Menu
Your Cart

Now Foods Glutamine

Now Foods Glutamine
Now Foods Glutamine
 • Наличност: Да
 • Модел: Now Foods Glutamine
Видян от: 4735
56.00 лв.
Без данък: 56.00 лв.

Възможни варианти

Now Foods Glutamine съдържа условно есенциалната аминокиселина l-глутамин, която е и най-разпространената в организма. Тези й особености я поставят в положение понякога да бъде в дефицит и крайно нужна. Такива ситуации са след интензивна тренировка или заболяване, което изчерпва наличните количества глутамин. За да не лишавате мускулите си от нужната им аминокиселина, което води до катаболизъм и забавен мускулен растеж, препоръчваме употреба на Now Foods Glutamine. Възстановяването на глутаминовите нива чрез хранителна добавка подкрепа функциите на имунната система, оказва антиоксидантна защита чрез производството на глутатион, стимулира производството на растежен хормон и мускулно нарастване. Продуктът не съдържа глутен и е подходящ за вегани/вегетарианци.

Now Foods Glutamine стимулира мускулния растеж.Защо да изберем Glutamine Now Foods?

 • Увеличава натрупването на гликоген;
 • Подпомага имунната защита;
 • Участва в синтеза на глутатион;
 • Антиоксидантна защита;
 • Насърчава производството на растежен хормон;
 • Стимулира качването на мускулна маса;
 • Намалява риска от мускулна травма;
 • Предпазва мускулите от разпад;
 • Неутрализира амоняка;
 • Детоксикира тялото;
 • PROTEIN.BG ви предлага достъпна цена и бърза доставка.

Какво представлява Now Foods (глутамин) Glutamine?

Now Foods Glutamine е хранителна добавка, съдържаща най-често срещатата се в организма аминокиселина – глутамина. Това, че се съдържа в голямо количество не означава, че в някои случаи не е дефицитна. Именно такива са тежките тренировки или заболявания, при които нивата на глутамин значително намаляват. Тези положения поставят глутамина в категорията условно незаменима АК. Тя може да се синтезира от различни органи – черен дроб, волеви мускули и други, явява се основен преносител на водород за клетките на мускулите.
Глутаминът е най-разпространената и често недостигаща аминокиселина, тъй като участва в огромно количество биохимични реакции и структури – участва в изграждането на скелетната мускулатура, стимулира мозъчната дейност, структурира глутатион за антиоксидантна и имунна защита, регулира нивата на инсулин като се преобразува в глюкоза, детоксикира организма от вредни вещества и особено амоняк, подобрява хидратацията на клетките, стимулира секрецията на растежен хормон и е предшественик на ДНК. Това са само част от функциите на организма, в които взема участие глутамина. Поради тази причина често се случва да е в дефицит. За да не се тревожите, че тялото ви ще  „предпочете“ някоя друга дейност, а не растежа на вашите мускули, препоръчваме употребата на Now Foods Glutamine.
Повишава енергията като подпомага натрупването на мускулен и чернодробен гликоген, служещ за производство на енергия в кратки срокове и предпазващ мускулите от разпад. С това е намалява риска от претрениране и подпомага възстановителните процеси. Ситуациите са особено характерни за начинаещите във фитнес залата, които работят на принципа „колкото повече, толкова по-добре“, но когато става дума за изграждане на мускули и тяхното запазване е изключително важно възстановяването. Освен достатъчно време, може да включите и Now Foods Glutamine. Глутаминът има способността да се метаболизира до аргинин, пролин, цитрулин и глутамат. Именно последният отговаря за премахване на амоняка от организма и особено от мозъка.

Now Foods Glutamine осигурява антикатаболна защита за мускулите.Глутаминът участва в синтеза на глутатион, мощен антиоксидант, с изключителни качества при защитата на клетките от свободните радикали. Укрепва имунната система и намалява податливостта към инфекции. Стимулира отделянето на хормона на растежа, участвайки в метаболизма на белтъците и намалява риска от травма на мускулите. Анаболните й качества я поставят в графата на една от най-популярните добавки сред бодибилдърите. Включвайки Now Foods Glutamine в суплеменцията си гарантирате достатъчно материал за мускулен растеж и предпазване от катаболизъм. Така ще бъдете спокойни, че за нуждите на организма няма да лишите мускулите си от аминокиселината, с което да забавите постигането на своите цели. Според някои проучвания нивата на глутамин след тренировка спада с до 50%, именно поради тази причина се препоръчва прием преди и след натоварване. В тази времева рамка подпомага възстановяването на мускулния гликоген, без да влияе върху нивата на кръвна захар и инсулин. Оптимален вариант е прием около половин час след тренировка.

За кого е подходящ Glutamine Now Foods (глутамин на таблетки)?

Now Foods Glutamine е идеален за всеки активно спортуващ човек, който цели повече мускули, сила, издръжливост и предпазване на мускулите от катаболизъм и травма. За повече удобство суплементът се предлага под формата на таблетки, като всяка доза (2 табл.) съдържа 3000 мг L-глутамин. Това позволява лесно дозиране, пренасяне и прием при нужда. Естествени източници на глутамин са месото, рибата, млечни изделия и бобови растения.

Употреба и дозировка на Now Foods Glutamine

Една доза (2 таблетки) съдържа 3000 мг l-глутамин. Препоръчваме прием на една доза преди и една след тренировка. Така се постига максимален мускулен растеж, възстановяване на гликогена и антикатаболна протекция.

Хранителна стойност за 1 доза (2 таблетки):

СъставСтойност за 1 доза
L-глутамин (свободна форма)3000 мг

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки