Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Витамини > Mega ZnMgB6 Athlete s

Витамини > Mega ZnMgB6 Athlete s
Витамини > Mega ZnMgB6 Athlete s
 • Наличност: Да
 • Марка: Athlete's Nutrition
 • Модел: Mega ZnMgB6 Athlete's
 • КОД: ATN-024822
Видян от: 4064
30.00 лв.
Без данък: 30.00 лв.

Възможни варианти

Витамини > Mega ZnMgB6 Athlete s

Athlete's Mega ZnMgB6 съдържа висококачествена формула, съчетаваща подбрани компоненти за подпомагане на здравето. Продуктът комбинира добре известни витамини и минерали, доказали своята полза в практиката, особено при сериозно спортуващи хора. Всяка доза съдържа 10.5 мг витамин B6 като пиридоксин хидрохлорид, 450 мг магнезий като аспартат и 30 мг цинк като монометион и аспарат.
Витамин B6 (пиридоксин) е водоразтворим витамин от група B. Той не се синтезира в тялото и е нужен неговият прием чрез храна. Богати източници са говеждо месо, пиле, черен дроб, банани, кафяв ориз, бирена мая, овесени ядки, орехи, соя, пшеница, авокадо и други. Витамин В6 е важен за пълноценното обработване на белтъчините и мазнините от храната, както и за преобразуването на триптофан в ниацин. Подобрява хормоналния баланс при жените, участва в енергийния метаболизъм, намалява умората, регулира дейността на нервната система и подпомага сърдечната дейност.

Магнезият е много важен за организма минерал. Той участва в преноса на различни ензимни реакции, при това е един от най-активните. Магнезият се съдържа в почти всяка жива клетка и взема участие в производството на енергия (аденозин трифосфат). Натурални източници на магнезий са зърнените храни, ядки, кафе, босилек, спанак, кориандър, лапад и други. Проблемът е, че при термичната им обработка огромни количества от магнезия губят полезните си качества.

Цинкът е изключително важен минерал, който участва в редица биологични процеси. Във формулата се съдържа във вид на монометионин и аспартат. Първата разновидност представлява патентована субстанция, която комбинира цинк и аминокиселината метионин. Той е изключително добре усвоим от тялото. Това увеличава абсорбирането на цинк и прави неговият живот по-дълъг, пречейки бързото му извеждане от тялото. Цинк аспартат е хелатно съединение на цинк с аспарагинова киселина (аминокиселина). Предлага отлична усвоимост и добри резултати, като има потенциал за прилагане при проблемна бременност без да проявява странични ефекти. Цинкът притежава противовъзпалителни качества и оказва антиоксидантна протекция за организма. Укрепва имунната система като стимулира дейността на левкоцитите и активира гените, отговарящи за имунната защита. Ускорява оздравяването на рани и облекчава алергичните реакции. Поддържа кожата здрава, намалявайки възпалителните процеси, особено при акне. Повишава стойностите на тестостерона. Стимулира либидото и еректилната функция, заздравява простатата.

Защо да изберем Mega ZnMgB6 (витамини и минерали)?Athlete's Mega ZnMgB6 повишава енергията.

 • Повишава енергията;
 • Намалява нервното напрежение;
 • Подобрява отговора на тялото към стреса;
 • Увеличава издръжливостта;
 • Укрепва имунитета;
 • Подобрява работата на мускулите;
 • Намалява мускулните схващания;
 • Заздравява костите и зъбите;
 • Регулира дейността на нервната система;
 • Подобрява съня;
 • Уравновесява хормоните;
 • Подпомага мисловната дейност;
 • Повишава либидото;
 • Предпазва простатата;
 • Подобрява състоянието на кожата;
 • PROTEIN.BG ви предлага достъпна цена и бърза доставка.

Какво представлява Athlete's Mega ZnMgB6?

Athlete's Mega ZnMgB6 предлага подбрани съставки, които имат за цел оптимизиране на здравето и подобряване на резултатите при спортуващи хора.

 • Витамин B6 е водоразтворим витамин от група В. Неговата роля е изключително важна, тъй като участва в производството на енергия, подкрепя дейността на нервната и сърдечно-съдовата системи, стимулира метаболизма и регулира хормоните. Тонизира чревните мускули и подобрява перисталтиката. Една от най-важните задачи за витамина е участието му в енергийния метаболизъм. Той насърчава отделянето на гликоген от мускулните депа и използването му като източник на енергия. Енергия, която тялото ползва за функциите си. В същото време пиридоксинът подобрява обработването на енергията от въглехидратите. Намалява умората и противодейства на стреса. Идеален избор за всеки изложен на ежедневно напрежение и тежки тренировки. Всяка доза от Athlete's Mega ZnMgB6 съдържа 10.5 мг от витамина.Athlete's Mega ZnMgB6 подобрява състоянието на кожата.
 • Магнезият е изключително важен за функционирането на организма минерал. Той участва в над 300 ензимни реакции, съдържа се в почти всяка жива клетка и има роля при производството на аденозин трифосфат. Енергията, нужна на организма, за да поддържа жизнените си функции. Освен това, минералът има потенциал да регулира високото кръвно налягане. Ефектът е свързан пряко с баланса между натрия, калция и калия. Ниските стойности на магнезий може да доведе до намалена инсулинова чувствителност. Това означава, че дефицитът на минерала може да провокира появата на диабет тип 2. Добре известно е, не само на активно спортуващите, колко болезнени може да бъдат мускулните схващания. Най-често в областта на крайници, и особено на прасците. Включването в менюто и хранителната суплеменция на добавка с магнезий, почти винаги дава положителни резултати. Магнезият намалява мускулните схващания. Заздравява костите и оказва профилактика срещу костни заболявания. Причина за това е, че участва в метаболизма на калций. Подобрява съня, като действа в синергия с мелатонина и цинка. Регулира дейността на нервната система, като облекчава депресивните състояния, нервното напрежение и подобрява настроението. В областта на спорта, магнезият има потенциал да намали отделянето на кортизол и увеличава интензитета на тренировката. Регулира хормоните, а при мъжете оптимизира нивата на тестостерон, водейки до ускорен мускулен растеж и повишена издръжливост. Всяка доза от Athlete's Mega ZnMgB6 съдържа 450 мг магнезий аспартат.
 • Цинкът действа като антиоксидант, има противовъзпалителен ефект, облекчава симптомите на дихателни алергии, подобрява здравето на кожата, укрепва имунитета, повишава либидото и помага при заболявания на простатата. Всяка доза съдържа 30 мг цинк.

За кого е подходящ Athlete's Mega ZnMgB6?

Усвояване на витамин B-6 се нарушава при някои ситуации. Такива са злоупотребата с алкохол, приемът на големи количества кофеин, противозачатъчни хапчета, естрогенът, термичното обработване на храната или нейното консервиране. Дефицитът на витамин В-6 може да предизвика срив в имунната защита, умствени проблеми, кожни заболявания, повишаване на теглото, хронична умора и други.
Консумирането на натуралните източници на магнезий в преработен вариант – термична обработка или други вид третиране, намалява значително количеството му. Поради това не е изненадващо, че много хора имат недостиг на този важен минерал. Дефицитът на магнезий води до повишена нервност, проблеми с имунната система, гадене, отпадналост, загуба на апетит, мускулни схващания, променливо настроение и други.

Въпреки че цинкът се набавя лесно, неговата ефективност и усвояемост се затрудняват по редица причини – физиологични особеност, заболявания, прием на определени храни и т.н. Включването му чрез хранителна добавка е отличен начин за възстановяване на неговите количества. Неговият дефицит има сериозни прояви като най-застрашени от недостиг са новородени бебета, бременни, деца, кърмещи, недохранване, вегани, при анемия, възрастни над 65 години. Наблюдава се имунен срив, нервни заболявания, проблемна бременност, риск от забавено развитие на мозъка на плода и други.

Употреба и дозировка на Mega ZnMgB6 от Athlete's:

Една доза (1 капсула) дневно, най-добре 2 часа след вечеря.

Консултирайте се с лекар, ако сте бременна, кърмите или имате от хронично заболяване.

Хранителна стойност за 1 доза (1 капсула):

СъставСтойност за 1 доза%ПДД
Витамин B610.5 мг525%*
Магнезий450 мг113%*
Цинк30 мг200%*

* Дневните дози са базирани на 2000 калории диета.

Други съставки: магнезиев стеарат, аерозил.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Рейтинг
Лош Добър