Menu
Your Cart

Pure Nutrition METHYL B-12 2000 mcg 100 lozenges

Pure Nutrition METHYL B-12 2000 mcg 100 lozenges
Pure Nutrition METHYL B-12 2000 mcg 100 lozenges
  • Наличност: Да
  • Модел: Pure Nutrition METHYL B-12 2000 mcg - 100 lozenges
Видян от: 1082
35.00 лв.
Без данък: 35.00 лв.

Възможни варианти

Витамините Витамин В12 подобрява паметта и работата на нервната системаса вещества, жизненоважни за човека, които имат разнообразно действие и подпомагат нормалната работа на тялото в много аспекти. Витамините представляват малки молекули, които не се произвеждат в организма и трябва да се набавят с храната или чрез хранителни добавки. Тези есенциални вещества са ни необходими в много малки количества, но притежават висока биологична активност. Чрез нормален хранителен режим, необходимите витамини лесно могат  да се набавят, но при спазването на някои строги диети или проблеми с усвояването на хранителни вещества, нивото на някои витамини може значително да намалее. Това от своя страна води до различни проблеми в зависимост от степента на недостиг на даденият витамин (от лесна умора, депресия и др. до по-сериозни състояния като остеопороза и различни видове анемия). 

Витамините са подредени в различни групи (А,В,С,D,Е и т.н.), като всяка група има по няколко представители. Витамин В12 (както става ясно от неговото име) е представител на витамините от група В. Именно витамин В12 се съдържа в продукта на Pure Nutrition - METHYL B-12 2000 mcg, произведен под формата на дъвчащи таблетки. Интересен факт за витамин В12 е, че се произвежда единствено от някои видове бактерии, които притежават необходимите ензими за неговото производство. Нито хората, нито животни, растения или гъби могат да произвеждат този витамин. Въпреки това, В12 (или кобаламин) се среща в голямо количество в месните и животински продукти. Веганите или вегетарианците, които избягват консумацията на подобни продукти могат да страдат от дефицит на витамин В12, което налага той да се приема чрез хранителни добавки като METHYL B-12 2000 mcg

Самият витамин В12 може да се среща в няколко форми (метилкобаламин, аденозилкобаламин, цианкобаламин, хидроксикобаламин), като активните са аденозил- и метилкобаламинът. Другите след прием се превръщат в подходящи за усвояване форми. Кобаламинът е водоразтворим витамин, изключително важен за осигуряване нормалната работа на мозъка и нервната система. Витамин В12 има основна роля в производството на червените кръвни клетки (еритроцити) и участва в производството на ДНК и РНК (нуклеиновите киселини). Витамин В12 се използва и като коензим при метаболизма на аминокиселини и някои мастни киселини). Кобаламинът е най-големият и сложен витамин сред останалите. Наименованието на витамин В12 идва от елемента кобалт, който се съдържа в молекулата на витамина и е рядко срещан при животните и растенията. 

Намаляването на витамин В12 в организма може да доведе до различни последствия. Силно понижените стойности на кобаламин могат да доведат до развитие на мании или психози, а стойностите малко под нормалните могат да причинят умора, депресия и отслабване на паметта. Намаленият прием на В12 често се среща сред вегетарианци и вегани, тъй като техният хранителен режим е ограничен откъм витамин В12. Поради това се препоръчва допълнителен прием на витамини, липсващи в тяхната диета. METHYL B-12 2000 mcg е отличен избор за набавяне на витамин В12, тъй като метилкобаламинът е форма, която директно се усвоява и използва от организма. 

Защо да изберем Pure Nutrition METHYL B-12 2000 mcg 

  • Гарантирано високо качество на продуктаMETHYL B-12 2000 mcg е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg
  • Необходим за нормалната работа на ЦНС и мозъка
  • Важен за образуването на ДНК и червените кръвни клетки
  • В12 участва в метаболизма на мазнините и аминокиселините
  • 2 милиграма витамин В12 за доза
  • Отлични за употреба дъвчащи таблетки с отличен вкус
  • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява METHYL B-12 2000 mcg на Pure Nutrition

METHYL B-12 2000 mcg е продукт, съдържащ витамин В12. Произведен е под формата на дъвчащи таблетки с вкус на боровинка, които съдържат по 2000 микрограма витамин В12 за доза. Кобаламинът (витамин В12) играе важна роля в производството на ДНК и РНК, както и в образуването на еритроцитите (червените кръвни клетки). Витамин В12 също така се използва като коензим и кофактор от някои ензими, свързани с метаболизма на аминокиселини и мастни киселини. Ниският витамин В12 в организма може да причини някои неприятни последици като депресивни състояния, отслабване на паметта, анемия и др. Тогава е необходим допълнителен прием чрез хранителни добавки. METHYL B-12 2000 mcg съдържа 2 милиграма витамин В12 във всяка доза от една дъвчаща таблетка.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за METHYL B-12 2000 mcg - витамин В12 на марката Pure Nutrition.

За кого е най-подходящ METHYL B-12 2000 mcg (витамин В12) на Pure Nutrition?

Продуктът METHYL B-12 2000 mcg на Pure Nutrition е подходящ за хора страдащи от недостиг на В12 или спазващи строга диета (вегани и вегетарианци), при която липсва адекватен прием на витамини. METHYL B-12 2000 mcg е подходящ и за хора с непълноценно хранене и такива, изложени на стрес и напрежение. 

Употреба и дозировка на Pure Nutrition METHYL B-12 2000 mcg:

Приемайте по 1 дъвчаща таблетка (една доза) METHYL B-12 2000 mcg един до два пъти дневно. Всяка опаковка METHYL B-12 2000 mcg съдържа 100 дъвчащи таблетки от 2000 mcg витамин В12.

Съдържание в една доза (1 дъвчаща таблетка)

съдържаниеколичество за доза
витамин В12
(метилкобаламин)
 2000 mcg
екстракт от листа на
стевия
2 mg

Други съставки в Pure Nutrition METHYL B-12 2000 mcg: Сорбитол, Кросповидон, Микрокристална целулоза, Стеаринова киселина, Магнезиев стеарат, Фруктоза, Натурални аромати, Лимонена киселина, Силициев диоксид.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки