Menu
Your Cart

Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg

Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg
Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg
Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg
Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg
Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg
Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg
Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg
Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg
Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg
 • Наличност: Да
 • Модел: Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg
 • КОД: DRB-00225
Видян от: 1935
47.49 лв.
Без данък: 47.49 лв.

Възможни варианти

Биологично активните вещества извлечени от храните намират все по-голямо клинично приложение. Такова вещество е Куркумин – основна активна съставка на Куркумата. От направените тестове са доказани неговите антиоксидантни, противовъзпалителни и антиракови фармакологични ефекти. Степента, с която Куркумин се усвоява от тялото, в повечето хранителни добавки е относително ниска за съжаление. Затова в продукта Curcumin Phytosome Meriva 500 mg от Doctor's Best е използвана патентованата технология Phytosome, която позволява по-ефективно да се абсорбират хранителните вещества от Куркумина (куркуиноидите). За да подобрите общото състояние на тялото си, ви предлагаме Curcumin Phytosome Meriva 500 mg от Doctor's Best, чиято основна съставка има редица полезни за здравето свойства, а ние ви даваме най-добрата цена за продукта.

Защо да изберем Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg?

 • Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg е комбинация от куркумин и фосфолипиди - Комплекс Meriva® е с висока ефективност, доказана при тестове.Комплекс Meriva® е с висока ефективност, доказана при тестове
 • Комбинация от куркумин и фосфолипиди
 • Ефективно неутрализира кислородните свободни радикали
 • Намалява хроничните възпаления
 • Помага при болка
 • Подпомага здравословното функциониране на ставите, очите, простатата и др. органи
 • Противоракови свойства
 • Подобрява липидния профил
 • По-висока инсулинова чувствителност
 • Висока абсорбция
 • Всяка капсула доставя 500 mg Meriva®
 • Protein.bg ви дава много изгодна цена и бърза доставка

Какво представляват капсулите Curcumin Phytosome Meriva 500 mg на Doctor's Best?

Curcumin Phytosome Meriva е хранителна добавка на марката Doctor's Best, която съдържа в една капсула 500 mg от комплекса Meriva®, комбиниращ Куркумин и фосфолипиди. Характеризира се с високо качество, отлична абсорбция и ефективност, потвърдени при клиничните изпитвания.

Продуктът Curcumin Phytosome Meriva 500 mg на капсули се препоръчва на хора, които искат да подобрят общото състояние на тялото си, тъй като добавката засяга здравето по различни начини и подкрепя основните механизми. Една от съставките на продукта е Куркумин - мастноразтворимо полифенолно съединение, основно активно вещество в растението Куркума, ароматна, оранжево-жълта на цвят подправка, особено известна в азиатската кухня. Куркума се смята за най-добрата подправка в света, тъй като съединенията Куркуиноиди показват редица полезни за здравето свойства.

Комплекса Meriva® се отличава от обикновените добавки, съдържащи куркумин. Това е патентован продукт, съчетаващ Куркумин и соев лецитин без ГМО, в тегловно съотношение 1:2 и две молекули микрокристална целулоза. Съдържанието на куркумин в тази комбинация е 20%. Използва патентована технология Phytosome, която позволява по-ефективно да се абсорбират хранителните вещества от Куркумина (куркуиноидите). Формулата се използва често в клиничните изпитвания, където се отличава с висока ефективност.

 • Curcumin Phytosome Meriva има много добър антиоксидантен потенциал.

Излишъкът на свободни кислородни радикали е състояние, което се нарича оксидативен стрес и предизвиква множество здравословни проблеми, особено ако продължи по-дълго време. Куркумин е една от най-ефективните мерки в борбата срещу реактивните кислородни видове, тъй като ефективно предпазва клетките от увреждане.

Изследванията, които проучват влиянието на Куркумин върху човешката биохимия, демонстрират изключителното му влияние върху основните антиоксидантни ензими, включително супероксид дисмутаза (SOD), глутатион и каталаза.

 • Потиска възпаления и има противоракови свойства.

Възпалението е защитен механизъм на организма, който се задейства при попадане на болестотворен агент в него. Продължителните възпаления са механизми, които са свързани с раковите и други дегенеративни заболявания. Куркумин показва широко въздействие в борбата срещу това патологично състояние. Индикациите за такива свойства включват спад на нивото на С-реактивен протеин, в резултат на приемане на Куркумин. Учените са установили също повишаване нивото на Адипонектин, произвеждан от мастните клетки, който има противовъзпалителен потенциал. Потвърдено е също така, че Куркумин влияе върху нивата на определени интерлевкини, от чието наличие до голяма степен зависи нормалното функциониране на имунната система.

Освен всичко това, противораковият потенциал на фитосъединенията изглежда обещаващ. Научните публикации включват много индикации за ефективността на Куркумин като подпомагащо средство при терапията и превенцията на ракови заболявания. Той може също да намали риска от рак на простатата и дебелото черво.

 • Неврологично влияние.

Невропротективните свойства на Куркумин се наблюдават на различни нива. На първо място той предпазва от възбуда, причинена от глутамат и защитава невротрофичния BDNF фактор, отговорен за произвеждането на неврони. Намалената активността на бета-амилоидите е в основата на ефективността на Куркумин в борбата срещу болестта на Алцхаймер.

Друга важна характеристика е влиянието му върху общото благосъстояние, тъй като Куркумин има добре известни и доказани антидепресантни свойства. Всички ние искаме да се чувстваме добре и да намалим до минимум негативните мисли и емоции, за което Куркумин е особено полезен. Често срещан проблем е и безпокойството, което може да се премахне ефективно от Куркумин. Не на последно място, веществото е полезно в борбата срещу стреса.

 • Сърдечно-съдовата система.

капсулите Curcumin Phytosome Meriva 500 mg на Doctor's Best подпомагат работата на сърцето.Едно от най-често извършваните лабораторни изследвания, показващо състоянието на сърдечно-съдовата система и риска от заболявания, е липидният профил. Оказва се, че в случай на повишени стойности в тестовете, много добре ще подейства приемът на куркумин. Той подобрява връзката между HDL и LDL холестероловите фракции, намалява окисляването на липидите и нивото на триглицеридите в кръвта.

Тъй като е специфичен инхибитор на транскрибционния коактиватор р300 и хистоновото ацетилиране, Куркумин противодейства на хипертрофията на сърдечния мускул. Доказано е, че може да защити съдовия ендотелиум и да донесе ползи в случай на атеросклероза. Неговите вазодилатативни свойства подобряват кръвообращението, което води до по-добро хранене и оксидация на тъканите. Този ефект е резултат от увеличеното ниво на азотния оксид. Това води до намаляване на кръвното налягане при хора с хипертония.

 • Противодейства на болката.

В продължение на много години, подправката Куркума е използвана в лечението на болката. Дългосрочната й ефективност може да се наблюдава в случай на постоперативна и ревматична болка, както и при други хронични състояния.  

 • Гликемичен контрол.

Когато говорим за здравето, не можем да пропуснем гликемията. Стабилното ниво на глюкозата в организма, което не надвишава здравословните норми, е от голямо значение, ако искаме да останем здрави дълго време. Куркумин може да бъде от полза в такъв случай, тъй като подпомага инсулиновата чувствителност на клетките. Ползите от гликемичния контрол са резултат от активиране на ензима аденозин монофосфат-активирана протеин киназа (AMPK), която е характерна и за популярното антидиабетно лекарство, Метформин.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава много добра цена за Curcumin Phytosome Meriva 500 mg, продукт на марката Doctor's Best.

За кого е най-подходящ Curcumin Phytosome Meriva 500 mg на капсули от Doctor's Best? 

Продуктът Curcumin Phytosome Meriva 500 mg на капсули се препоръчва на хора, които искат да подобрят общото състояние на тялото си, тъй като добавката засяга здравето по различни начини и подкрепя основните механизми. Може да се използва и за подпомагане на лечението при вече съществуващи заболявания.

Употреба и дозировка на Doctor's Best Curcumin Phytosome Meriva 500 mg:

Приемайте по две (2) капсули дневно за предпочитане с храна.

Дозировка: 2 вегетариански капсули

Дози в опаковка: 30/90

Състав:Стойност за 1 доза:%ПДД
Curcumin Phytosome (Meriva):
Phospholipid-Curcuminoids Complex
Curcumin and other curcuminoids, minimum
1000 mg
180 mg

*Дневните дози са базирани на 2000 калории.

†Daily Value не е установено.

Други съставки: модифицирана целулоза (растителен произход), целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат (растителен произход). Съдържа соя.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напиши отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки