриолът регулира, произвеждат транспортни протеини, които отговарят за процесите на усвояване на калция в храносмилателния тракт. Биосинтезът на холекалциферол (витамин D3) в кожата от своя страна се осъществява чрез действието на УВ лъчението на слънцето, при което се получава трансформиране на 7-дехидрохолестерол в крайният продукт холекалциферол, който подлежи на активиране.

Защо да изберем Doctor's Best Best Vitamin D3 1000 IU?Best Vitamin D3 1000 IU е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg

 • Гаранция за високо качество на продукта
 • Подобрява здравината на костната тъкан
 • Спомага за по-добрата абсорбция на калций и фосфор
 • Поддържа концентрацията на калций
 • Действа благоприятно за имунната система
 • Лесни за прием желатинови капсули
 • Бързо и лесно усвояване в организма
 • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява Best Vitamin D3 1000 IU на Doctor's Best?

Best Vitamin D3 1000 IU представлява продукт, който съдържа 1000 IU (international units) витамин D3 за доза. Best Vitamin D3 1000 IU е произведен от компанията Doctor's Best под формата на меки желатинови капсули с бързо усвояване в организма, които доставят необходимата дозата витамин D в организма. Витамин D има основна роля в абсорбирането на калций и фосфор в организма и регулира техните нива, като контролира възпроизвеждането на определени гени. Усвояването на калций в организма спомага за увеличаване на здравината на костите, както и за подобряване на сигналите предавани от нервите към мускулите. Best Vitamin D3 1000 IU съдържа 1000 IU или 25 mcg (микрограма) витамин D3 във всяка доза от 1 капсула.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Best Vitamin D3 1000 IU - витамин D3 на марката Doctor's Best

За кого е най-подходящ Best Vitamin D3 1000 IU (витамин D3) на Doctor's Best?

Best Vitamin D3 1000 IU е подходящ за тези, които по една или друга причина страдат от дефицит или намалени нива на витамин D и желаят да възстановят липсващите количества в организма си. Витамин D3 спомага за увеличаване на здравината на костната система.

Употреба и дозировка на Doctor's Best Best Vitamin D3 1000 IU:

Приемайте по една доза (1 капсула) Best Vitamin D3 1000 IU дневно, заедно с храна или по предписание на лекар.

Съдържание в една доза (1 капсула)

Състав:Стойност:
Витамин D31000 IU

Други съставки в Doctor's Best Best Vitamin D3 1000 IU : Extra virgin зехтин, Желатинова капсула (желатин, глицерин, пречистена вода)

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки