Menu
Your Cart

Myprotein Vitamin B Complex

Myprotein Vitamin B Complex
2 - 3 Дни
Myprotein Vitamin B Complex
  • Наличност: 2 - 3 Дни
  • Модел: Myprotein Vitamin B Complex
Видян от: 2689
13.49 лв.
Без данък: 13.49 лв.

Възможни варианти

ИзборътVitamin B Complex на Myprotein е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg на разнообразна и подходяща храна е един от основните фактори, които влияят върху физическата и чувството за пълноценност. В дневната диета трябва да се включват всички необходими на тялото вещества, за да може то да функционира нормално. Това означава, че трябва да се набавят нужните витамини, без които организмът изпитва сериозни затруднения в нормалната си работа. Самите витамини са нискомолекулни вещества, есенциални за човека, които са ефективни в много ниска концентрация. Ниските нива на някоий витамин, които могат да се причинят от строга диета или проблеми с храносмилането, могат да доведат до влошаване на физическото състояние и до някои заболявания. За да се избегне този дефицит, на пазара се предлагат хранителни добавки, съдържащи определен витамин или група витамини, които са ефективни в премахване на дефицита на съответните витамини, както и за да се поддържат техните оптимални концентрации.

Vitamin B Complex е продукт, който съдържа всички витамини от група В и е произведен от марката Myprotein под формата на таблетки, които се дозират лесно и се абсорбират бързо в организма. Витамините от група В се свързват до голяма степен с метаболизма и влияят върху активността на много ензими и метаболитни процеси, в които се включват. В състава на Vitamin B Complex се включват витмините В1 (тиамин), В2 (рибофлавин), В3 (ниацин), В5 (пантотенова киселина), В6 (пиридоксин), В7 (биотин), В9 (фолиева киселина), В12 (кобаламин).

Първият витамин от групата на витамин В е В1 - тиамин. Тиаминът има отношение към метаболизма на две основни групи органични съединения - въглехидратите и мазнините, като неговата активност допринася за подобряване на работата на сърцето и нервната система. Тиаминът се среща в различни форми, но една от тях - тиамин пирофосфатът (ТТР) е най-добре проучена. Тиамин пирофосфатът се използва за коензим при разграждането на захарите, както и на някои аминокиселини.

Вторият витамин от група В е рибофлавинът (В2), който се смята за един от най-важните витамини. Той се използва като кофактор за голям брой ензими, които осъществяват различни биохимични реакции. Рибофлавинт е компонент от два ключови кофактора - ФАД и ФМН, които пък се използват за активиране на други витамини и за разграждането (окислението) на редица съединения като някои мастни киселини. Витамин В2 е необходим и за превръщането на ретинола (Витамин А) в ретинолова киселина.

Ниацинът или витамин В3 също има главна роля в метаболитните процеси, тъй като се използва за синтеза на други два важни кофактора - НАД и НАДФ. Те са свързани с голям брой ензими и се използват в различни анаболитни и катаболитни реакции. НАД е свързан с разграждането на съединения като мастни киселини, въглехидрати, алкохол и протеини, докато НАДФ е свързан функционално с процеси на производство. Ниацинът е ефективен за намаляване на високият холестерол.

Пантотенова киселина или витамин В5 е необходима за продукцията на коензим А. Коензим А се използва от клетките в организма за осигуряване на енергия, както и за много други реакции, при които се получават важни за тялото мастни киселини, холестерол и ацетил холин. 

Витамин В6 - пиридоксин, чиято активна форма е пиридоксал фосфат (PLP), е важен за производството на някои невротрансмитери като допамин, адреналин (епинефрин), норадреналин (норепинефрин), серотонин и гама-аминобутирова киселина. Пидироксинът също така се използва при синтеза на хистамин и е с важно значение за производството и функционирането на хемоглобина. PLP се използва и като кофактор то някои ензими за осъществяване на специфични реакции.

Биотин (витамин В7) сщо се използва като кофактор. Той е от значение за реакции, които преобразуват аминокиселини валин и изолевцин - две от аминокиселините с разклонени вериги, които имат отношение към бързото изграждане на мускулната маса.

Фолиевата киселина (витамин В9) е с ключова роля за нормалите репродуктивни процеси, както и за деленето на клетките.

Кобаламин или витамин В12 е най-големият витамин, а неговата роля в организма също е не малка. Витамин В12 осигурява поддържането на нормалната работа на мозъка и нервната система. Той е от голямо значение за синтеза на еритроцитите (червените кръвни клетки), за синтеза на ДНК, както и за метаболизирането на някои мастни киселини и аминокиселини. Витамин В12 не се произвежда в организма при хората, както и при другите животни, растения и гъби, като единствено някои бактерии притежават механизмите за производство на кобаламин. Дефицитът на витамин В12 води до депресивни състояния и развитие на пернициозна анемия.

Защо да изберем Mypeotein Vitamin B Complex?Vitamin B Complex ви доставя оптимална доза витамини

  • Гаранция за високо качество от производителя
  • Всички витамини от група В в една доза
  • Подобрява метаболитните процеси в тялото
  • Спомага за поддържане на добра физическа форма
  • Подпомага сърдечната функция
  • Благоприятен ефект върху нервната система
  • Лесни и удобни за дозиране таблетки
  • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представляват витамините от група В Vitamin B Complex на Myprotein?

Vitamin B Complex е микс от всички витамини от група В, съдържащи се в оптимално количество за всяка доза. Vitamin B Complex е произведен под формата на таблетки от компанията Myprotein. Витамините от група В, са тясно свързани с метаболитните процеси в организма и са необходими кофатктори за много ензими, които участват в превръщане и разграждането на мазнини, въглехидрати, протеини алкохол и други съединение. Освен това витамините от група В са необходими и за процеси на синтез на различни съединения, сред които хемоглобин, хистамин, някои невротрансмитери и др. Приемът на Vitamin B Complex спомага за поддържане на желаната форма. Vitamin B Complex съдържа всички витамини от група В във всяка доза от 1 таблетка.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Vitamin B Complex - витамини от група В на марката Myprotein

За кого е най-подходящ Vitamin B Complex (витамини от група В) на Myprotein?

Vitamin B Complex е подходящ за всеки, който желае да поддържа оптимална физическа форма и да си осигури оптимални нива на тези витамини. Освен това, витамините от група В на Myprotein са подходящи и за възстановяване на намалените нива на някой от тези витамини, причинени от липсата на разнообразна храна или проблеми с абсорбирането на хранителни вещества.

Употреба и дозировка на Myprotein Vitamin B Complex:

Приемайте по една доза (1 таблетка) Vitamin B Complex дневно за постигане на оптимални резултати. Всяка опаковка Vitamin B Complex съдържа 120 таблетки - 120 дози.

Съдържание в една доза (1 таблетка)

Състав:Стойност:
Тиамин1.4 mg
Рибофлавин1.6 mg
Ниацин18 mg NE
Пантотенова киселина6 mg
Пиридоксин2 mg
Биотин150 mcg
Фолиева киселина200 mcg
Кобаламин1 mcg
Пара-аминобензоена киселина30 mg

Състав на Myprotein Vitamin B Complex : Дикалциев фосфат, Микрокристална целулоза, Пара-аминобензоена киселина, Ниацин, Пантотенова киселина, Витамин В6, Антислепващ агент (магнезиев стеарат, силициев диоксид), рибофлавин, тиамин, фолиева киселина, D биотин, Витамин В12

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки