Спортистите от САЩ вече няколко години с успех използват SARMs. Тези спортни добавки могат да се отнесат към съвременното поколение добавки за спортисти, които се характеризират с огромен брой положителни отзиви. Това са добавки, които се приемат при активно горене на мазнини без странични ефекти.

Учените отдавна са се замислили над проблемите за влиянието на анаболитните стероиди върху общото здраве на спортистите и обикновените хора. Това ги е подтикнало да създадат андрогенните селективни модулатори на рецепторите или така наречените САРМс. Тези съединения с успех се използват при загуба на мускулна маса. При употребата им масата на тялото в мускулен еквивалент се увеличава за малък период от време. Именно заради това SARMs вече се използват активно от спортистите по цял свят.

SARMs в България

САРМс уголемяват мускулите и се използват за увеличаване на издръжливостта САРМс са вид съвременни добавки, които с успех завоюват българския пазар за начинаещи спортисти, атлети и за обикновените хора, водещи активен начин на живот. Те действат по следния начин: присъединяват се към рецепторите на положите мъжки хормони и си взаимодействат активно с тях.

SARMs си взаимодействат с ензимите в организма и следователно не нанасят върху клетките на организма никаква вреда. Така че тези спортни добавки влияят върху човека като анаболитици и дават ефект, който може да се наблюдава при приема на стероиди, но страничните ефекти от стероидите липсват.

В кои случаи е подходяща употребата на SARMs?

Използването на селективните модулатори е подходящо в няколко скучая:

  • Курсът от SARMs е много популярен като така наречения „мост“ между курсовете на употреба на анаболитните стероиди, за да не се губи резултатът от курса.
  • САРМс могат да се използват по време на провеждане на следкурсова терапия.
  • Селективните адрогенно-рецептори модулатори могат да се използват по време на курс на анаболитни стероиди за усилване действието на последните.
  • Употребата на САРМс е подходяща и за постигане на поставените цели в спорта – набор на мускулна маса, понижаване на телесното тегло, увеличаване на издръжливостта и скоростно-силовите характеристики и т.н.

Правилната комбинация на САРМ-овете ще Ви помогне да постигнете най-добрите резултати. Обикновено цикълът на употреба на тези спортни добавки продължава между 12 и 16 седмици в зависимост от това, кой САРМ сте избрали да използвате. След курса (ако се използва повече от една добавка от този вид) е най-добре да се проведе следкурсова терапия с използване на селективни модулатори на естрогенните рецептори. Но ако курсът е не повече от 4 седмици, тази терапия не е необходима.

Освен това този вид добавки може да се използва като профилактично средство за предпазване от травми на опорно-двигателния апарат. Курсът на прием на SARMs обикновено не продължава повече от 2 месеца. Дозировката зависи от самия вид на добавката, който сте избрали.