Menu
Your Cart

Prozis L-Citrulline

Prozis L-Citrulline
Prozis L-Citrulline
2 - 3 Дни
Prozis L-Citrulline
Prozis L-Citrulline
Prozis L-Citrulline
 • Наличност: 2 - 3 Дни
 • Модел: Prozis L-Citrulline
Видян от: 2249
31.99 лв.
Без данък: 31.99 лв.

Възможни варианти

L-Citrulline (чист цитролин) е неесенциална аминокиселина, която не влиза в състава на протеините, но изпълнява редица други важни функции.  Името ѝ идва от латинската дума „citrullus“, в превод – диня, от където е изолирана за пръв път през 1930 година. Освен динята, която съдържа най-много цитрулин, други естествени източници са: пъпеш, тиква, краставица, фъстъци, соя и др. Но количеството в тях е толкова малко, че практически е невъзможно да се задоволят необходимите дневни нужди само с храна.  В организма тя се произвежда по два основни начина: първият – получава се като страничен продукт при преобразуването на аргинин в азотен оксид. При втория начин чрез урейния цикъл, с участието на ензима аргиназа, л-аргинин се преобразува в л-орнитин, който в последствие при взаимодействието си с фермента орнитин карбомил-трансфераза се образува цитрулин. Той се абсорбира до голяма степен от храносмилателния тракт с помощта на натриеви транспортери. В спорта това вещество намира голямо приложение, поради неговата ефективност. Той е включен в предтренировъчните стимулиращи комплекси и набира все по-голяма популярност сред любителите на фитнеса и бодибилдинга.

Защо да изберем L-Citrulline на фирма Prozis Sport?L-Citrulline на фирма Prozis Sport повлиява благоприятно сърдечно-съдовата система.

 • Увеличава анаеробния праг;
 • Намалява умората след изтощителни тренировки;
 • Поддържа азотния баланс в организма;
 • Подобрява периферната циркулация на тъканите в тялото;
 • Укрепва имунната функция;
 • Усилва енергийния потенциал;
 • Формула за лесно усвояване;
 • Висока чистота и качество;
 • Сертифициран от независими лаборатории;
 • L-Citrulline на Prozis Sport сега на топ цена в Protein.bg

Как действа L-Citrulline (аминокиселина) на прах на фирма Prozis?

L-Citrullin на Prozis Sport се отразява добре на сърдечно-съдовата система.Като хранителна добавка L-Citrulline на невероятна цена от фирма Prozis Sport предотвратява умората по време на изтощителни тренировки. Това е основното му и най-важно предимство. Изследвания показват, че високото количество цитрулин, увеличава нивата на аргинин в кръвната плазма, което води до производство на азотен оксид (NO). Колкото е повече NO в тялото, толкова притока на кръв към мускулите нараства. Това автоматично означава по-продължително обучение, по-малко болка и бързо възстановяване, благодарение на ускореното извеждане на амоняк от организма. Л-Цитрулин подобрява производителността и скоростта на набор на чиста мускулна маса, стимулира кръвообращението и доставката на аминокиселини в скелетната мускулатура. Също така способства синтеза на АТФ (аденозинтрифосфорна киселина, съединение с богати на енергия връзки), енергийния акумулатор в живите клетки. Тъй като цитрулин участва в рециклирането на карбамит, той насърчава бързото отстраняване на метаболитни отпадъци като урея и млечна киселина. Тези токсини се образуват по време на активно мускулно натоварване, при протеиновата обмяна и катаболитните процеси. Те са главният виновник за намаляване на физическите параметри на спортистите. Установено е, че l-citrulline има повече предимства спрямо аргинин като дарител на азот, защото той се усвоява по-добре от него и не се разрушава в черния дроб след абсорбацията му от храносмилателния тракт.

Л-Цитрулин действа и като имуностимулант. Испански учени провели изследвания върху група велосипедисти, чиято система на обучение често води до отслабване на имунната система и чести респираторни инфекции. Те приемали лекарството продължително време, след което било отчетено значително подобрение в състоянията на голяма част от тях, включително били намалели имуносупресивните механизми. Това предполага, че citrulline има потенциал да помага на организма да се реабилитира и да тушира негативните последици от претренирането.

L-Citrulline на Prozis се отразява добре върху голяма част от органите и системите в тялото, именно заради свойството си да подобрява циркулацията на кръвта. Така се ускорява достъпа на кислород до клетките и съответно човек се чувства бодър, зареден и отпочинал. Често тази аминокиселина се използва като помощно средство при терапия на пациенти с кардиоваскуларна болест, еректална дисфункция или бъбречни проблеми.   

За кого е подходящ Л-Цитрулин на Prozis?

L-Citrulline на Prozis е подходящ за спортисти и хора, водещи интензивен начин на живот. Л-Цитрулин на Prozis е отлично средство за възстановяване при умора, физическо натоварване, травми, наранявания, инфекции и др.  

Употреба и дозировка на Prozis (Л-Цитрулин) L-Citrulline 150 грама:

За да приготвите една доза, смесете 3 лъжички (2 грама) с достатъчно количество вода или друга напитка по ваш избор. З най-добри резултати консумирайте една порция сутрин и още една 45 минути преди тренировка.

Дозировка: 3 лъжички (2 грама)

Дози в опаковка: 75

   Състав в една доза (3 лъжички)       Количество        %ПДД   
Л-Цитрулин 2000 мг **

Предупреждение: продуктът може да съдържа следи от мляко, соя, яйца и глутен.

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно:  Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки