Menu
Your Cart

Doctor's best High Absorption Magnesium Chelated

Doctor's best High Absorption Magnesium Chelated
Doctor's best High Absorption Magnesium Chelated
Doctor's best High Absorption Magnesium Chelated
Doctor's best High Absorption Magnesium Chelated
Doctor's best High Absorption Magnesium Chelated
 • Наличност: Да
 • Модел: Doctor's best High Absorption Magnesium Chelated
Видян от: 3077
35.70 лв.
Без данък: 35.70 лв.

Възможни варианти

Предлагаме ви да опитате добавката High Absorption Magnesium Chelated от Doctor's Best, която ще ви снабди с допълнително количество от важния за здравето магнезий на страхотно добра цена.Магнезият е минерал, необходим ежедневно в значителни количества за организма, и повечето хора не осъзнават колко е важен за здравето. Той е един от най-значимите кофактори в човешкото тяло, за който се смята, че участва в много голям брой ензимни реакции. Като основен хранителен минерал, една от главните му функции е да помага на клетките да произвеждат метаболитна енергия. Ако неговото количество е недостатъчно, производството на енергия е неефективно. Това е причината, когато ви липсва магнезий, да се чувствате уморени, да не можете да постигнете целите си във фитнеса, както и да се възстановите достатъчно бързо. Предлагаме ви да опитате добавката High Absorption Magnesium Chelated от Doctor's Best, която ще ви снабди с допълнително количество от важния за здравето магнезий на страхотно добра цена.

High Absorption Magnesium Chelated съдържа елементарен магнезий, хелатиран с аминокиселините глицин и лизин. Магнезият е жизнено важен микроелемент, алкалоземен метал, без който не могат да се състоят основните етапи на обмяната на веществата. Означава се със символа Mg, латинското му наименование е Magnesium. Елементът е открит през 1755 г.

Метаболизмът е в основата на живота за всеки жив организъм, представлява каскада от химични реакции, които предоставят на тялото необходимите хранителни вещества и достатъчно енергия. В този процес участват витамини, микроелементи, ензими и много други съединения. Магнезият присъства в много биохимични реакции и е един от най-важните компоненти в регулацията на по-голямата част от физиологичните процеси. Без Магнезий е невъзможно активирането на най-малко триста ензими, както и витамините от групата В. Минералът участва във всички видове метаболизъм: въглехидратен, липиден и протеинов. Този микроелемент е необходим за поддържане електролитния баланс. Той поддържа плътността на костите, спомага за нормален, редовен сърдечен ритъм и поддържа цялостното сърдечно-съдово здраве. В продуктът High Absorption Magnesium Chelated от Doctor's Best се съдържа хелатен Магнезий, с марката TRAACS - патентована форма на биодостъпен Магнезий, който е хелатиран с аминокиселините глицин и лизин, за да се оптимизира бионаличността му. Установено е, че глицинът е ефективен носител на минерали, които улеснява абсорбцията в чревния тракт. Използва се от организма, за да образува колаген, ключов протеин в хрущяла и съединителната тъкан. Лизинът е основна аминокиселина, която подпомага стомашната функция. Тази патентована форма на минерала осигурява на тялото възможност за лесна абсорбация на микроелемента, който не натоварва храносмилателната система допълнително и ви я предлагаме на отлична цена.

Защо да изберем High Absorption Magnesium Chelated от Doctor's Best?

 • В продуктът High Absorption Magnesium Chelated от Doctor's Best се съдържа хелатен Магнезий, с марката TRAACS - патентована форма на биодостъпен Магнезий, който е хелатиран с аминокиселините глицин и лизин, за да се оптимизира бионаличността му.Висока степен на бионаличност
 • Подобрява работата на сърцето
 • За повече енергия и по-ефективни тренировки
 • За ефективно функциониране на нервната система
 • За да работят мускулите по-добре
 • За бързо възстановяване
 • Предотвратява мускулни крампи и скованост
 • Намалява стреса
 • Doctor's Best ви предлага High Absorption Magnesium Chelated на чудесна цена и бърза доставка

Как действа High Absorption Magnesium Chelated (Магнезий) от Doctor's Best?

High Absorption Magnesium Chelated от Doctor's Best съдържа хелатна форма на Магнезий, която отбелязва по-висока усвояемост и бионаличност. Съединяването на минерала с аминокиселината глицин, му дава възможност успешно да използва нейните транспортни пътища и да се усвои по-качествено. Това е една от най-потентните форми на микроелемента и демонстрира много добри резултати. Приемът на продукта ще донесе следните ползи за организма ви:

 • Магнезият играе важна роля в тялото - той е необходим за нормалното функциониране на около триста ензима. Заедно с калция (Са) и фосфора (Р) участва в образуването на здрави кости.
 • Магнезият е необходим за метаболизма на глюкоза, аминокиселини, липиди, транспортирането на хранителни вещества, нужен е за производство на енергия. Участва в синтеза на протеини, прехвърлянето на генетична информация, нервни сигнали. Необходим е за поддържане на сърдечно-съдовата система здрава. Подходящите нива на Магнезий намалява вероятността от сърдечни пристъпи.
 • Микроелементът нормализира дейността на мускулите, намалява холестерола, помага за прочистване на тялото от някои видове токсични вещества.
 • Магнезият заедно с Витамин В6 (пиридоксин) предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Ако липсва само магнезий, бъбречните камъни са най-често фосфатни (съединение на калция с фосфор), а ако липсва само Витамин В6 - появяват се оксалатни камъни (съединение на калция (Са) с оксалова киселина).
 • Това минерално вещество е известно като противостресов агент - допълнителното количество Магнезий подобрява устойчивостта към стрес. Магнезиевите соли потискат растежа на злокачествените тумори.
 • Магнезият също така помага в борбата срещу умората - препоръчително е да използвате добавки, съдържащи магнезий, при хронична умора.
 • Магнезият от хранителната добавка High Absorption Magnesium Chelated от Doctor's Best взаимодейства с други есенциални елементи в организма:
 • Магнезият заедно с натрия (Na) и фосфора (Р) участват в мускулната и нервната дейност на организма. Витамин D регулира магнезиевия обмен, по този начин подобрява ефективността на неговото действие. Витамин Е, витамин В6 и калий (К) също подобряват обмена на Магнезий. При недостиг на микроелемента, калият (К) не се задържа в клетките.
 • Съдържанието на Магнезий и калций (Са) в организма е характерно с обратна зависимост. При дефицит на магнезиеви йони преобладава калцият, което може да причини отлагането му в стените на съдовете и вътрешните органи, нарушавайки по този начин правилното им функциониране. Калциеви отлагания се наблюдават и при недостиг на витамин Е.
 • В човешкият организъм, калцият и Магнезият трябва да бъде в определено съотношение помежду си. Смята се, че това съотношение трябва да бъде не повече от 1: 0,6. Така при магнезиев дефицит, калцият ще се губи с урината, а излишъкът на калций от своя страна предизвиква недостиг на магнезий.

Първите признаци на магнезиев дефицит са постоянна умора, бързо изморяване, лош сън, загуба на апетит, изтощение, отпадналост, гадене и повръщане. Недостигът на този микроелемент, често се отразява върху общото благосъстояние на човек. Първите признаци на магнезиев дефицит са постоянна умора, бързо изморяване, лош сън, загуба на апетит, изтощение, отпадналост, гадене и повръщане. Недостигът на минерала води до интензивна загубата на коса, чупливи нокти, честа поява на зъбен кариес. Може да причини скованост и мускулни крампи, загуба на съзнание, аритмии и сърдечни спазми, намаляване нивото на калций в кръвта. За този дефицит могат да са причина консумацията на големи количества кафе и черен чай, прекалено солени или сладки ястия, употребата на алкохол, липсата на консумация на храни богати на магнезий, както и др. фактори.  По-голяма нужда от Magnesium има организмът, когато хората са подложени на физическо и емоционално претоварване, тогава той бързо се изразходва. При усилена секреция вследствие на заболявания на хипофизата, щитовидната жлеза, надбъбречните жлези. Употребата на лекарствени препарати, като такива против забременяване, антибиотици, като гентамицин, амфотерицин и циклоспорини, диуретици, прекомерната употреба на алкохол. Също така при заболявания, които предизвикват изхвърлянето на минерала с урината и състояния водещи до увеличената киселинност в тялото.

Приемайки High Absorption Magnesium Chelated от Doctor's Best, ще се предпазите от дефицит на този жизненоважен минерал за здравословното функциониране на вашия организъм. Ако спортувате активно или сте подложени на големи физически натоварвания, продуктът ще подобри вашата издръжливост, ще ви осигури постигне на максимална концентрация на вниманието, бързо възстановяване, ще ви предпази от мускулни болки и спазми и при това е предложен на страхотна цена.

За кого е най-подходящ Магнезий - High Absorption Magnesium Chelated?

High Absorption Magnesium Chelated е идеален избор за тези, които ежедневно се претоварват физически и емоционално. За всеки застрашен от дефицит на минерала.

Употреба и дозировка на High Absorption Magnesium Chelated 120 таблетки от Doctor's Best:

Приемайте по 2 таблетки два пъти на ден, по време на хранене или отделно, или съобразено с препоръките на диетолог.

Дозировка: 2 таблетки

Дози в опаковка: 60

Състав: Стойност за 1 доза: %ПДД
Магнезий (елементарен) (от 2000 мг Магнезиев глицинат / лизинат хелат **) 200 мг 50%

†Дневните дози са базирани на 2000 калории.

**Daily Value не е установено. 

Други съставки: Микрокристална целулоза, стеаринова киселина, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат (растителен източник), модифицирана целулоза (покритие). Не съдържа: захар, сол, мая, консерванти, изкуствени аромати или оцветители.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Да се съхранява на прохладно и сухо място.

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки