Menu
Your Cart

Natrol Melatonin 5 mg Timed Release

Natrol Melatonin 5 mg Timed Release
Natrol Melatonin 5 mg Timed Release
Natrol Melatonin 5 mg Timed Release
Natrol Melatonin 5 mg Timed Release
Natrol Melatonin 5 mg Timed Release
 • Наличност: Да
 • Модел: Natrol Melatonin 5 mg Timed Release
Видян от: 1532
21.99 лв.
Без данък: 21.99 лв.

Възможни варианти

Здравословният сън е неразделна и значима част от живота, той е безценен източник не само на добро здраве и добро настроение, но и допринася за запазването на красотата и младостта. Това е времето, в което нашето тяло се възстановява. При отсъствието на здрав сън, възможността за продуктивен ежедневен живот рязко намалява. Здравият пълноценен сън е важен фактор, който оказва положително влияние върху здравето, особено в нашето стресиращо време. Предлагаме Ви Melatonin 5 mg Timed Release – продукт на чудесна цена, който се грижи за Вашия качествен сън и е много полезен при проблеми със заспиването.

Защо да изберем Natrol Melatonin 5 mg Timed Release?

 • Полезен при проблеми със заспиването
 • Препоръчва се на хора, които работят на смени
 • Natrol Melatonin 5 mg Timed Release регулира циркадните и сезонните ритми в организма и помага срещу умораПрепоръчва се при явлението „джет-лаг”
 • Не нарушава естествените модели на сън
 • Ускорява регенерирането по време на сън
 • Има антиоксидантни свойства
 • Не причинява странични ефекти
 • Поддържа костния метаболизъм
 • Намалява усещането за умора
 • Предотвратява разстройствата на съня
 • Има имуномодулиращ ефект
 • Подобрява качеството на съня
 • Не предизвиква пристрастяване
 • Участва в регулирането на биологичните ритми – сезонни и циркадни
 • Protein.bg Ви дава отлична цена и бърза доставка

Какво представлява Melatonin 5 mg Timed Release на Natrol?

Melatonin 5 mg Timed Release на Natrol подобрява качеството на съня и подобрява възстановяването на организмаMelatonin 5 mg Timed Release е хранителна добавка на марката Natrol, съдържаща във всяка таблетка 5 mg Мелатонин – ендогенно съединение, отговорно за регулирането на естествения биологичен часовник. Всяка таблетката има 2 слоя – външен слой, който освобождава бързо „хормона на съня”, за да Ви помогне да заспите по-лесно, последвано от контролирано освобождаване на вътрешния слой, за да Ви помогне да спите през нощта. Съдържа също и витамин B-6 за подпомагане на естественото производство на Мелатонин в организма.

Продуктът стабилизира ежедневния ритъм на съня и събуждането и предотвратява разстройствата на съня. Помага да се справите с проблема на безсънието, ограничава честотата на събуждане през нощта и усилва регенеративните процеси, протичащи по време на сън. Приемът на хормона може да допринесе и за подобряване на паметта и умствената ефективност. Освен това Мелатонин укрепва имунитета и предотвратява остеопорозата.

Мелатонин е химическо съединение – производно от триптофан, което играе ролята на „хормон на съня” в човешкото тяло. Той се произвежда в епифизната жлеза и по-точно в специални клетки, наречени пинеолити. Мелатонин е свързан с друг важен неврохормон – серотонин. Чрез няколко химични реакции серотонин се преобразува в мелатонин, когато е необходимо (и условията за това са правилни). Нивото на хормона не е постоянно – то се променя през деня и през целия живот. Най-висока е концентрацията му през нощта, а по-ниска през деня. С възрастта продукцията му намалява, поради което възрастните хора често се сблъскват с нарушения на съня.

Melatonin решава проблемите със съня

Melatonin 5 mg Timed Releaseна прекрасна цена намалява стреса и тревожността, увеличава нивата на серотонин и помага срещу безсъниеMelatonin регулира вътрешния биологичен часовник и стабилизира ежедневния ритъм на съня и събуждането. Във вечерните часове той изпраща сигнал в организма за времето на почивка, което води до сънливост. Ускорява заспиването, намалява латентността на съня и REM-сънната фаза. Важно е, че хормонът не променя структурата на съня. Благодарение на това, след като се събудите, няма да имате усещане за раздразнение. Точно обратното – Мелатонин поддържа нощното регенериране на организма, затова сутринта сте отпочинали и се чувствате достатъчно спали.

Melatonin не само помага за решаването на проблема с хроничното безсъние, но също така може да нормализира цикъла на съня при хора, работещи на смени. Неестественото променяне часовете на сън дестабилизират дейността на вътрешния биологичен часовник. Често се проявяват проблеми със заспиването, дори когато сте много уморени (например, след като сте работили през цялата нощ) или усещате умора, след като сте привидно добре спали през нощта. Приемането на Мелатонин предотвратява тези проблем.

Хормонът облекчава симптомите на „джет-лаг” натоварването (нарушаване денонощните ритми на организма), поради което се препоръчва на хора, които често променят часовите зони. Той улеснява организма да се приспособява към новата часова зона, ускорява синхронизацията на биологичния часовник и предотвратява разстройствата на съня.

Ендогенното производство на Мелатонин в организма намалява с възрастта, поради което сред възрастните хора често се появяват проблеми със съня. Допълнителните дози Мелатонин, може да се окажат ефективно средство за отстраняване на тези проблеми.

Мелатонин подкрепя имунитета

Melatonin стимулира имунитета по два начина. Подкрепя работата на тимуса, в който се развиват Т-лимфоцитите – най-важните клетки на имунната система. Освен това забавя естествените процеси на намаляване на тимуса, които напредват с възрастта и отслабват имунната защита на организма.

Melatonin е инхибитор на ензимите, активиращи левкотриените – липиди, отговорни за възпалителните реакции в организма. Регулира секрецията на TNF-a. Прекомерната активност на този цитокин засилва симптомите на автоимунните заболявания и предизвиква развитието на рак.

Антиоксидантният потенциал на Мелатонин от Natrol и защитата на мозъка

Melatonin 5 mg Timed Release на страхотна цена укрепва имунитета и има антиоксидантно действие, предотвратява оксидативен стресMelatonin е активен антиоксидант, т.е. съединеният, които имат способността да неутрализира свободните радикали. Той премахва хидроксилни радикали и водородни пероксиди от организма. Силата на неговата активност е сравнима със силата на най-известните антиоксиданти, т.е. витамин С и Е.

Освен факта, че Мелатонин се бори сам с излишъка от реактивни кислородни форми, той също така увеличава концентрацията на естествени антиоксиданти в организма – ензимите супероксид дисмутаза, глутатион пероксидаза и каталаза. Стимулира и секрецията на глутатион, който е най-важният междуклетъчен антиоксидант.

Оксидативните процеси са особено опасни за мозъчните клетки. Оксидативният стрес и излишъкът от свободни радикали са основните причини за невроналните увреждания и развитието на невродегенеративни заболявания. Благодарение на способността си да пресича кръвно-мозъчната бариера, Melatonin може директно да повлияе на централната нервна система. Той предпазва мозъчните клетки от оксидативен стрес, предпазва ги от токсичното въздействие на много съединения и вредното въздействие на реактивните кислородни форми. По същия начин намалява риска от развитие на болести на Алцхаймер и Паркинсон.

Подобряване на метаболизма на костите с Melatonin

Melatonin е от съществено значение за правилното развитие и трансформациите, които се осъществяват в костната тъкан. Той е отговорен за поддържането на подходящ баланс между процесите на осификация (образуване на кости) и остеолиза (унищожаване и премахване на старата костна маса). Засяга много съединения, ангажирани в костния метаболизъм, т.е. витамин D3, калцитонин и паратироиден хормон. Предотвратява остеопорозата и помага да се поддържа правилна костна минерализация.

Обобщавайки, Melatonin е безопасен начин за премахване нарушенията на съня. Противно на синтетичните сънотворни лекарства, той не е пристрастяващ и е лишен от странични ефекти. Помага за възстановяване на естествения ежедневен ритъм, който е лесен за смущение при силен стрес, при работа на смени или промяна на часовата зона. Представлява безценна подкрепа за възрастните хора, сред които проблемите със съня са последици от застаряването на организма и намаленото производство на органичен мелатонин. Допълнителни ползи от използването на продукта са повишеният имунитет и защитата срещу остеопороза и невродегенеративни заболявания.

Освен всички изброени предимства Protein.bg Ви дава супер изгодна цена за Melatonin 5 mg Timed Release – хранителна добавка на марката Natrol.

За кого е най-подходящ Melatonin 5 mg Timed Release таблетки на Natrol? 

Melatonin 5 mg Timed Release може да се използва в дългосрочен план, за да привикне тялото към определени часове на сън, а като допълнение Вие ще се възползвате от предимствата, свързани с неутрализирането на свободните радикали. Препоръчва се специално на хора, които работят на смени или често променят часови зони. Melatonin 5 mg Timed Release е много подходящ особено за хора на възраст над 40 години, когато производството на мелатонин бързо намалява.

Употреба и дозировка на Natrol Melatonin 5 mg Timed Release:

Приемайте по 1 таблетка 20 минути преди лягане.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (1 таблетка) Стойност %ПДД
Витамин В6 10 мг 590%
Мелатонин 5 мг *

†Дневните дози са базирани на 2000 калории.

*Daily Value не е установено.

Други съставки: микрокристална целулоза, дикалциев фосфат, метилцелулоза, магнезиев стеарат, стеаринова киселина, хипромелоза, силициев диоксид, глицерин.

Не съдържа: мляко, яйца, риба, ракообразни, ядки, пшеница, соя, мая, изкуствени оцветители или аромати, добавени захари или консерванти.

Важно: Възможно е да имате остатъчна сънливост! Ако сте под медицинско наблюдение или сте използвали каквито и да е транквиланти или успокоителни, потърсете съвет от Вашия лекар преди употреба! Консултирайте се с Вашия лекар преди употреба, ако имате автоимунно заболяване, депресивно разстройство, ако сте бременна или кърмите! Да не се използва от деца под 12-годишна възраст! Не приемайте продукта, когато работите с машини или шофирате! Да се съхранява на хладно и сухо място! Дръжте далеч от деца!

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки