Да добавим допълнителна активност към всеки свой ден!

Като правите прости упражнения по всяко време на деня, забързвате метаболизма.

Нашите прости съвети ще Ви помогнат да добавите допълнително движение към ежедневието си, което ще Ви осигури видими резултати. Въпреки че се стремя да правя упражнения поне по 20-30 минути дневно, никога не пропускам възможност да вмъкна малко допълнителна физическа активност през целия ден. В края на краищата мускулите нямат представа дали се намирате в луксозна фитнес зала или в кухнята си – важно е просто да работите с тях!

Като правите прости упражнения по всяко време на деня където и да сте – в кухнята, в колата, докато си миете зъбите или докато седите пред компютъра – Вие забързвате метаболизма си, горите калории и допълвате тренировките си. В забързания живот, който живеем, се налага да прибягваме до всякакви трикове, за да повишим физическата си активност и да си спестим времето, прекарано във фитнеса. Ето ги и нашите упражнения:

Упражнявайте седалищните си мускули

Стискайте и отпускайте седалищните си мускули докато се возите в асансьора, докато отивате към магазина за хранителни стоки или докато чакате на опашка. Никой няма да знае – и е толкова ефективно!

Работете за крака

Опитайте се да правите упражнения за крака колкото често Ви се отдава възможност. Можете да клякате, докато си миете зъбите например, или да работите за прасец, докато сте на бюрото си.

Ходете повече

Винаги, когато можете, изберете да тръгнете пеша.Винаги, когато можете, изберете да тръгнете пеша, вместо да хванете автобуса или да запалите колата. Можете да паркирате колата си по-далече от магазина, да се качите по стълбите, вместо да повикате асансьора или да направите няколко обиколки на мола преди киното. Всяка стъпка е от значение!

Тренирайте корема си

Ако релаксирате в хола пред телевизора, опитайте да лежите на пода или на одеяло и да правите леки упражнения. Можете да сключите сделка със себе си, че ще направите по една серия през рекламната пауза. Лесно е!

Упражнения за ръце на дивана

Седнете на края на дивана и поставете дланите си надолу в края на ръба, а след това преместете тялото си напред, огънете лактите зад себе си и спуснете тялото си към пода с коленете изпънати, а краката свити. Огъвайте лактите си нагоре-надолу многократно, докато гледате телевизия – ще загубите излишната кожа по ръцете си бързо!

Разтягайте се

Протягайте се и се разтягайте, за да отпуснете напрегнатите мускули.Напрежението може да се натрупва в областта на врата и раменете, затова, докато просто си седите на бюрото, се протягайте и разтягайте, за да насърчите напрегнатите мускули да се отпуснат.

Използвайте времето в разговори по телефона

Ако прекарвате много време на телефона си, недейте просто да седите и говорите – превърнете това време в тренировка, като "се преструвате", че седите! Как? Просто опрете гърба си в стената и спуснете тялото си, като огънете коленете си до ъгъл от 90 градуса. Задръжте позицията толкова дълго, колкото можете. Звучи лесно, но всъщност това упражнение е доста натоварващо.

Отслабвайте докато почиствате

Знаете ли, че като вършите домакинските си задачи можете да изгорите до 400 калории на час? Пуснете си музика, за да превърнете домашното почистване в истинска тренировка!

Превърнете свободното време в тренировка и използвайте всяка възможност да поработите върху тялото си. Всички тези малки моменти ще добавят значителни ползи за здравето и външния Ви вид - уверете се!