Menu
Your Cart

Now Foods MCT Oil

Now Foods MCT Oil
Now Foods MCT Oil
Now Foods MCT Oil
Now Foods MCT Oil
Now Foods MCT Oil
 • Наличност: Да
 • Модел: Now Foods MCT Oil
Видян от: 1736
80.00 лв.
Без данък: 80.00 лв.
Безплатна доставка над 70 лв.

Now Foods MCT Oil осигурява бърза енергия за тялото.Now Foods MCT Oil е хранителна добавка, съдържаща средноверижни триглицериди. Накратко това са полезни за здравето мазнини. Тяхното приложение е предимно в спортните среди, а целите, които преследват – редуциране на мазнините в тялото, повече енергия и предпазване на мускулите. 

Суровината, която е използвана за създаване на тези мазнини е напълно естествена – палмови и кокосови масла. Поради тяхната структура те се метаболизират различно в организма. Няма нужда да бъдат обработени в червата и биват пропускани направо към черния дроб. Там се обработват и освобождават енергия, отделяйки кетони. Мигновеното им използване като източник на енергия намалява ползването на мускулен гликоген и защитават аминокиселините от горене. Отново заради своята структура, MCT имат повече ползи и съответно предимства пред дълговерижните мастни киселини. Макар да изглеждат като такива и да имат такъв вкус, тяхното усвояване е бързо, без отлагане на запаси. Разбира се, ако се приемат според указанията и не се прекалява с тях. Калоричността им е по-малка от тази на останалите мазнини. Не затрудняват храносмилането и се транспортират директно в черния дроб, пропускайки целия път на другите мастни киселини. По този начин добиването на енергия става изключително скоростно след приемането им.
Противно на схващанията, че всички мазнини са еднакви и затрудняват работата на сърцето, средноверижните триглицериди са полезни за него. Те осигуряват нужната енергия за функционирането на организма и особено на сърцето, като щадят сърдечно-съдовата система. Подходящ избор са за хора със сърдечни заболявания.

Освен за здравето на сърцето, Now Foods MCT Oil се грижи и за функционирането на мозъка. Този орган се нуждае от глюкоза, за да работи правилно. Алтернативен източник на енергия са кетоните. Както казахме по-горе, при обработването на средноверижните триглицериди се освобождават много кетони. Именно така се подкрепя дейността на мозъка. Повишава се термогенезата, като за сравнение с обикновените мазнини термичният ефект е 3 пъти по-силен и 2 пъти по-дълъг. Средноверижните триглицериди повишават енергията, подкрепят здравето на сърдечно-съдовата система, подобряват мисловната активност и стимулират редуцирането на мазнините в тялото. С тези си качества са подходящи на практика за всеки, особено за тежко трениращите атлети.

Защо да изберем MCT Oil (средноверижни триглицериди)?

 • Now Foods MCT Oil стимулира горенето на мазнини в тялото.Повишава енергията;
 • Стимулира горене на мазнините в тялото;
 • Предпазва мускулите от разпад;
 • Подкрепя дейността на сърцето;
 • Подобрява мозъчната активност;
 • Намалява симптомите при Алцхаймер;
 • Бързо усвояване;
 • Стимулира отслабването;
 • Забавя стареенето;
 • Не се складират като мазнини в тялото;
 • Подходящ за вегани/вегетарианци;
 • PROTEIN.BG предлага достъпна цена и бърза доставка.

Какво представлява MCT Oil?

Now Foods MCT Oil е хранителна добавка, съдържаща средноверижни триглицериди. Маслото, което се съдържа в суплемента е светложълта течност, без миризма. На стайна температура е полупрозрачна.
Средноверижните триглицериди са полезни мазнини, които имат способността за бързо отделяне на енергия. Тъй като за тяхното усвояване е нужен по-малко кислород и провокира повишена термогенеза, отлагането им като мазнинни запаси на практика е невъзможно. MCT се метаболизира директно в черния дроб, от където се отделят кетони, използвани за енергия на организма. Подкрепя мозъчната функция и подпомага здравето на сърцето. Регулира нивата на холестерол и стимулира горенето на мазнини. Защитава аминокиселините в мускулите като не позволява да бъдат използвани като източник на енергия. По този начин предпазват мускулите от катаболизъм. Бързото усвояване на средноверижните триглицериди осигурява светкавично отделяне на енергия, повече сила и издръжливост по време на тренировка.

За кого е подходящ Now Foods MCT Oil?

Now Foods MCT Oil е отличен избор за всеки, който иска да подобри здравословното си състояние. Подходящ е особено за трениращите интензивно и тежко. Причината е в скоростта на усвояване на средноверижните триглицериди. Те се абсорбират много по-бързо в сравнение с другите мазнини. При обработката им в черния дроб се отделят много кетони, използвани от тялото за добиване на енергия. Това прави тренировките по-пълноценни, интензивни и тежки. Повишава се концентрацията, мисловната дейност и здравето на сърцето. Насърчава се загубата на мазнини чрез повишена термогенеза и практическата невъзможност за отлагането на MCT като мазнинни запаси.

Употреба и дозировка на (средноверижни триглицериди) MCT Oil:

Една доза (15 мл.) 1-3 пъти дневно. Може да се използва за овкусяване на салати и ястия, но без термична обработка.

Хранителна стойност за 1 доза (15 мл.):

СъставСтойност за 1 доза%ПДД
Калории100 
от мазнини100 
Общо мазнини14 г22%*
от които наситени14 г70%*

** Няма установена дневна доза.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки