Menu
Your Cart

Prozis L-Arginine AKG 375 mg

Prozis L-Arginine AKG 375 mg
Prozis L-Arginine AKG 375 mg
2 - 3 Дни
Prozis L-Arginine AKG 375 mg
Prozis L-Arginine AKG 375 mg
Prozis L-Arginine AKG 375 mg
 • Наличност: 2 - 3 Дни
 • Модел: Prozis L-Arginine AKG 375 mg
Видян от: 2225
22.00 лв.
Без данък: 22.00 лв.

Възможни варианти

L-Arginine е условно незаменима аминокиселина (есенциални), която тялото използва за редица жизненоважни функции. Аминокиселините от този тип, се произвеждат от човешкия организъм, но в недостатъчно количество и затова трябва да се доставят чрез хранителни източници или добавки. Храни богати на аргинин са: извара, сирене и други млечни продукти, месо, морски дарове, зърнени култури, ядки и др. В тялото arginine се синтезира от: цитрулин, орнитин и диметиларгинин. В света на културизма и бодибилдинга това вещество се употребява доста често, защото помага на спортистите да се справят с екстремните натоварвания. Защо това е така? Л-Аргинин е основния дарител и преносител на азотен оксид (Nitric Oxide) – газ, който регулира съдовия тонус и е свързван с артериалното налягане. Процесът на транспортиране се задейства от ензимна система. При липсата на аргинин и недостатъчно количество ензими, стените на кръвоносните съдове се свиват и ограничават достъпа на кислород до мускулите. Затова по своята същност АО се смята за съществен анаболен фактор.   

Защо трябва да изберем Prozis Sport L-Arginine  AKG?L-Arginine на Prozis Sport изпълнява много жизнено важни функции, като например ускорява оздравителните процеси.

 • Подобрява кръвообращението;
 • Увеличава мускулната сила;
 • Ускорява заздравяването на наранявания;
 • Понижава кръвното налягане;
 • Оптимизира доставката на хранителни вещества до мускулите;
 • Спомага възстановителните процеси след спорт;
 • Повишава либидото и сексуалната активност;
 • Има антиоксидантни и имуностимулиращи свойства;
 • Подобрена формула на Л-Аргинин за по-добро усвояване;
 • Protein.bg предлага Prozis Sport L-Arginine на топ цена.

Какво представлава L-Arginine AKG на Prozis Sport?

Като спортна добавка L-Arginine от Prozis Sport на изключителна цена спомага за увеличаване на концентрацията на азотен оксид (АО) в кръвта. Действието на АО е добре проучен и изследван. Установено е, че зависимостта е следната: по-голямото натоварване на мускулите води до нарастване и на количеството на азотен оксид. Съответно, през периода на почивка се произвежда по-малко АО и растежа на мускулната тъкан ще се инхибира до незадоволително ниво. Има доста причини за спад в нивата на това химично съединение. Като се започне от силното физическо претоварване и се стигне до най-баналната – възрастта. С напредването на годините производството е минимално. „Всеобщият вредител“ – кортизол също допринася за унищожаването на азотен оксид. Допълнителния прием на L-Arginine под формата на суплемент ще предотврати загубите и ще подпомогне възстановителните функции при екстремни условия. Така се прекъсват катаболните процеси и се подобряват спортните постижения. Чрез увеличаването на притока на кръв и чрез подобряване на азотния баланс се усилва и ефекта на напомпване на мускулатурата. Заедно с кръвта се доставят по-бързо хранителни вещества до мускулите, на което се дължи и тяхното нарастване и сила.

Наред с това Л-Аргинин участва и в други много важни биологични процеси, например:

Подпомага имунитета – независимо дали ни харесва или не, ежедневно тялото ни е подложено на фактори, които отслабват имунната ни система. Като вредната храна, непречистена вода, облъчвания от електроуреди и компютри, замърсен въздух, чест прием на лекарства, употреба на различни препарати и др. При навлизане на тези вредители в организма се активират специфични защитни клетки наречени Т-клетки. Те определят вида на нападателя и дават команда на NK-клетките (естествения убиец) да унищожат всичко, което представлява опасност. Слабият имунитет потиска активността им. Проведени са изследвания върху пациенти, които потвърждават, че приемането на аргинин повишава показателите на имунните клетки.

Действа като антиоксидант аргининът се занимава с отстраняването на крайните продукти на азотния метаболизъм. От силата на работния цикъл на очистване зависи степента на образуване на урея, необходима за отделянето на разпадните елементи на протеина.

Спомага за изработването на мъжки полови хормони – тестостеронът се образува благодарение на неразграден Arginine, който засяга произвеждането на сперматозоиди и влияе на тяхната структура.  Спокойно можем да кажем, че това вещество е отговорно за доброто състояние на репродуктивната система при мъжа. Има дори доказателства за позитивното въздействие на аминокиселината върху хора с отслабено сексуално желание.

L-Arginine от фирма Prozis Sport Се грижи за здравето на сърдечно-съдовата система.Подобрява ерекцията – аргинин в комбинация с йохимбин хидрохлорид (HCL) засилва сексуалната функция. Това се дължи на факта, че arginine подобрява кръвоснабдяването.

Транспортира креатин до органите – чрез увеличаване на циркулацията на креатин в мускулите по-бързо и по този начин се увеличава мощността и ефективността им. Затова често аргинин влиза в състава на предтренировъчния коплекс.

Намалява LDL – това е холестеролът с ниска плътност или т.нар. „лош холестерол“. При окисляване на съдовете, той е в състояние да разруши техните стени. Аргининът предотвратява негативните последствия от окислението и предпазва от  атеросклероза.  

Усилва метаболизма – Л-Аргинин подобрява обмяната на веществата, подпомага липолизата, което позволява регулиране на телесното тегло при жените. Тази аминокиселина въздейства и на женската хормонална система, не само на половите хормони, а и на хипофизата.

За кого е най-подходящ Л-Аргинин  AKG на Prozis?

L-Arginine (Л-Аргинин) на капсули от Prozis е подходящ за всеки, който иска да увеличи силата, издръжливостта си и мускулната маса. L-Arginine помага на организма да се справя с тежките и продължителни тренировки и подпомага възстановителните процеси след тях. Аргининът е отлично средство за укрепване на имунитета, сърдечно-съдовата система и сексуалното здраве.

Употреба и дозировка на L-Arginine AKG (Л-Аргинин) на капсули от Prozis:

Взимайте 3 капсули два или три пъти дневно, за предпочитане сутрин и 45 минути преди тренировка с достатъчно количество вода или плодов сок.

Дозировка: 3 капсули

Дози в опаковка: 20

   Състав в една доза (3 капсули)       Количество       %ПДД   
Л-Аргинин АКГ  1125 мг **

Други съставки: желатин (капсули), сгъстител (микрокристална целулоза), антислепващ агент (калциев фосфат, магнезиев стеарат). 

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно:  Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки