Menu
Your Cart

Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder

Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder
Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder
Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder
Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder
Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder
Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder
Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder
Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder
Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder
 • Наличност: Да
 • Модел: BCAA 5000 Powder
Видян от: 4934
60.00 лв.
Без данък: 60.00 лв.

Възможни варианти

ВСААOptimum Nutrition BCAA 5000 Powder стимулира синтеза на протеини в мускулите и е на топ цена в Protein.bg 5000 Powder е продукт на американската компания Optimum Nutrition, който съдържа 5 грама аминокиселини с разклонени вериги за доза, които се усвояват лесно и бързо в организма. Аминокиселините с разклонени вериги или ВСАА по структура се различават от останалите аминокиселини по наличието на странична алифатна верига с разклонение. Като цяло съществуват повече ВСАА, но в тези, които се включват в състава на протеините са три: L-левцин, L-изолевцин и L-валин. Те са есенциални аминокиселини и съставят около 35% от тоталното количество незаменими (есенциални, ЕАА) аминокиселини, а естественото им съотношение (в природата) е в полза на левцина - 2:1:1.

Аминокиселините с разклонени вериги участват не само в изграждането на протеините. Те изпълняват и други функции, които също са от голямо значение за организма като цяло. ВСАА (и особено левцина) стмулират производството на мускулните протеини, като в освен това предпазват и самите мускули от разграждане. Благодарение на тази активност, ВСАА влияят много добре върху възстановяването след тренировка. В някои публикувани изследвания има резултати, които показват, че ВСАА допринасят за изгарянето на излишните телесни мазнини и забавят разграждането и изчепването на гликогена. Друга положителна черта на ВСАА, а и на останалите аминокиселини е поддържането на азотния баланс.

Наскоро проведено изследване показва и акивността на ВСАА върху намаляване на умората. При по-интензивни тренировки, в кръвта се увеличава количеството на свободен триптофан, който се транспортира чрез кръвта до мозъка, където ензимно, чрез две реакции се преобразува в 5-хидрокситриптамин или серотонин. Именно серотонинът е отговорен за повишаване на чувството за умора. Аминокиселините с разклонени вериги се транспортират чрез същата транспортна система, която пренася и триптофана. Те достигат до мозъка и когато са в по-голяма концентрация от него го изместват и се свързват със същите рецептори (тези за 5-хидрокситриптамина), но в този случай не настъпва умора.

И тъй като ВСАА са есенциални аминокиселини, те не могат да се произвеждат в организма и трябва да се набавят с храната. ВСАА 5000 Powder ви осигурява 5 грама аминокиселини с разклонени вериги във всяка доза (9,5гр.), които ще осигурят необходимите нива за оптимален мускулен растеж и възстановяване. Съотношението между ВСАА е 2:1:1 (левцин 2,50гр, изолевцин 1,25гр, валин 1,25гр.). Аминокиселините с разклонени вериги на Optimum Nutrition са с отлично качество и са много лесни за разтваряне, а освен това се предлагат в овкусен и неовкусен вариант.

Защо да изберем Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder?BCAA 5000 Powder подобрява възстановяването и е с топ цена в Protein.bg

 • Вискокачествени аминокиселини
 • 5 грама ВСАА за доза (9,5гр)
 • Стимулират синтеза на протеини
 • Подобряват възстановяването
 • Регулират азотния баланс на тялото
 • Забавят разграждането на гликоген
 • Намаляват чувството на умора
 • Спомагат за премахване на мазнините
 • Отличен плодов вкус и неовкусени
 • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представляват аминокиселините с разклонени вериги BCAA 5000 Powder на Optimum Nutrition?

BCAA 5000 Powder са аминокиселини с разклонени вериги, произведени от компанията Optimum Nutrition, в съотношение 2:1:1 (левцин 2,5гр, изолевцин 1,25гр, валин 1,25гр), които ви осигуряват лесно разтваряне и бързо усвояване в мускулите. ВСАА 5000 Powder стимулира синтеза на протеини в мускулите и ги предпазва от разграждане, което ще ви помогне за по-бързото натрупване на мускулна маса и ще подобри възстановяването. ВСАА 5000 Powder участва в намаляване на разграждането на гликогена, премахването на мазнините и редуцирането на умората. Освен това в него се съдържат 5 грама аминокиселини с разклонени вериги (ВСАА) във всяка доза от 9,5 грама.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за BCAA 5000 Powder - аминокиселини с разклонени вериги на марката Optimum Nutrition

За кого е най-подходящ ВСАА 5000 Роwdеr (аминокиселини с разклонени вериги) на Optimum Nutrition?

Подобрената формула на ВСАА ги прави подходящи за всеки, който спортува активно или просто има нужда от допълнителен прием на аминокиселини. Те се разтварят лесно и се усвояват много бързо в организма, което води и до по-добри резултати. ВСАА 5000 Powder е подходящ за вас ако желаете по-бързо възстановяване и постигане на оптимални резултати, а наличието на неовкусен вариант дава възможност за използване във всякакви течности.

Употреба и дозировка на Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder:

BCAA 5000 Powder може да приемате между отделните хранения, около 40 минути преди тренировка и/или веднага след нея като смесите една доза (9,5гр) към 250-300мл вода или друга течност по избор. Може да приготвите BCAA 5000 Powder и в шейкър, в комбинация с друг протеин или гейнър.

СъставПлодов вкусНеовкусен вариант
Калории1010
Въглехидрати
- захари
3 g
 
3 g
1 g
L-левцин2,5 g2,5 g
L-изолевцин1,25 g1,25 g
L-валин1,25 g1,25 g

Други съставки на BCAA 5000 Powder: Натурални и изкуствени аромати, Лимонена киселина, Инулин, Лецитин, Сукралоза, Тартарова киселина, Силициев диоксид, Оцветители
Съдържа следи от соя (лецитин)

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки