Menu
Your Cart

Prozis L-Taurine

Prozis L-Taurine
Prozis L-Taurine
2 - 3 Дни
Prozis L-Taurine
Prozis L-Taurine
Prozis L-Taurine
 • Наличност: 2 - 3 Дни
 • Модел: Prozis L-Taurine
Видян от: 2230
11.00 лв.
Без данък: 11.00 лв.

Възможни варианти

Тауринът (Taurine) се отнася към групата на сулфоаминокиселините и се характеризира със свободна, несвързана форма, за разлика от класическите аминокиселини, които образуват протеини. Той е изолиран през 1827 г. от жлъчката на говеда, откъдето идва и името му (Taurus – означава „бик“). Почти всички тъкани в тялото – сърцето, мозъка, кръвни клетки, черния дроб, скелетната мускулатура, ретината – съдържат висока концентрация на таурин. Последни открития показват, че той има способността да регулира йонните потоци, мембраностабилизаторите, предупреждаващи за преждевременната клетъчна смърт и подобряващи обменните процеси в организма. Таурин също така действа като агент и кардиотропно средство, увеличава скоростта на енергийния принос до клетките. Като изключително важно за здравето вещество, е необходимо да му се обърне специално внимание, защото е твърде вероятно да се консумира в недостатъчно количество и тялото да изпитва недостиг. В този случай, може да се включат в диетата храни като месо, мляко, яйца, риба и млечни продукти. Taurin се използва в медицинската практика при производството на енергийни напитки и спортни добавки.      

Защо да изберем Prozis Sport L-Taurine?L-taurine на фирма Prozis Sport регулира нивата на кръвната захар.

 • Увеличава тренировъчните възможности;
 • Предотвратява мускулни спазми;
 • Регулира инсулиновите нива;
 • Действа като антиоксидант;
 • Укрепва клетъчните стени;
 • Намалява риска от затлъстяване и сърдечни заболявания;
 • Подобрява зрението;
 • Активира противовъзпалителните процеси;
 • Най-високо качество и чистота;
 • L-Taurine на Prozis Sport е на топ цена от Protein.bg

Как действа L-Taurine (Л-Таурин) на Prozis?

Като хранителна добавка  L-Taurine от фирма Prozis Sport на атрактивна цена увеличава спортните способности. Знае се, че по време на интензивно анаеробно натоварване тялото губи много аминокиселини. Поради засиленото потребление на кислород в тъканите се покачва опасността от навлизането на свободни радикали в мускулите, които могат да навредят на ДНК, да причинят мутации и други неприятни последици. Приема на таурин преди тренировка значително намалява риска от увреждания, което се дължи на неговите антиоксидантни свойства. Субекти, подложени на наблюдение, показват нарастване на максималната издръжливост на фигурата, удължават продължителността на обучението и натоварването. Това въздействие се дължи на ролята на аминокиселината в увеличаването на сърдечния дебит и подобряването на електрическите и съкратителните свойства, които създават движение в мускулите. В тъканта Taurin стабилизира клетъчните мембрани, включително и сакролемата около влакната, като така се улесняват мускулните контракции. Ефектът на таурин върху функцията на електролитите може да обясни защо помага за предотвратяването на спазми по време на силно физическо натоварване. Поради големите натриеви и калиеви липси, могат да възникнат условия за припадъци. L-Taurine е в състояние да възпрепятства тези загуби, затова се смята, че той има мощно противогърчово действие. Ефективно е  използването му за лечение на епилепсия, повишена тревожност, възбуда и хиперактивност. Доказано е също, че в мускули, в които има малко количество от тази аминокиселина е ограничена регенеративната способност. За възстановяването след сериозни травми, наранявания и дори хирургическа намеса е необходим прием на добавки и лекарства съдържащи това вещество.

Фирма Prozis Sport предлага L-Taurine, който увеличава мускулнята маса и издръжливостта.Тауринът е изключително необходим и участва в метаболизма на калий, калций, магнезий, натрий, мазнините и мастноразтворимите витамини.  Известно е , че засяга липидния и въглехидратния обмен. Няма заместител на тази сулфоаминокиселина и недостигът му в клетките ще се отрази неблагоприятно върху състоянието на целия организъм. Особено е необходим в защитата при вирусни и инфекциозни болести. При навлизането на чужди микроорганизми в кръвта, имунните клетки освобождават свободни радикали (СР) – нестабилни кислородни метаболити, които разрушават клетъчните мембрани на нападателите, навлизат в тях и ги унищожават. Въпреки това, същите могат да бъдат много опасни и за здравите клетки. В качеството си на антиоксидант, L-Taurine се свързва със СР и неутрализира техния излишък. Той има и свойството да потушава страничните ефекти на някой лекарства и ксенобиотици.  

Многобройни изследвания показват, че съдържанието на таурин в тъканите на пациенти с диабет е два пъти по-малко отколкото при здрави хора. Това от своя страна предразполага към тромбози, съдово увреждане, диабетна ретинопатия, катаракта, растеж на липидна плака, развитие на хронична сърдечна недостатъчност и др. В състава на основните лекарства, изписвани на диабетици се съдържа taurine. Те свеждат показателите на кръвната захар в нормални стойности и намалява амплитудите на гликимичните вариации. За разлика от други вещества с подобен ефект, тауринът предотвратява дългосрочните усложнения от това заболяване.

L-Taurine е отлично помощно средство при лечения на различни други заболявания, например – артериална хипертония, висок холестерол, исхемична болест,  атеросклероза, хепатит, цироза, Синром на Даун и др.

За кого е най-подходящ Л-Таурин на Prozis?

Този спортен суплемент на Prozis е подходящ за използване от фитнес любители и бодибилдъри, защото увеличава тренировъчния потенциал и подобрява крайните резултати. Препоръчителен е заради своите антиконвулсивни и възстановителни свойства. Приложението на L-Taurine (Л-Таурин) може да помогне при хора с офталмологични заболявания и диабет.  

Употреба и дозировка на Prozis L-Taurine (Л-Таурин):

Като хранителна добавка за възрастни се приема една мерителна лъжичка (1,6 гр.) с достатъчно количество вода или друга напитка по избор веднъж или два пъти дневно преди хранене.  

    Състав в една доза (1 мерителна лъжичка)       Стойност      %ПДД   
Л-Таурин1600 мг**

Дози в опаковка: 62

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно:  Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

 

 

      

 

 

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки