Menu
Your Cart

Universal Nutrition BCAA Pro

Universal Nutrition BCAA Pro
Universal Nutrition BCAA Pro
 • Наличност: Да
 • Модел: Universal Nutrition BCAA Pro
Видян от: 1735
25.00 лв.
Без данък: 25.00 лв.

Възможни варианти

ЗаBCAA Pro е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg да увеличава своята мускулна маса, тялото ни се нуждае от прием на все повече хранителни вещества, които да стимулират изграждането на мускули. Както вероятно всеки знае, мускулите се изграждат от протеини, а протеините - от аминокиселини. Аминокиселините, които изграждат протеиновите молекули в организма са доста (20) и за да бъде оптимален мускулният растеж, клетките трябва да разполагат с достатъчни количества от всички тези аминокиселини. Не всички аминокиселини обаче се произвеждат в нашето тяло и по тази причина трябва да се осигурят с приетата храна или под формата на хранителни добавки. Различните аминокиселини, освен основната си роля, изпълняват и някои други функции. Три от тези аминокиселини имат специално място сред много голям брой от спортистите. Това са аминокиселините с разклонени вериги (ВСАА) - левцин, изолевцин и валин, от които е съставен продуктът на Universal Nutrition - BCAA Pro

BCAA Pro е произведен под формата на капсули от желатин, които са много лесни за прием и се усвояват бързо в организма. Наименованието ВСАА идва от страничната верига с разклонение, която се съдържа в молекулата на тези три аминокиселини. Това, което откроява аминокиселините с разклонени вериги от останалите аминокиселини са техните анаболитни и антикатаболитни функции. ВСАА стимулират производството на протеини като активират специфични реакции, познати като mTOR сигнален път и по този начин задействат биосинтеза на протеини в скелетните мускули. Аминокиселините с разклонени вериги предпазват от разграждане мускулните влакна и спомагат за по-бързо възстановяване от тренировка. Освен това, ВСАА спомагат за намаляване на умората и повлияват окислението (разграждането) на някои мастни киселини. 

Друго предимство, с което ВСАА са известни е това, че за разлика от другите аминокиселини, те се усвояват директно в мускулите (всместо в черният дроб), което води до постигането на по бърз-ефект и ускорено изграждане на протеини. Съпоставени една спрямо друга, левцинът притежава най-голяма активност от аминокиселинтие с разклонени вериги. Най-голямо е и неговото количество в BCAA Pro на Universal Nutrition, като съотношението на трите аминокиселини е 2:1:1. 

Както стана ясно по-горе, ВСАА могат да повлияят върху разграждането на някои мастни киселини. Това се случва, тъй като при окислението на аминокиселините с разклонени вериги се увеличава и окислението на мастните киселини.Освен това, ВСАА вземат участие в метаболитните процеси на глюкозата и спомагат за поддържането на запасите от гликоген. Аминокиселинтие с разклонени вериги са необходими и на имунната система, където спомагат за развитието и деленето на левкоциите (бели кръвни клетки).

ВСАА имат своето място и в мозъчните процеси. Попадайки в мозъка, те съдействат за производството на някои невротрансмитери и получаването на енергия, а освен това участват активно и в протеиновата продукция. Друга тяхна специфична черта е способността им да намаляват умората, тъй като са подобни по структура на триптофана - аминокиселина, от която се образува серотонин. Те се свързат с рецепторите за серотонин и частично блокират неговото действие, което води до намаляване на умората. 

Именно поради широкото си действие върху човешкият организъм и разнообразните ползи от техният прием, аминокиселините с разклонени вериги са един от най-търсените и употребявани продукти сред голям брой спортисти. Приемът на BCAA Pro ще ви помогне да подобрите своята сила и издръжливост, както и да натрупате по-бързо и ефективно желаната мускулна маса. В състава на BCAA Pro се съдържа и витамин В6 - Пиридоксин. Той е витамин от голямо значение, тъй като се използва като кофактор за различни ензими с ключова роля в метаболизма. 

Защо да изберем Universal Nutrition BCAA Pro?

 • BCAA Pro намалява умората и подобрява физическата формаГарантирано високо качествно на продукта
 • 1 грам ВСАА за доза
 • Съдържа витамин В6
 • Спомага за натрупването на мускулна маса
 • Стимулира производството на протеини
 • Притежава силни антикатаболитни свойства
 • Намалява умората
 • Поддържа нивата на гликоген
 • Желатинови капсули с лесен прием и дозиране
 • Усвоява се бързо в организма
 • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представляват аминокиселинтие с разклонени вериги BCAA Pro на Universal Nutrition?

BCAA Pro са аминокиселини с разклонени вериги, произведени под формата на лесноусвоими желатинови капсули от компанията Universal Nutrition. BCAA Pro ви предлага разнообразни ползи от неговият прием, като аминокиселините с разклонени вериги стимулират синтезирането на белтъци, предпазват мускулите от разграждане и намаляват умората. BCAA Pro ще ви помогне да постигнете поставените цели и да поддържате своята оптимална форма. В BCAA Pro е добавен и витамин В6, който е необходим за голям брой метаболитни процеси. BCAA Pro съдържа 1 грам аминокиселини с разклонени вериги във всяка доза от 2 капсули

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за BCAA Pro - аминокиселини с разклонени вериги на марката Universal Nutrition

За кого е най-подходящ BCAA Pro (аминокиселини с разклонени вериги) на Universal Nutrition?

BCAA Pro са подходящи за прием от всеки, който спортува активно и желае да увеличи своята мускулна маса. Аминокиселините с разклонени вериги на Universal Nutrition ще ви помогнат да повишите своята сила и издръжливост и да постигнете по-добри резултати във фитнеса. В ВСАА Pro не се съдържат мазнини и въглехидрати, нито изкуствени оцветители и овкусители.

Употреба и дозировка на Universal Nutrition BCAA Pro:

Приемайте по една доза (2 капсули) BCAA Pro от 2 до 4 пъти дневно за постигането на оптимални резултати. Капсулите от желатин са лесни за прием и се усвояват бързо в организма

Съдържание в една доза (2 капсули)

Състав: Съдържание в 1 доза (2 капсули)
L-левцин 500 mg
L-изолевцин 250 mg
L-валин 250 mg
Витамин В6 20 mg

Други съставки в Universal Nutrition BCAA Pro : Желатин, Магнезиев стеарат, Дикалциев фосфат.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки