Menu
Your Cart

Natural Vitamin K2 45 mcg

Natural Vitamin K2 45 mcg
Natural Vitamin K2 45 mcg
 • Наличност: Да
 • Модел: Natural Vitamin K2 45 mcg
 • КОД: DRB-00198
Видян от: 1721
32.99 лв.
Без данък: 32.99 лв.

Възможни варианти

Витамин К Natural Vitamin K2 45 mcg на Doctor's Best осигурява на тялото витамин К2, който е по-лесно усвоим от другите форми на витамин К. e от групата на мастноразтворимите витамини. Познати са 3 форми на витамин К. К1 - филохинон - природен продукт - среща се в растенията, а в човешкото тяло, достигайки черния дроб, участва в процесите на кръвосъсирването. К2 - менахинон - образува се при ферментационен процес от бактерия в стомашно-чревния тракт, а действието си осъществява достигайки до стените на кръвоносните съдове, костите и тъканите. К3 - менадион - синтетична форма на витамина. От съществено значение за хората са витамин К1 и витамин К2.

Витамин К спомага за преносването на калция към местата, където той е необходим. При дефицит на витамин К2 организма става уязвим за различни заболявания - може да се развият остеопороза, сърдечни заболявания, камъни в бъбреците и др. При проведени проучвания е установено, че мастноразтворимия витамин К2 има способността да подобрява състоянието при хора страдащи от остеопороза или от ревматоиден артрит. Витамин К2 взема участие в електрон-транспортните вериги в митохондриите (малки органели), при което спомага за синтеза на аденозинтрифосфат (АТФ), доставящ енергия на клетките.

Витамин К е известен най-вече с ролята си в регулирането на коагулацията на кръвта. Известно е взаимодействието между витамин К2, витамин D и калция. При прием на витамин D например, се увеличава абсорбцията на калций в организма и тялото произвежда повече от протеините, които пренасят калция в организма. Ролята на витамин К2 е да активира тези протеини. За да функционира тази система нормално, е необходимо с повишаването на витамин D, да се повиши и концентрацията на витамин К2, който да активира и протеините, отговорни за калциевата обмяна. Предозиране с витамин К на практика е трудно да се постигне, тъй като при излишък той се отстранява от организма с урината. Причината за това е, че тъй като той активира протеините пренасящи калция, насищането на тези протеини преустановява процеса.

При състояния, които изискват повишена концентрация витамин К, или при неговият недостиг, с храната е трудно да се набави цялото количество от този витамин, което е нужно на организма. Това изисква допълнителен прием на витамин К, който мжое да се набави чрез прием на хранителни добавки като Natural Vitamin K2 45 mcg. Продуктът на Doctor's Best  съдържа  менахинон-7 (МК-7) - най-разпространената форма на витамин К, която представлява дълговерижни молекули витамин К. МК-7 се получава при ферментационни процеси (добива се от бактерии) и неговият прием има различни ползи за здравето. Специалната формула на Doctor's Best се задържа по-дълго време и има с по-дълъг полуживот. Natural Vitamin K2 45 mcg  на Doctor's Best осигурява на тялото витамин К2, който е по-лесно усвоим от другите форми на витамин К.

Защо да изберем Doctor's Best Natural Vitamin K2 45 mcg?Natural Vitamin K2 45 mcg притежава уникална формула, която спомага за укрепването на сърдечно-съдовата система и здравината на костите, като активира специфични протеини (кофактор за активиране на остеокалцин), необходими за правилното използване на калция от тялото.

 • Поддържа здравето на костите и еластичността на меките тъкани.
 • Подпомага калциевия метаболизъм в организма
 • Подобрява абсорбирането на калций и витамин D
 • Профилактика против остеопороза
 • Подобрява сърдечното здраве
 • Абсолютно безвредна и ефективна хранителна добавка
 • Лесни за прием капсули
 • Подходящ за вегетарианци и вегани
 • Не съдържа ГМО и глутен
 • Отлично качество на продукта
 • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво преставлява Natural Vitamin K2 45 mcg на Doctor's Best?

Natural Vitamin K2 45 mcg е продукт от ферментацията на нахут - растителен източник на витамин КNatural Vitamin K2 45 mcg притежава уникална формула, която спомага за укрепването на сърдечно-съдовата система и здравината на костите, като активира специфични протеини (кофактор за активиране на остеокалцин), необходими за правилното използване на калция от тялото. Съдържанието на дълговерижните форми на витамин К2 - менахинони осигурява по-висока биоактивност и по-ефективна абсорбция след прием, доставяйки нужните ползи от витамин К на тъканите и органите. Natural Vitamin K2 45 mcg съдържа 45 микрограма натурален витамин К2 във всяка доза от 1 капсула.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за  Natural Vitamin K2 45 mcg - витамин К2 на марката Doctor's Best.

За кого е най-подходящ Natural Vitamin K2 45 mcg (витамин) на Doctor's Best?

Natural Vitamin K2 45 mcg е подходящ за всеки човек в активна възраст. за профилактика, при проблеми с костите или при трудности с кръвосъсирването. Приемът на витамин К2 спомага и за понижаване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Хора страдащи от проблеми с черния дроб също са изложени на дефицит на витамин К2, което може да доведе до трудности при спиране на кръвотечението (напр. при порязване и др.) и се нуждаят от допълнителен прием. Natural Vitamin K2 45 mcg доставя оптималните нива на витамин К до костите и тъканите, спомагащи за калциевия метаболизъм. 

Употреба и дозировка на Doctor's Best Natural Vitamin K2 45mcg:

Приемайте по 1 капсула (1 доза) дневно от Natural Vitamin K2 45 mcg с или без храна или по предписание от диетолог. Консултирайте се с вашият лекар ако приемате антикоагуланти при терапия за разреждане на кръвта. Всяка опаковка Natural Vitamin K2 45 mcg на Doctor's Best съдържа 60 капсули.

Съдържание в една доза (1 капсула):

витамин К245 mcg

Други съставки в  Natural Vitamin K2 45 mcg нa Doctor's Best: микрокристална целулоза, модифицирана целулоза (растителна капсула), глицерол моностеарат, магнезиев стеарат, аскорбил палмитат, екстракт от розмарин.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки