Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки

Протеини > Zoya Грахов протеин

Протеини > Zoya Грахов протеин
Протеини > Zoya Грахов протеин
Протеини > Zoya Грахов протеин
Протеини > Zoya Грахов протеин
Протеини > Zoya Грахов протеин
  • Наличност: Да
  • Марка: Zoya
  • Модел: Zoya Грахов протеин
Видян от: 4926
8.95 лв.
Без данък: 8.95 лв.

Възможни варианти

Протеини > Zoya Грахов протеин

Zoya Грахов протеин е висококачествена хранителна добавка, съдържаща натурален грахов протеин. Формулата е изцяло био и е подходяща за вегани и вегетарианци. Именно това е групата хора, при които е възможно да се наблюдава недостиг на протеини, тъй като пълноценните им източници са все от животински произход. Zoya предлага решение на това неудобство – протеин от грах. Растителните протеини по принцип са в малки количества, а след термична обработка голяма част от тях се унищожават. Поради тази причина, ако спортувате и не приемате пълноценни източници на протеин, е добро решение да го приемате като хранителна добавка. Граховият протеин е прахообразна формула със забележителен състав, особено що се отнася до аминокиселините - верижно-разклонени аминокиселини (левцин, валин и изолевцин), аспарагинова киселина, глутамин, глицин, аланин, треонин, серин, цистин, метионин, тирозин, хистидин, пролин, аргинин, лизин и други. Zoya Грахов протеин е подходящ за вегани и вегетарианци.

  • Верижно-разклонените аминокиселини са изключително анаболни и есенциални за организма. Осигуряването им чрез храната става главно с животински продукти, но в случай на изключването им от менюто, граховият протеин и страхотна алтернатива. BCAA създават условия за изграждане на мускули, поддържат равнището на азотен оксид, възстановяват и предпазват мускулите. Насърчават загубата на мастна тъкан, активирайки горенето на мастни киселини при изчерпване на гликогена.
  • Аспарагиновата киселина подобрява транспорта на минерали, укрепва имунитета чрез стимулиране на антителата. Подпомага функциите на мозъка и психическото здраве. Тази аминокиселина се съдържа също и в аспержи, авокадо, овесени ядки, кълнове и други.
  • Глутаминът е най-изобилстващата аминокиселина в тялото и участва в множество реакции. Тя е неесенциална, тъй като може да се синтезира в организма. Сред тях е възстановяването на тъканите, стимул за мускулен растеж, отговаря за преноса на водород за мускулните клетки, ускорява възстановяването на мускулен гликоген.
  • Глицин е неесенциална аминокиселина, синтезираща се от серин и треонин. Тя се отличава с това, че е най-малката аминокиселина и на второ място по разпространеност в ензимите и протеините след глутамина. Глицинът понижава нивата на кортизол, подобрява съня, подобрява работата на нервната система и има данни за положителни ефекти при шизофрения.
  • Аланинът подобрява спортните постижения, чрез увеличаване издръжливостта при натоварване. По този начин стимулира мускулен растеж и редуциране на мазнините.
  • Треонинът е незаменима аминокиселина, която участва в белтъчния метаболизъм. Укрепва имунната система и повишава енергията. Намалява умората и се прилага при лечение на множествена склероза и епилепсия.
  • Серинът е неесенциална аминокиселина, която може да се синтезира от глицин и витамини от група B. Отговаря за правилното функциониране на мозъка и централната нервна система. Участва в метаболизма, имунната система и мускулното изграждане.
  • Цистинът е сярасъдържаща аминокиселина, подпомагаща здравето на кожата, косата, ноктите и съединителната тъкан. Подобрява храносмилането чрез производство на достатъчно ензими, подпомага дейността на черния дроб и ускорява оздравяването на рани.
  • Метионинът е незаменима аминокиселина, в чиято структура участва сяра. Подобрява кръвообращението, предпазва черния дроб, мозъка, бъбреците и сърцето от увреждане. Детоксикира тялото и подобрява храносмилането.
  • Тирозинът е неесенциална аминокиселина, участваща в структурата на протеините. С негова помощ се произвеждат невротрансмитери, подобряващи преноса на импулси между клетките в нервната система. Подобрява концентрацията.
  • Хистидинът е есенциална аминокиселина, участваща в структурата на белите кръвни телца, а и на еритроцитите. Подпомага детоксикирането на тялото и има положителен ефект върху нервната система, както и при алергични реакции.
  • Пролинът е неесенциална аминокиселина, която подобрява състоянието на кожата, тъй като участва в синтеза на колаген. Заздравява ставите, съединителната тъкан и сърцето.
  • Аргининът е полуесенциална, положително заредена аминокиселина. Тя стимулира образуването на растежен хормон, неутрализира амоняка и свободните радикали, прекурсор на азотния оксид, действа съдоразширяващо и има потенциал да регулира артериалното налягане.Zoya Грахов протеин подобрява възстановяването и укрепва имунитета.
  • Лизинът е есенциална аминокиселина, която взема участие в изграждането на белтъците. Тя подобрява абсорбирането на калций и поддържа нивата на азотен баланс положителни. Лизинът е известен с това, че ускорява оздравяването при херпес вирус.
  • Фенилаланинът е незаменима аминокиселина, участваща в структурирането молекулите на ДНК, протеините и хормоните.

Освен тях съдържа още витамини и минерали като калций, фосфор и желязо.

Защо да изберем Грахов протеин?

  • Подходящ за вегани/вегетарианци;
  • Богат аминокиселинен състав;
  • Стимул за мускулен растеж;
  • Подобрява възстановяването;
  • Създава усещане за ситост;
  • Може да подобри функциите на мозъка и нервната система;
  • Подобрява концентрацията;
  • Укрепва имунитета;
  • PROTEIN.BG ви предлага достъпна цена и бърза доставка.

Какво представлява Zoya Грахов протеин?

Zoya Грахов протеин представлява прахообразна формула, съдържаща само и единствено протеин от грах. Този растителен протеин е с изключително висока усвояемост и нисък потенциал за възникване на алергии. Забележителният аминокиселинен профил е това, което привлича вниманието. В граховия протеин се съдържат изобилие от аминокиселини – верижно-разклонени аминокиселини (левцин, валин и изолевцин), аспарагинова киселина, глутамин, глицин, аланин, треонин, серин, цистин, метионин, тирозин, хистидин, пролин, аргинин, лизин и други. А също витамини и минерали като калций, фосфор и желязо. Последните са особено важни за здравето на костите, ставите, кръвотворенето и преноса на кислород в тялото. Граховият протеин е отличен източник на белтъчини, стимулира мускулния растеж, подобрява регенерирането на тъканите и предпазва мускулния протеин от разпад.

За кого е подходящ Грахов протеин?

Zoya Грахов протеин е отличен избор за вегани и вегетарианци, както и при хора с непоносимост към лактоза, глутен и соя. Продуктът може да се добави към шейк, сок, мляко, зърнена закуска, подходящ избор за прибавяне към сладки и солени храни, включително и супи. Препоръчително е добавянето да става в края на готвенето, за да се избегне продължителна термична обработка.

Употреба и дозировка на Zoya Грахов протеин:

Добавете 1-2 с.л. от граховия протеин към шейк, сок, напитка или ястие.

Хранителна стойност за 100 г:

СъставСтойност за 100 г
Калории380 ккал
Мазнини5.4 г
от които наситени1.1 г
Въглехидрати4.8 г
от които захари0.1 г
Протеини78 г
Сол3 г

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Рейтинг
Лош Добър