Вкусно и лесно протеиново брауни:

Днес ще споделим една бърза, лесна и вкусна рецепта за протеинови браунита, която освен всичко останало е и доста здравословна и изчистена като съдържание – включва само 4 съставки. Нашите браунита не съдържат захар, яйца, масло, нито брашно! Те са безглутенови, веган специалитети, с които може да си набавите необходимите протеини както на закуска, така и по всяко друго време на деня.

Нашите браунита не съдържат захар, яйца, масло, нито брашно! Откакто започнах да правя тези здравословни протеинови браунита, семейството ми се сеща за тях доста често. Те са пухкави и вкусни и са направени само със здравословни съставки. Ето защо са чудесни, ако сте на диета с нисък прием на въглехидрати или пък не искате да изпитвате чувство на тежест след тренировка.

За най-добри резултати:

Предлагаме да използвате казеин, веган или който и да е растителен протеин на прах с аромат на шоколад.

За ядките – подберете бадеми, кашу или фъстъчено масло – всичко това работи много добре.

Необходими съставки:

  • 2 чаши пюре от банан (около 6 средно големи банана)
  • 1 чаша гладко фъстъчено масло
  • 1/2 чаша протеинов прах
  • 1/4 чаша какао на прах.

Безглутенови веган специалитети, с които си набавяте протеини.Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната до 350 градуса. В малка тавичка 8x8 или тиган сложете готварска хартия и я заделете настрани.

В голяма купа комбинирайте бананите, фъстъченото масло и разбъркайте, докато се съчетаят напълно. Разбъркайте и с протеиновия прах и какаото на прах. След като съставките се смесят добре, сложете в тава, натиснете добре тестото и печете за 15-20 минути, или докато станат готови.

Охладете най-малко 10 минути преди разрязването. Съхранявайте в хладилника до 3 дни. Насладете им се след като се охладят.