Menu
Your Cart

Prozis BCAA 2000

Prozis BCAA 2000
Prozis BCAA 2000
2 - 3 Дни
Prozis BCAA 2000
Prozis BCAA 2000
Prozis BCAA 2000
 • Наличност: 2 - 3 Дни
 • Модел: Prozis BCAA 2000
Видян от: 3207
30.00 лв.
Без данък: 30.00 лв.

Възможни варианти

Аминокиселините – това са органични съединения и са градивен структурен елемент на белтъците в човешкия организъм. Съществуват над 200 вида, но в състава на белтъците се срещат само 20 от тях. Това са т.нар. протеиногенни аминокиселини. Те се делят на заменими (3), незаменими (8) и условнозаменими (9). Незаменимите, или наричани още „есенциални“, са от съществено значение, защото тялото не може да ги произвежда самостоятелно и трябва да се доставят отделно с храната или чрез специализирани добавки. BCAA са комплекс, състоящ се от три аминокиселини с разклонена верига. Около 35 % от цялата мускулатура е съставена от тях. Те са обединени, защото тяхното действие се извършва едновременно и са взаимно допълващи се. Това са:

 • Левцин
 • Изолевцин
 • Валин

Хранителните продукти с голяма концентрация в състава си са: месо, риба, яйца, мляко, бобови растения и други протеинови продукти.

Защо да изберем BCAA 2000 на Prozis?BCAA 2000 на Prozis Sport спомага за натрупване на мускулна маса и подобрява издръжливостта.

 • Натрупва мускулната маса;
 • Повишава издръжливостта на мускулите;
 • Източник на енергия;
 • Намаляват процента на мазнини в тялото;
 • Увеличава ефективността на спортното хранене;
 • Оказва благоприятно влияние върху хормоналния баланс;
 • Подобрява храносмилателната функция;
 • Нормализира нивата на инсулин;
 • BCAA 2000 таблетки е на топ цена от PROZIS SPORT.

Какво представлява (аминокиселини) BCAA 2000?

Като суплемент BCAA 2000 от PROZIS SPORT на много изгодна цена е една от най-често използваните продукт при спортно хранене. Комбинацията от съставки е базисен материал за изграждането и синтеза на мускулния протеин. ВСАА се различават от останалите 17 аминокиселини. Те могат да се разглеждат като основното „гориво“ за мускулите, което подобрява спортните постижения и укрепва здравето, вземат важна роля в процесите на анаболизъм и възстановяване. ВСАА изпълняват много важни биологични функции. Тялото ги използва за растеж, ремонт, развитие, укрепване и производство на различни хормони, антитела и ензими. От тях не зависи само увеличаване на силата и масата на мускулите, но също така и възстановяването на физическия и психическия тонус след тренировки. Ефектът им е доказан. Особено при силовите спортове, като фитнес и културизъм, където се цели изграждане на масивна мускулатура, релеф и намаляване количеството на мазнини в тялото.

ВСАА 2000 / 200 таблети от PROZIS SPORT се използва:

 • Prozis Sport предлага аминокиселините BCAA 2000, които нормализират хормоналния баланс и укрепват организма.Като енергиен субстрат – проучвания показват, че по време и след тренировка при спортисти намалява концентрацията на ВСАА (особено левцин). Веднага след това в организма се задействат метаболитните процеси, насочени към нормализиране нивата на тези аминокиселини. Първо биват атакувани мускулните протеини като основен източник за попълване на енергийните нужди. Използването на ВСАА като хранителна добавка може да възстанови тяхната концентрация и да спре процесите на разрушаване на мускулните влакна.
 • При синтез на мускулен протеин ВСАА е основен строителен материал на мускулите. Протеинът може да бъде синтезиран само при наличието на свободни аминокиселини. По време на покой, организмът произвежда необходимото количество протеин. Той бавно се абсорбира от червата и отговаря на метаболитните нужди. Но по време и след тренировки, когато аминокиселинните изисквания рязко се увеличат, ВСАА започват бързо да се изчерпват. Получавани допълнително, те създават благоприятни условия за възстановяване на басейна на аминокиселините и изграждането на нови мускулни влакна веднага след тренировка.
 • За производство на инсулин – те действат като азотни носители и подпомагат мускулите в производството на други аминокиселини, необходими за изграждането им. При това действие, ВСАА стимулира производството на инсулин, чиято основна функция е да увеличи циркулацията на кръвна захар и улесни навлизането и в мускулните клетки. Така се блокират процесите на разграждане на тъкани и стартират тези на изграждане.
 • За стимулиране на изгарянето на мазнини – приема на ВСАА стимулира производството на хормона лептин, който отговаря за много метаболитни процеси. Образуването му е свързано с количеството на мастната тъкан, т.е. по-голям процент на телесните мазнини, по-висока секреция на лептин и обратното. В резултат на спорт или диета, този хормон в тялото намалява и в резултат на това се повишава апетита, забавят се обменните процеси, за да може организмът да възстанови или поддържа енергийните си резерви. Като хранителна добавка ВСАА помага на тялото да балансира вътрешната си среда и подкрепя регулаторните механизми.

За кого е предназначен BCAA 2000 Prozis (аминокиселини)?

Аминокиселините на Prozis ВСАА 2000 е продукт, който е предвиден за използване предимно от активни спортисти, любители на фитнеса и силовите спортове, тъй като основното му действие е изграждането на мускулна маса, релеф и сила. 

Употреба и дозировка на Prozis Sport BCAA 2000:

4 таблетки дневно. Добре е да се приемат на порции по 2, преди и след тренировка. В дните на почивка да се взимат между храненията.

       Състав в една доза  (4 таблетки)            Количество      %ПДД 
Левцин0,99 гр**
Валин 0,50 гр**
Изолевцин0,50 гр**
Витамин В2 (рибофлавин) 2,01 мг143%
Витамин В6 (пиридоксин)1,61 мг115%

Други съставки: микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, магнезиев стеарат, поливинилпиролидон.

†Дневните дози са базирани на 2000 калории

**Daily Value не е установено. 

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки