Menu
Your Cart

Селен 200 мкг 60 Капсули

Селен 200 мкг 60 Капсули
Селен 200 мкг 60 Капсули
Селен 200 мкг 60 Капсули
Селен 200 мкг 60 Капсули
Селен 200 мкг 60 Капсули
  • Наличност: Да
  • Модел: Selenium 200 mcg 60 Capsules
Видян от: 5782
17.00 лв.
Без данък: 17.00 лв.

Възможни варианти

ПоддържанетоSelenium е продукт с топ качество и отлична цена в Protein.bg на оптимална форма и добро здравословно състояние зависи от голям брой фактори. Наред с достатъчният сън и спортуването, правилното хранене също е от основна роля за поддържането на баланса в тялото. И за да бъде правилно храненето е необходимо в храната да присъстват източници на всички необходими за организма вещества. В това число спадат не само протеините, въглехидратите, някои мазнини и витамините, но и голям брой минерали или микроелементи. Тези микроелементи са крайно необходими на организма за осъществяване на нормалните функции, но в минимални количества. Selenium е продукт на компанията 21st Century, който съдържа селен и е произведен под формата на желатинови капсули с бързо усвояване в организма.

Селенът е ключов елемент за човека, който има съществена роля в някой важни процеси. Той служи като кофактор за редуцирането на антиоксидантни ензими (напр. глутатион пероксидаза). Ролята на тези антиоксидантни ензими е да елиминират и неутрализират реактивните кислородни форми и да предпазват клетките и тъканите от токсичният им ефект. Селенът е необходим за щитовидната жлеза, както и за всяка клетка, използваща тиродини хормони. Селен се използва от ензимите, които регулират активността на различни тиоридни хормони и техни метаболити. 

Селенът може да повлияе на болестта на хашимото (автоимунно заболяване, при което имунната система атакува щитовидната жлеза, разпознавайки я като чуждо тяло) като намалява с около 20% количеството на специфични за болестта антитела. Освен това, приемът на селен намалява и токсичният ефект на оловото, който може да доведе до необратимо инхибиране на селеноензимите, които пък от своя страна са необходими за предпазване на мозъка и ендокринните тъкани  от оксидативният стрес на кислородните радикали. 

Дефицит на селен може да се наблюдава при хора с проблеми с храносмилането или при хора в напреднала възраст. Също така потенциален риск за дефицит на селен може да възникне в резултат на бедна на селен почва, при което в храната, която се произвежда от такава почва има ниско количество селен. За да се избегне появата на дефицит на селен са разработени хранителни добавки, съдържащи този микроелемент, каквато е и Selenium на 21st Century. Selenium е с гарантирано високо качество, тъй като не съдържа доавена захар, консерванти или изкуствени подсладители и оцветители. 

Като цяло селенът е необходим елемент за добрата когнитивна функция и здрава имунна система. Селен се използва и в биосинтеза на простагландини - съединения, които участват във възпалителните процеи и могат да облекчат възпалението, свързано с ревматоидният артрит. Освн това селенът си взаимодейства с витамин Е за процесите на неутрализация на свободните кислородни радикали, което от своя страна намалява риска от развитие на рак на кожата и предпазва от слънчеви изгаряния.

Защо да изберем 21st Century Selenium?Селенът е есенциален микроелемент, който е от голямо значение за човешкото тяло

  • Продукт с доказано високо качество
  • Подпомага мозъчната функция
  • Антиоксидантни свойства
  • Необходим кофактор за много ензими
  • Подобрява функцията на щитовидната жлеза
  • Капсули с бързо и лесно усвояване
  • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява селенът Selenium на 21st Century?

Selenium е продукт на капсули, произведен от компанияата 21st Century, който съдържа селен, необходим на тялото за поддържане на нормалната функция на мозъка и щитовидната жлеза. Селенът се включва като кофактор в състава на различни ензими, които предпазват от оксидативен стрес клетките и тъканите. Освен това, селенът е и необходим елемент за регулирането на активността на тироидните хормони, което се осъществява от спевифични ензими. Selenium съдържа 200 mcg селен във всяка доза от една капсула

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Selenium - селен на марката 21st Century

За кого е най-подходящ Selenium (селен) на 21st Century?

Selenium е подходящ за всеки, който страда от намалени нива на селен в следствие на проблеми с храносмилането или на бедна на селен храна. Selenium ще ви помогне да възстановите ниските нива на този микроелемент и да поддържате своята оптимална форма. Selenium е продукт с топ качество, който не съдържа консерванти, както и изкуствени оцветители и овкусители.

Употреба и дозировка на 21st Century Selenium:

Приемайте по една капсула (1 доза) Selenium дневно, заедно с храна за постигането на максимални резултати. Не приемайте повече от две капсули Selenium дневно. 

Съдържание в една доза (1 капсула)

Състав: Стойност:
Селен200 mcg

Други съставки в 21st Century Selenium : Оризови трици, Овесени фибри, Желатин, Магнезиев стеарат

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки