Menu
Your Cart

Natrol 5-HTP 100mg Fast Dissolve

Natrol 5-HTP 100mg Fast Dissolve
Natrol 5-HTP 100mg Fast Dissolve
Natrol 5-HTP 100mg Fast Dissolve
Natrol 5-HTP 100mg Fast Dissolve
Natrol 5-HTP 100mg Fast Dissolve
Natrol 5-HTP 100mg Fast Dissolve
Natrol 5-HTP 100mg Fast Dissolve
 • Наличност: Да
 • Модел: Natrol 5-HTP 100mg Fast Dissolve
Видян от: 2213
35.49 лв.
Без данък: 35.49 лв.

Възможни варианти

Серотонинът е невромедиатор на главния мозък, който се произвежда от тимусната жлеза на човека от незаменимата аминокиселина триптофан. Серотонинът често се нарича „хормон на щастието“, но в крайна сметка в главния мозък той действа като невромедиатор, а не като хормон, макар че има непосредствено значение към усещането за щастие. А при попадането си в кръвта вече той оказва действие като хормон.

Значението на серотонина в организма

Natrol 5-HTP 100mg Fast Dissolve повишава количеството серотонин в организмаПървото, което трябва да се отбележи, че влиянието на серотонина върху настроението. Той наистина отговаря за доброто настроение, за чувството на добър дух, за прилива на сили и настроение. С негова помощ животът ни се струва по-ярък и интересен, повишава се и съпротивлението към стреса. Така че се получава, че усещането за щастието е свързано с изработването на серотонина. При това зависимостта е взаимно свързана – не просто се повишава настроението при увеличаването на серотонина, но и при правилна и позитивна настройка се увеличава синтеза на този хормон. По този начин можем с начина си на мислене да влияем върху количеството необходим за нас серотонин.

В тъмната част от денонощието от серотонина в тимуса се синтезира хормонът мелатонин, който регулира дейността на ендокринната система, кръвното налягане, периодичността на съня и много други.

Под действието на серотонина се увеличава синтеза на хормоните в предната част на хипофизата, като пролактин, соматропин, тироиден стимулиращ хормон и други хормони на хипофизата.

Попадайки в кръвта, той влияе върху развитието на алергичните реакции, процесите на възпалителните реакции, усилва съсирването на кръвта чрез активиране на тромбоцитите и усилване синтеза в черния дроб на факторите на кръвосъсирването.

Защо да изберем Natrol 5-HTP 100mg Fast Dissolve?

 • 5-HTP Fast Dissolve на топ цена подобрява настроението и помага срещу депресияЗа повишаване на доброто настроение
 • Регулира циклите на съня
 • Усилва производителността на серотонина
 • За увеличаване съдържанието на серотонина
 • При депресия и меланхолия
 • Подобрява апетита при емоционално неразположение
 • 2 дози от по 1 таблетка дневно
 • Възстановява психическото равновесие
 • Prоtein.bg Ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява 5-HTP Fast Dissolve от Natrol?

5-HTP Fast Dissolve е хранителна добавка на марката Natrol – формула с ускорено освобождаване на компонентите. 5-HTP или както също е известен като L-5-хидрокситриптофан, е посредник в естественото преобразуване на триптофана в серотонин. Много проведени клинични изследвания доказват, че приемът на тази добавка увеличава количеството и достъпността на серотонина, който се изработва в организма.

Увеличаването на нивата на серотонина в главния мозък при прием на 5-HTP с ускорено освобождаване оказва положително влияние върху емоционалното състояние, регулирането на апетита, произвеждането на мелатонина, а също и върху добрия сън.

5-HTP Fast Dissolve 100 мг подожрява качеството на съня като увеличава синтеза на мелатонин5-HTP Fast Dissolve на Natrol съдържа повече от 99% чист 5-хидрокситриптофан, получен от стандартизиран екстракт от растението Griffonia simplicifolia. Това растение традиционно се е използвало в африканската медицина за помощ при диария, срещу повръщане и запек, а също и като афродизиак.

Серотонинът в организма служи като невротрансимтер – регулатор на плавните съкращения на мускулите в сърдечно-съдовата система и стомашно-чревния тракт, а също и регулатор на функциите на тромбоцитите.

Нека разгледаме как функционира тази хранителна добавка. Действието на продукта се изразява в поддръжка на балансираното производство на два хормона, регулиращи съня – мелатонин и серотонин. Серотонинът служи като естествен невротрансмитер, помагащ за регулирането на съня, апетита и настроението. Но за това е необходимо да се поддържа необходимото ниво на серотонина. 5-хидрокситриптофанът е предшественик на серотонина, който се образува в момента на превръщането на триптофана в серотонин. В края на краищата, серотонинът се превръща в мелатонин – хормон, който помага да се регулира здравето на 24-часовия цикъл на съня, известен още като циркадни ритми. В резултат на остаряването и различните форми на физически и емоционален стрес, нивата на естествения мелатонин намаляват и нарушават циклите на съня. Но благодарение на допълнителния прием на Natrol 5-HTP 100 мг Fast Dissolve този баланс може да бъде възстановен. Когато продуктът повишава синтезацията на серотонина, произвеждането на мелатонина също се увеличава, което подпомага възстановяването на добрите циркадни ритми.

Natrol 5-HTP не е лекарство, а хранителен продукт – добавка. Тази незаменима аминокиселина, която влиза в състава на растителните и животинските белтъчини се среща и в хранителните продукти в чист вид.

Терминът „есенциална аминокиселина“ означава, че тя е необходима за функционирането безпрепятствено на организма, но самият той не може да я изработва. Необходимо е да влезе в тялото отвън. Да, в справочниците няма да я намерите като 5-HTP, но ще намерите триптофан. А това е едно и също. 5-HTP е активен метаболит на триптофана. Всяка молекула на триптофана първо се преобразува в 5-HTP в организма и именно така се усвоява.

Но при нервни и психически стресове, при чернодробни заболявания и стомашно-чревни проблеми, при силни физически натоварвания и просто заради стареенето, процесите на преобразуването на триптофана в 5-хидрокситриптофан се забавя и организмът започва да изпитва дефицит на това вещество, което води след себе си куп неприятности.

5-HTP Fast Dissolve от Natrol регулира емоционалното състояние и елиминира стресаЗа пръв път такъв неприятен ефект за констатирали спортните медици и културистите, когато приемът на храна, богата на белтъчини, не давал необходимия резултат. Като изход било предложено просто да се употребява триптофан не под формата на белтък, а в чист, вече метаболизиран вид, като 5-хидрокситриптофан. Хубавото при него било че не е трябвало да се синтезира, по-евтин е и по-достъпен, тъй като в чист вид се среща в много растителни продукти.

И тук открили, че приемът на това вещество предизвиква редица „приятни“ странични ефекти. Освен подобряването на настроението, което е характерно за продуктите, богати на триптофан, се подобрило и качеството на съня, тревогата се изпарявала, повишавала се трудоспособността,

Тук няма загадки. Триптофанът, както и 5-HTP, са „строителни материални“ за синтеза на крайно важните вещества – невромериатора серотонин и хормона на съня мелатонин. Недостигът на 5-HTP предизвиква дефицит и на единия, и на другия елемент, което се проявява във възникване на депресия, нарушения на съня и много други нарушения в работата на организма – не всичките толкова забележими, но доста сериозни.

Приемът на 5-HTP Fast Dissolve 100 мг от Natrol възстановява нормалните нива на двата елемента и може да се използва при депресия, предизвикана от намален серотонин, при тревожност и съпътстващите я нарушения на съня.

Освен всички изброени предимства Protein.bg Ви дава супер цена за 5-HTP Fast Dissolve 5-HTP с ускорено освобождаване на марката Natrol.

За кого е най-подходящ 5-HTP Fast Dissolve (5-HTP с ускорено освобождаване) от Natrol?

5-HTP Fast Dissolve на компания Natrol се препоръчва за хора, които страдат от потиснато настроение, депресия, повишена тревожност, меланхолия, безсъние и често събуждане.

Употреба и дозировка на Natrol 5-HTP Fast Dissolve:

Приемайте 2 пъти по 1 таблетка дневно с прием на храна.

Състав в 1 доза (1 таблетка) Стойност %ПДД
5-HTP 100 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Състав: декстроза, целулоза и нейните производни, PVP, изкуствена ароматизирана система (черен касис), сукралоза, силиций, цвекло на прах, малтодекстрин, модифицирано нишесте.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки