Методи за лесно отслабване

Отслабването за лятото не винаги е труден процес, има лесни начини за сваляне на килограми

Сега ще Ви разкажем кои 3 лесни способа ще Ви помогнат да отслабнете за кратко време и без да навредите на здравето си.

Има много начини и продукти за отслабване. Най-популярните са упражненията и диетите. Макар това да са най-ефективните средства за отслабване, има и други алтернативи, които също може да разгледате и да се възползвате.

Но разбира се, тези 3 лесни начина за сваляне на килограмите ще са особено ефективни в съчетание с правилен хранителен режим и упражнения. И така, ако Ви трябва да отслабнете бързо за лятото и трябва да започнете да следвате здравословни правила, тук ще разберете какво трябва да правите.

Важни моменти в отслабването

Какво е важно, за да отслабнете оптимално?

  • Комфорт
  • Ефективност
  • Добро здраве
  • Бързина

Кои са 3-те начина да отслабнете?

Правилното дишане помага за отслабване, като влияе върху корема и талията

Правилно дишане

Да, правилното дишане е един от най-лесните начини да се отслабне. Дори и да Ви се струва невероятно, осъзнатото и дълбоко дишане помага да пренастроите тялото си по един деликатен, но ефективен начин.

Затова в дихателната гимнастика трябва да спазвате едно елементарно правило, което гласи, че трябва да дишате с корема, а не с гърдите си. Правете ритмични вдишвания и издишвания.

Дълбокото дишане помага да укрепите корема си и да направите талията си по-тънка. Също така ще помогне да заздравите дълбоко разположената мускулатура на корема. Отделяйте само 15 минути на ден да се съсредоточите върху дишането си (и постепенно увеличавайте тази цифра) и ще се почувствате по-добре, като това ще помогне да отслабнете.

Контрастен душ помага за отслабване, за по-добро кръвообращение, срещу целулит и мускулни болкиКонтрастен душ

Това е още един начин, изключително ефективен за отслабване. Защо? Преди всичко защото ще можете да си правите контрастния душ вкъщи когато поискате, без да е необходимо да прибягвате до специални процедури.

Това е лесен и бърз начин, който ще Ви донесе огромна полза, ако го добавите в ежедневието си. Този метод ще помогне на организма Ви да изгори мазнините. Разбира се, в съчетание с другите методи, това ще даде много по-добри резултати.

Контрастният душ се изразява в редуване на температурата на водата – от много гореща до почти ледено студена, по няколко секунди от едната в другата крайност.

Започнете с 3-4 минути гореща вода (максималната температура, на която можете да издържите). След това рязко пуснете само студена вода, докато не стане ледена. Контрастът на температурите трябва да е от 40 до 23-25 градуса.

Освен това, че този душ ще Ви помогне да се избавите от излишните килограми, също така ще подобри и кръвообращението Ви. От друга страна, Вие може да премахнете с него проблеми като:

Масаж за отслабване е ефективен начин за понижаване на телесното тегло, който подобрява и кръвообращениетоМасаж

Третият от лесните начини за отслабване е масажът. Неговата цел е да „размества“ мазнините.

Можете да си правите кръгов масаж с помощта на вакуумни кутии, или да изберете воден масаж, етерични масла, отпускащи мазила и т.н.

Тези различни типове масаж преследват една и съща цел: да разбият малките мастни отлагания, които обикновено са локализирани в определени части на тялото ни като корема, горната част на краката и бедрата, ръцете, дупето.

Например, масажът с вакуумни кутии подпомага по-доброто кръвообращение в онези области, в които се прави, за корема помага да се подобри и работата на мускулите му и, съответно, чревната проходимост.

А това, от своя страна, ще помогне на организма да премахне ненужните мазнини, които се трупат в нашето тяло. Този вид масаж може да се прави и в домашни условия, самостоятелно, също и в козметични центрове, които предлагат тази услуга. Разбира се, трябва да имате предвид, че сеансите за масаж трябва да са симетрични и непрестанни. Ако изпълните тези лесни правила, ще отслабнете леко и просто.

И така, сега вече нямате оправдания да не отслабнете. Това са много лесни способи, които не изискват никакви жертви, а ще Ви помогнат да влезете във форма.

Можете да го направите!