Menu
Your Cart

Dymatize BCAA Complex 2200

Dymatize BCAA Complex 2200
Dymatize BCAA Complex 2200
 • Наличност: Да
 • Модел: Dymatize BCAA Complex 2200
Видян от: 2384
44.50 лв.
Без данък: 44.50 лв.

Възможни варианти

ЧовешкиятBCAA Complex 2200 притежава разнообразни за организма положителни свойства организъм се нуждае от изобилие от хранителни вещества, не само за да поддържа, но и за да увеличава своята мускулна маса - цел към която се стремят всички, които искат да изградят здраво и красиво тяло. За да се натрупва мускулна маса, тялото се нуждае от тренировки и от голямо количество протеини, за да могат мускулите да се изграждат и развиват. Протеините на свой ред са съставени от по-малки съставни части - аминокиселини, които биват много разнообразни. В състава на човешките протеини влизат малка част от всички аминокиселини (20), но все пак достатъчно за да изградят разнообразието от протеини в организма. Някои от тези аминокиселини тялото ни произвежда непрекъснато, но друга част (9 от тях) могат да се набавят единствено с храната или под формата на спортни добавки. Това са т. нар. незаменими или есенциални аминокиселини

BCAA Complex 2200 е продукт, който съдържа три от най-важните есенциални аминокиселини, които имат отношение към изграждането на мускули. Това са аминокиселините с разклонени вериги (ВСАА) левцин, изолевцин и валин. BCAA Complex 2200 е произведен под формата на капсули от компанията Dymatize и осигурява 2,2 грама ВСАА във всяка доза. Тези три аминокиселини съдържат странична верига с разклонение, от където идва и тяхното наименование. Аминокиселините с разклонени вериги са добили толкова голяма популярност поради това, че притежават специфични анаболитни свойства, които подпомагат протеиновия синтез в мускулите. Попадайки в клетката, ВСАА активират специфичен сигнален път (mTOR), който чрез поредица от реакции стимулира усилен синтез на протеини в мускулите. По този начин те предпазват от разграждане мускулните влакна и спомагат за бързото възстановяване след тренировка. 

Характерно за аминокиселините с разклонени вериги е, че те се усвояват директно от мускулните клетки за разлика от останалите аминокиселини, които се усвояват и преработват в черния дроб. Това води до по-бързо проявяване на тяхното действие и следователно - до по-бърз мускулен строеж. Що се отнася до активността на тези три аминокиселини, тя не е еднаква. Най-голяма активност проявява аминокиселината левцин, която е и в най-голямо количествено съотношение спрямо другите две - изолевцин и валин (2:1:1). 

Метаболизмът на аминокиселините с разклонени вериги и по-точно тяхното разграждане може да повлияе върху разграждането на някои мастни киселини. Окислението на ВСАА води също до повишено окисление на мастни киселини, което макар с малко, намалява нивото на мазнините в организма. Освен това тези три аминокиселини вземат участие и в преработването на глюкозата и спомагат за поддържане на нивото на гликоген в черния дроб. Имунната система използва ВСАА за да стимулира развитието и деленето на специфични бели кръвни клетки (т-лимфоцити). 

Не на последно място, аминокиселините с разклонени вериги играят важна роля и в обменните процеси в мозъка. Преминавайки през кръвно-мозъчната бариера те изпълняват специфично действие в мозъчните клетки. От една страна също стимулират производството на протеини, но освен това намаляват и чувството за умора. Благодарение на своята структура, те могат да се свързват с транспортните протеини, които пренасят триптофан и да блокират действието на серотонина (който се образува от триптофан). Това оказва влияние върху умората и спомага за нейното намаляване.

Точно поради тези разнообразни ползи, които могат да се извлекат от аминокиселините с разклонени вериги, те са толкова търсен и предпочитан продукт за повишаване на мускулната маса. Благодарение на своята форма (желатинови капсули) BCAA Complex 2200 ви предоставя един страхотен, лесен и бърз начин за прием на аминокиселини. Предимството на капсулите е, че се усвояват бързо и могат да се дозират много по-лесно от някои други форми. В състава на ВСАА Complex са добавени и витамини В2 и В6, които са ключови за някои метаболитни процеси в клетките. 

Защо да изберем Dymatize BCAA Complex 2200BCAA Complex 2200 е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg

 • Гаранция за отлично качество от производителя
 • 2,2 грама ВСАА във всяка доза
 • Съдържа витамини от група В - В2 и В6
 • Спомага за изграждането на мускулна маса
 • Стимулира биосинтеза на протеини в мускулите
 • Намалява умората
 • Изразени антикатаболитни свойства
 • Участва в поддържане нивата на гликоген
 • Лесни за прием и дозировка капсули
 • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представляват аминокиселините с разклонени вериги BCAA Complex 2200 на Dymatize?

BCAA Complex 2200 представляват аминокиселини с разклонени вериги, произведени под формата на желатинови капсули от компанията Dymatize. ВСАА участват в разнообразни процеси в организма и имат разнообразни ефекти. Основната им роля като аминокиселини е да участват в изграждането на протеиновите молекули и по този начин да спомагат за увеличаване на мускулната маса. Освен това главно действие, ВСАА спомагат за намаляване на умората, стимулират по специфичен път производството на протеини, участват в някои метаболитни процеси и в поддържането на гликогена. ВСАА Complex 2200 съдържат 2,2 грама ВСАА във всяка доза от 4 капсули.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за BCAA Complex 2200 - аминокиселини с разклонени вериги на марката Dymatize

За кого е най-подходящ BCAA Complex 2200 (аминокиселини с разклонени вериги) на Dymatize?

BCAA Complex 2200 е подходящ за всеки, който желае бързо изграждане на мускулна маса. Аминокиселините с разклонени вериги стимулират именно този процес - производството на протеини в скелетните мускули. BCAA Complex 2200 ще ви помогне да постигнете по-бързо и лесно поставени цели и да изградите желаното тяло.

Употреба и дозировка на BCAA Complex 2200:

Приемайте по една доза (4 капсули) BCAA Complex 2200 дневно с достатъчно течности за постигане на оптимални резултати. Този продукт не трябва да се използва като заместител на разнообразна диета. Балансираната диета и здравословният начин на живот са от голямо значение за бързото постигане на резултатите. 

Съдържание в една доза (4 капсули)

Състав:Стойност:
L-левцин1,1 g
L-изолевцин0,55 g
L-валин0,55 g
Рибофлавин (В2)1,2 mg
Пиридоксин (В6)1,4 mg

Състав на Dymatize BCAA Complex 2200 : L-левцин (38%), L-изолевцин (19%), L-валин (19%), Желатин, Целулоза, Антислепващ агент (магнезиеви соли на мастни киселини), Антиоксидант (витамин С), Витамин В6, Рибофлавин

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки