Кардиотренировките помагат за отслабване и топене на мазнинитеЕдва ли не всички се стремят да отслабнат, като това става тенденция особено преди летния сезон. И е разбираемо – отпуск, море, отворени и леки дрехи… По принцип, повечето хора мечтаят да се избавят от излишните килограми само по естетически съображения, но не бива да забравяме и за здравето си! Само че много често отслабването е мъчително трудно, особено когато трябва да полагаме огромни усилия за това. И затова всички търсим максимално лесни и ефективни средства за отслабване. Сега ще Ви разкажем за няколко лесни упражнения, които ще Ви помогнат да се избавите от излишните килограми и да подготвите тялото си за лятото.

Аеробни упражнения (кардиотренировка)

Специалистите са на мнение, че когато си поставим за цел да отслабнем, трябва да правим аеробни упражнения. Те са най-популярни и най-вероятно всички са запознати с тях. Ако трябва да обобщим, принципът на тези упражнения е в правилното дишане и използването на мазнини като „гориво“ за произвеждането на енергия. Така мастните отлагания в мускулите постепенно намаляват. При аеробните натоварвания се увеличава честотата на дишането и сърдечните съкращения. Към аеробните упражнения се отнасят: плуването, ходенето, бягането, танцуването и т.н.

Тези упражнения не само ни помагат да се избавим от наднорменото си тегло, те имат и други предимства – понижаване на артериалното налягане, понижаване нивата на холестерола и захарта в кръвта, тренировка на белите дробове и подобряване на дихателните ни способности, насищане на организма с кислород и укрепване на тъканите.

Плувайте

Плуването е ефикасно упражнение за отслабванеПлуването е едно от най-ефективните упражнения за отслабване. Работата е там, че плуването кара всички части на тялото ни да работят в усилен режим. При това съвсем не е задължително да плувате дълго време. Достатъчно е да посветите на това занятие 3 часа на седмица и ще видите положителните резултати.

Спортувайте

Спортът е една превъзходна алтернатива, за да премахнете излишните килограми. При занимание с който и да е спорт тялото ни гори повече калории и мазнини и едновременно с това се стяга. Най-добре е да изберете такива видове спорт, в които е необходимо да се движите постоянно. Това са например такива спортове като футбол, волейбол, баскетбол.

Ходете на фитнес

Тренировките, които се предлагат в различните фитнес-центрове също дават добри резултати. По принцип, там има много варианти, които ще Ви помогнат да изгорите мазнините и така да отслабнете. Примери за такива упражнения са тренировките на велотренажорите или популярните днес „изгарящи мазнините танци“ (това са обикновени аеробни упражнения, смесени с танцови елементи).

Танцувайте

Активните танци са ефикасен метод за отслабванеТанците са още един ефективен начин за отслабване. Колкото и да не Ви се вярва, танците наистина помагат да се изгорят много мазнини, особено ако танцувате често. За да отслабнете е достатъчно да ходите на танци 3 пъти в седмицата. Разбира се, най-добре е да избирате активните танци, които предполагат значителни усилия от Ваша страна.

Разхождайте се

Много специалисти препоръчват да се разхождаме колкото може по-често и при всяка възможност. Този тип физическо натоварване може и да Ви се струва прекалено лесно и неефективно, но има много предимства за здравето Ви. Ако се разхождате по 30 минути на ден, ще помогнете на организма Ви значително по-бързо да топи мазнините и съответно ще отслабнете, а също така ще може да контролирате теглото си за в бъдеще.

Карайте колело

Карането на колело е отлична идея, за да отслабнете. Още повече, че този вид физическо упражнение е прекрасен начин да общувате със семейството и близките си. Също толкова полезна би била и тренировката на велотренажора (независимо дали е във фитнеса или вкъщи) или разходката с велосипед на свеж въздух. Изберете си сами, най-важното е да живеете активно! Това не само ще Ви помогне да коригирате фигурата си, но и ще подобри настроението Ви като Ви зареди с положителна енергия!