Menu
Your Cart

Prozis BCAA 5000

Prozis BCAA 5000
2 - 3 Дни
Prozis BCAA 5000
 • Наличност: 2 - 3 Дни
 • Модел: Prozis BCAA 5000
Видян от: 4974
23.99 лв.
Без данък: 23.99 лв.

Възможни варианти

Prozis BCAA 5000 оказва стимул за мускулен растеж.Prozis BCAA 5000 предлага пълноценна формула, съчетаваща верижно-разклонени аминокиселини, рибофлавин и витамин B6. Суплементът е отличен избор за всеки спортист, който иска повече мускули и ускорено възстановяване.

Верижно-разклонените аминокиселини (ВРАК, БЦАА, BCAA) са едва ли не синоним на мускули. Причина за това са мощните анаболни качества, които притежават. В групата на аминокиселините с разклонена верига влизат левцин, валин и изолевцин. Във формулата тяхното съотношение е 2:1:1 (2500:1250:1250 мг). Това е най-старата, ефективна и изследвана комбинация. Всяка от аминокиселините поотделно има забележително влияние върху тялото, но в комбинация се създава нещо съвсем различно.

 • Левцин – най-анаболната от трите аминокиселини. Ускорява регенерирането на тъканите, не само на мускулите. Подпомага оздравяването на рани на кожата, при травми на костите и предпазва от разпад мускулния белтък. Жизнено важен за развитието и растежа, особено при бебетата и децата. Намалява апетита и чувството на умора, стабилизирайки нивата на глюкоза. Регулира нивата на холестерол и подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система. Източници на левцин са кафяв ориз, грах, леща, царевица, кашу и бадеми.
 • Валин – ускорява метаболизма и поддържа нивата на азотен оксид положителни. Азотния оксид е особено важен за възстановяването на тъканите и структуриране на протеините. Подобрява кръвообращението чрез разширяване на кръвоносните съдове. Оптимизира снабдяването на тъканите с хранителни вещества и кислород, стимулирайки анаболизъм. Източници на валин са пилешкото, пуешкото месо, риба, фъстъци и леща.
 • Изолевцин повишава енергийните нива и стимулира образуването на хемоглобин. Тази аминокиселина увеличава издръжливостта при тренировка и ускорява оздравяването след травма или операция. Намалява отлагането на мазнини в тялото и стимулира редуцирането на мазнинните запаси. Източници на изолевцин са пилешко месо, черен дроб, риба, леща, бадеми, яйца, соя и други.
 • И трите участват  в структурата на протеините и съответно тяхното достатъчно количество е основно за мускулното нарастване. Тези аминокиселини са есенциални и са незаменими за организма. Играят основна роля в спортната суплеменция и подкрепят общото здравословно състояние. Въпреки че може да се набавят чрез храна, за постигане на оптимални количества са необходими огромни порции от източниците им. Повечето спортисти предпочитат по-лесен, ефективен и качествен начин за това – чрез хранителна добавка, а Prozis BCAA 5000 е отличен избор. Формулата е лесна за дозиране, пренасяне, съхранение и прием.
 • Рибофлавинът – или витамин B2, е водоразтворим представител на група B. Този комплекс е особено важен за здравето, тъй като участва в образуването на червени кръвни телца, подкрепя имунитета и участва в метаболизма на белтъчини. Има отношение и към растежа и обновяването на организма, както и за репродуктивната система. Рибофлавинът подобрява абсорбирането на желязо, с което си качество може да се окаже полезен при желязодефицитна анемия. Източник на витамин В2 са зеленолистните зеленчуци, плодове като стафиди, кайсии, ябълки, орехи, фъстъци, бадеми и храни като черен дроб и яйца, като за най-добри източници са бирената мая, млякото и млечните изделия.
 • Витамин B6 – или пиридоксин също е представител на група B. Той е водоразтворим и е нужно да се набавя ежедневно чрез храна, тъй като животът му е 8 часа, след което бива изведен от организма. Участва в образуването на антителата на имунната система и формирането на червени кръвни телца. Повишава енергията и намалява нервното напрежение. Играе роля в метаболизма на аминокиселините и оптимизира добиването на енергия от въглехидратите. Пълноценни източници на витамин B6 са бирената мая, жълтък, черен дроб, зърнени култури и зеленчуците.

Защо да изберем BCAA 5000 (аминокиселини на таблетки) на Prozis?Prozis BCAA 5000 ускорява възстановяването след тренировка.

 • Стимул за изграждане на мускули;
 • Защитава мускулния протеин от катаболизъм;
 • Подпомага възстановяването;
 • Увеличава силата;
 • Лесна за дозиране форма;
 • Поддържа положителни нивата на азотен оксид;
 • Подобрява кръвообращението;
 • Ускорява оздравяването на рани и травми;
 • Насърчава образуването на хемоглобин;
 • Регулира нивата на холестерол;
 • Подобрява състоянието на кожата;
 • Укрепва имунната система;
 • Повишава енергията;
 • PROTEIN.BG ви предлага достъпна цена и бърза доставка.

Какво представлява Prozis BCAA 5000?

Prozis BCAA 5000 е хранителна добавка, съдържаща верижно-разклонени аминокиселини на таблетки. Във формулата са добавени още рибофлавин и витамин В6. 

Аминокиселините с разклонена верига са на челни позиции при спортната суплеменция. Причина за това са ефектите, които оказват върху тялото, а именно – мощен анаболизъм. Накратко – верижно-разклонените аминокиселини са важни за стимулиране на мускулен растеж, защитата на мускулния протеин от разпад и ускоряване възстановяването на тялото след тренировка. Всяка доза от Prozis BCAA 5000 съдържа 5 г верижно-разклонени аминокиселини.

Витамин B2 или рибофлавин участва в метаболизма на белтъчините, подобрява абсорбирането на желязо и участва в образуването на червени кръвни телца. Заздравява кожата, косата и ноктите, поддържа организма млад за по-дълго време. Всяка доза от Prozis BCAA 5000 съдържа 2.5 мг витамин B2.

Пиридоксин или витамин В6 участва в енергийния метаболизъм и обмяната на аминокиселини. Подобрява обработването на въглехидратите и стимулира имунната система чрез производство на антитела. Всяка доза от Prozis BCAA 5000 съдържа 2 мг витамин B6.

За кого е подходящ Prozis (БЦАА на таблетки) BCAA 5000?

Prozis BCAA 5000 е страхотен избор за всеки сериозен спортист, особено в сферата на бодибилдинга. Въпреки това, аминокиселините са важни и за средностатистическия неспортуващ човек. БЦАА стимулират възстановяването на тъканите, подобряване на кръвообращението, повече енергия и подпомагане синтеза на хемоглобин. Включените витамини от група B са изключително вани за здравето и самочувствието. Недостигът на витамин В2 може да доведе до поява на признаци на стареене преждевременно, хронична умора, скованост, очни кръвоизливи и т.н. Пиридоксинът също участва в енергийния метаболизъм и е особено подходящ за хора, изложени на ежедневен стрес, психическо натоварване.

Употреба и дозировка на Prozis BCAA 5000:

Една доза (5 таблетки) еднократно на ден. Препоръчваме това да бъде преди или след тренировка. В дни без тренировка по всяко време между храненията.

Хранителна стойност за 1 доза (5 таблетки):

Състав Стойност за 1 доза %ПДД
Левцин 2500 мг **
Валин 1250 мг **
Изолевцин 1250 мг **
Рибофлавин (витамин В2) 2.5 мг 179%*
Витамин В6 2 мг 143%*

* Дневните дози са базирани на 2000 калории диета. 

** Няма установена дневна доза.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки