Menu
Your Cart

Natrol Biotin 1000 mcg

Natrol Biotin 1000 mcg
Natrol Biotin 1000 mcg
Natrol Biotin 1000 mcg
Natrol Biotin 1000 mcg
Natrol Biotin 1000 mcg
 • Наличност: Да
 • Модел: Natrol Biotin 1000 mcg
Видян от: 2656
24.49 лв.
Без данък: 24.49 лв.

Възможни варианти

През 1901 година учените открили ново биологично активно вещество – биотин (от гръцката дума „bios”, което в превод означава „живот”). През 1935 година в резултат на изследвания е открито съединение, което нарекли коензим R, а през 1939 година биохимиците открили още едно вещество, получило названието витамин Н (от думата “haut”, която се превежда от немски език като „кожа”). И едва през 1940 година учените установили, че трите названия са само различни имена на едно и също съединение. Днес това вещество е познато и като витамин В7.

Значението но биотина за изпълняването на редица важни функции на много от органите в човешкото тяло е много голямо. Осигурявайки протичането на различни биохимични реакции, витаминът Б7 участва активно в регулацията на мастния и въглехидратния обмен, което способства поддържането на нормалното състояние на косите и дермата. Дефицитът на биотин може да доведе до нарушения, които преди всичко се проявяват в промяна на кожната обвивка на човека.

Нуждата от този витамин за човека със здрава чревна микрофлора се покрива чрез образуването на това вещество от особени бактерии, които живеят в червата, но много често нашият организъм заради неправилното хранене не може да изработва достатъчно количество биотин, затова е необходимо да се приема допълнително.

Natrol дава много добро решение – Biotin 1000 мкг на топ цена.

Защо да изберем Natrol Biotin?

 • Natrol Biotin 1000 mcg се грижи за доброто състояние на косата и кожатаПомага за производството на енергия
 • За усилване синтеза на белтъци
 • Подпомага изработването на мастни киселини
 • Подпомага метаболизма на някои аминокиселини
 • Съдейства за добрия обмен на въглехидратите
 • Регулира процесите на глюконеогенезата – синтеза на глюкозата
 • Само по 1 доза от 1 таблетка всеки ден
 • Нормализира имунитета
 • Влияе положително върху здравото състояние на ноктите, дермата и косата
 • Играе съществена роля в изгарянето на мазнините
 • Нормализира дейността на нервната система
 • Участва в синтеза на микрофлората на червата
 • Prоtein.bg Ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява Biotin от Natrol?

Biotin на изгодна цена помага за намаляването на мазнините и укрепва имунитетаBiotin е хранителна добавка на марката Natrol, която във всяка таблетка съдържа 1000 мкг от витамин В7. Това е водоразтворим витамин, необходим за нормалния растеж и функционалност на организма. Биотин играе ключова роля в аминокиселинния метаболизъм и в произвеждането на енергия от различните източници.

Този продукт подпомага процесите, осигуряващи енергия на мускулните тъкани, като предотвратява дефицита на този витамин, водещ до бавно развитие на мускулната маса.

Тъй като добавката на Natrol съществено подпомага топенето на мастните отлагания, се препоръчва за онези, които планират да премахнат няколко килограма.

Дефицитът на биотин може да възникне при голямо количество сурови яйчени белтъци, които са много популярни сред културистите. В организма на човека биотинът се блокира от антагониста на биотин, който се среща в суровите белтъци на яйцата и не позволява на витамина да се абсорбира от кръвта.

Biotin става биохимично активен, когато се съедини в организма с ензимите, регулиращи мастния и белтъчинния обмен. Продуктът също така съдейства и за синтеза на веществата, регулиращи метаболизма на въглехидратите.

Функцията на тази хранителна добавка е да подпомага пренасянето и присъединяването на молекулите на въглероден диоксид към другите вещества. По този начин, продуктът подпомага реакциите на обмен на всички важни групи питателни вещества. Биохимичните процеси, които се осъществяват под контрола на биотин, са необходими за получаването на енергия, а също и за синтеза на мастните киселини.

Биотиновата недостатъчност най-често се среща в следните случаи: при генетични нарушения на обменните процеси; при лечение с антибиотици, предизвикващи гибелта на полезните чревни бактерии; при хора, злоупотребяващи с алкохола и други.

Недостигът на този витамин, поради наследствената специфика на всеки човек, води до нарушения на различни реакции, протичащи в тялото. Може да се прояви в нарушения в синтезирането на мастни киселини, което води до недостиг в организма на тези вещества и предизвиква различни изменения в кожата, косопад, разслояване на ноктите, псориазис, конюнктивит, дерматит, понижаване нивата на концентрация на хемоглобина в кръвта.

Biotin на Natrol предпазва от авитаминоза, която провокира гадене и липса на апетитПриемът на Natrol Biotin от 1000 мкг предпазва от такива последици при авитаминоза на витамин Б7 като нарушения в обмена на аминокиселини и въглехидрати, които водят до загуба на апетит, гадене, слабост, мускулни болки, поява на сънливост и депресия.

Понякога недостигът в тялото на това вещество се проявява в спиране на растежа и развитието, в различни нервни разстройства, в намаляване тонуса на съдовете или мускулите, което от своя страна води до артериална хипотензия.

За да се избегнат тези усложнения, се препоръчва използването на хранителната добавка БиотинNatrol.

Дефицитът на витаминът Н може да предизвика различни нарушения в двигателните функции, а също и да доведе до високи нива на захарта и холестерола в плазмата на кръвта.

Освен всички изброени предимства Protein.bg Ви дава супер цена за Biotin – витамин Б7 на марката Natrol.

За кого е най-подходящ Biotin (Биотин) от Natrol?

Хранителната добавка Biotin е подходящ за бодибилдърите, които проявяват загриженост за балансирането на своя хранителен режим. В хранителните продукти не се съдържа достатъчно витамин Б7, затова при този тип хора е необходимо организмът да се поддържа с помощта на допълнителен прием чрез хранителни добавки.

Този продукт повишава качеството на тренировъчния процес и подобрява работоспособността на атлета. Освен това, продуктът помага в борбата с наднорменото тегло. Затова ако целта е отслабване, при това с прилив на енергия – добавката Биотин на Natrol е идеална за целта. Продуктът действа положително и на ноктите, косата и кожата.

Употреба и дозировка на Natrol Biotin 1000 mcg:

Приемайте по 1 таблетка дневно с прием на храна.

Състав в 1 доза (1 таблетка)Стойност%ПДД
Биотин1000 мкг333%
Калций46 мг5%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: целулоза, стеаринова киселина, силиций, магнезиев стеарат, метилцелулоза, целулозна гума, глицерин.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки