Menu
Your Cart

Креатинови добавки

Креатинът е вид аминокиселина (фибpилapeн бeлтъĸ), която подпомага доставянето на енергия към мускулите и нервите. Креатинът в естественото си състояние се намира в гръбначните организми. Освен това играе важна роля в изгpaждaнeтo нa eпидepмиca и poгoвитe oбpaзyвaния, ĸaтo ĸocми и нoĸти, нo 95% oт cъдъpжaниeтo мy в чoвeшĸoтo тялo e открито в мycĸyлитe. Най-важното действие на креатина е свързано с процесите на мускулното съкращение. Креатинът е открит през 1832 г. от Мишел Йожен Шеврьол като част от мускулите, а в наше време се явява като една от най-известните и ефективни спортни добавки в силовите спортове. 

Креатинът в тялото ни е сформиран от аминокиселините аргинин, глицин и метионин. Средно в тялото ни се съдържат около 120 грама креатин под формата на креатин-фосфат (КФ)Основен източник на енергия за него е аденозинтрифосфатът (АТФ), който се разгражда до аденозиндифосфат (АДФ). Съдържанието на АТФ в мускулите е малко и когато е необходимо да се извършва по-продължителна мускулна работа, той трябва да се ресинтезира бързо. Възстановяването от АДФ до АТФ в анаеробна фаза се извършва с помощта на креатинфосфата (КФ). След многобройни изследвания е доказано, че креатинът увеличава силата, издръжливостта и енергичността, което е предпоставка за покачване на мускулна маса и така добавката е въведена активно спорта в началото на 90-те.

Креатинът има много форми, но две от тях са по-известни на хората: креатин монохидрат и креатин етил естер. В основата на всички хранителни добавки стои: Монохидратът – той е бил на пазара много преди креатин етил естера и поради тази причина има най-много научни изследвания за него. Въпреки липсата на достатъчно изследвания обаче етил естерът е смятан за една от най-ефективните форми на креатина. Други известни форми на креатина са: Kre-AlkalynКреатин цитратКреатин фосфат, Креатин малат и Ефервесцентен креатин.

Видове разфасовки на креатина:

В хранителните добавки креатинът има няколко вида: под формата на прахкапсулитечност и бленда

 • Креатин на прах – най-популярния вариант на тази хранителна добавка, който се продава и отделно като добавка. Разработени са и смеси, които са овкусени, подходящи за напитки.  
 • Креатин на капсули или хапчета – този вариант става известен в последните няколко години. Капсулите и хапчетата се продават или като 100% чист креатин, или като добавка, включваща витамини и минерали, аминокиселини и други съставки.
 • Течен креатин – избиран често заради това, че се усвоява по-бързо от организма.
 • Креатинови бленди – представляват различни форми на креатин, често комбинирани с други суплементи като прости въглехидрати, витамини и минерали, както и билкови екстракти, които подсилват ефекта, усвояемостта и спортните постижения.

Какво е действието на креатиновите продукти?

 • Покачват количеството общ креатин в тялото;
 • Увеличават значително мускулната сила;
 • Нараства мускулната маса (хипертрофия);
 • Премахват чувството на умора;
 • Намаляват времето за възстановяване;
 • Намаляват болките в мускулите;
 • Осигуряват повече издръжливост при интензивни тренировки;
 • Борят се с възпалителните процеси след интензивни тренировки;
 • Имат редица ползи при възрастни хора;
 • Помагат при мускулна дистрофия;
 • Могат да намалят нивата на холестерола.

Ако искате максимален ефект от употребата на креатин, много е важно да приемате големи количества вода, понеже целта на креатина е да внася вода в клетките. Креатинът има напомпващ ефект и това свойство се дължи на увеличаването на водната маса на клетъчно ниво. Именно затова всеки специалист би Ви посъветвал при тегло над 90кг да се пият поне 3л. течности дневно, като част от тях е добре да бъдат енергийни напитки.

Както вече споменахме, креатинът е най-известният и ефективен продукт за осигуряване на повече сила, постигане на обемни и силни мускули. При нас в www.protein.bg ще намерите качествени креатинови продукти на изгодни цени на доказани марки и производители

Марка: All American EFX Модел: All American EFX Kre-Alkalyn Hardcore
All American EFX Kre-Alkalyn е спортна добавка, която може да се включи перфектно в ежедневната суплеменция на всеки активен човек. Креатинът е сред най-ценените в спортните среди продукти. Причината е, че резултатите са бързи, стабилни и много харесвани – увеличаване на силата и издръжливостта, уск..
75.00 лв.
Без данък:75.00 лв.
Марка: All American EFX Модел: All American EFX Kre-Alkalyn Hardcore
All American EFX Kre-Alkalyn Hardcore е креатинова добавка, специално насочена към сериозните и тежко трениращите атлети. Формулата съдържа стабилизирана форма на креатина, която позволява пълноценно усвояване без страничните ефекти. Последните често се изразяват във водна задръжка и подпухване. Осв..
88.20 лв.
Без данък:88.20 лв.
Марка: Amix Модел: AMIX CreAge
CreAge е креатинова добавка от ново поколение, произведена от марката AMIX. CreAge съдържа креатин в по-концентрираната форма Креатин хидрохлорид. Тази форма на креатина (креатин хидрохлорид) осигурява много по-добра разтворимост и степен да усвояване за разлика от повечето креатинови добавки, които..
43.00 лв.
Без данък:43.00 лв.
Марка: Athlete's Nutrition Модел: Athlete’s Creatine Monohydrate Micronized
Athlete’s Creatine Monohydrate Micronized предлага висококачествена формула, съдържаща микронизиран креатин монохидрат. Това е изключително ефективна формула, бързоразтворима и се усвоява за секунди. Микронизираният креатин е с отлична стомашна поносимост и действа много по-бързо в сравнение с..
60.00 лв.
Без данък:60.00 лв.
Марка: Battery Nutrition Модел: Battery Creatine
Creatine е продукт на марката Battery, който представлява 100% креатин монохидрат - ключово съединение за клетъчния метаболизъм, тъй като осигурява значително повишаване на енергията, мускулната маса и силата. Това прави креатина първи избор за много спортисти. Едно от най-големите предизвикателства..
26.00 лв.
Без данък:26.00 лв.
Марка: BSN Модел: BSN Creatine DNA 60 serv
Креатинът е азотсъдържаща органична киселина (аминокиселина), която естествено се среща в организма и функционира като източник на енергия за всички телесни клетки, особено за мускулните, където тя е в най-голяма концентрация. Креатинът не е есенциална аминокиселина и се произвежда в тялото от амино..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Марка: BSN Модел: BSN Nitrix 2.0
BSN Nitrix 2.0 е уникален комплекс от последно поколение, който е с най-новата формула стимулираща азотния оксид - Nitrix® 2.0 на топ цена. Увеличава издръжливостта, ръзширява съдовете и извежда производителността на тренировката на следващо ниво! Когато го приемате през деня, той разширява стен..
142.00 лв.
Без данък:142.00 лв.
Марка: Dymatize Модел: Dymatize Creatine Powder
Когато тренировъчните ви усилия са насочени към постигането на по-голяма мускулната маса е необходимо да увеличите и мускулния протеинов синтез в тялото си. Ние ви предлагаме Creatine Monohydrate от Dymatize на добра цена, който ще подпомогне наличието на свободен креатин и креатин фосфат във Вашите..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Марка: Dymatize Модел: Dymatize Super Protein Amino
Аминокиселините (аминокарбонови киселини) са съставните части на белтъка, който е строителна основа на тъканта на мускулите. Именно от състава, количеството и поредността на аминокиселините зависят свойствата на белтъка. Процесите, свързани с растежа, възстановяването и изработването на незаменими е..
78.00 лв.
Без данък:78.00 лв.
Марка: MRI Модел: MRI Anabolic Switch® 1000
MRI Anabolic Switch® 1000 е качествен продукт, съдържащ високоефективни съставки за оптимален резултат върху тялото. Формулата съдържа различни форми на креатина, бета-аланин, таурин, ААКГ и изключително важни за здравето аминокиселини. С всяка доза от добавката се постига оптимално възстановява..
63.99 лв.
Без данък:63.99 лв.
Марка: Musclepharm Модел: Muscle Pharm Creatine
Muscle Pharm Creatine е изключителна синергична смес от 5 разновидности на креатин с високо качество, която ви предлагаме на страхотно добра цена. Основното предимство на Creatine от MusclePharm е неговата универсалност. Всеки вид креатин има своите предимства и недостатъци, така че тяхното смесване..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Creapump
Creapump на е Myprotein предтренировъчен суплемент, който повишава енергията, фокуса, издръжливостта и подпомага възстановяването. Подходящ е за всеки спортист, независимо дали става дума за бодибилдинг или друг силов спорт.Защо да изберем Creapump Myprotein?Мощна креатинова фор..
49.00 лв.
Без данък:49.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Creapure Creatine Monohydrate
Creapure Creatine Monohydrate е продукт на компанията Myprotein и представлява всъщност микронизиран креатин монохидрат. Creapure® е формула, произведена от AlzChem и представлява най-чистата и лесноусвоима форма на креатина. Creapure® е 99,99% чист креатин монохидрат при който липсват всякакви стра..
44.99 лв.
Без данък:44.99 лв.
Myprotein Creatine Ethyl Ester HCL
2 - 3 Дни
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Creatine Ethyl Ester HCL
Creatine Ethyl Ester HCL е друга форма на добре познатия креатин монохидрат, произведен от марката Myprotein, който се усвоява много по-лесно в организма и с това съответно има по-бърз ефект и води до по-бързи резултати. Creatine Ethyl Ester HCL (CEE) помага на тялото ви, като осигурява бързо повиша..
29.00 лв.
Без данък:29.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Creatine Monohydrate Unflavoured
Creatine Monohydrate Unflavoured е продукт на компанията Myprotein и представлява аминокиселината креатин, произведена под формата на лесноусвоими таблетки. Това позволява много по-лесно дозиране на креатина, от колкото при използването на продукти на прах. Таблетките креатин монохидрат на Myprotein..
35.99 лв.
Без данък:35.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Creatine Monohydrate Flavoured
Creatine Monohydrate е продукт на марката Myprotein, който представлява аминокиселината креатин. Тази органична киселина се среща нормално в организма при хората и играе ролята на вещество, осигуряващо енергия на клетките и мускулите в тялото. Около 95% от общото количество креатин се съхранява в му..
32.99 лв.
Без данък:32.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: Myprotein Hurricane XS
Myprotein е популярен бранд, разработващ многообразие от иновативни хранителни добавки, способни да задоволят нуждите на всеки потребител. Специално за тези от вас, подложени на ежедневен физически труд, които имат нужда от допълнителна енергия, експертните екипи на Myprotein създадоха формулата Hur..
99.99 лв.
Без данък:99.99 лв.
Марка: Now Foods Модел: Now Foods Creatine Monohydrate
Now Foods Creatine Monohydrate е задължителен компонент от спортната суплеменция на сериозните атлети. Добре известни са качествата на креатина за доброто спортно представяне и оформянето на силно и атлетично тяло. Ефективността и безопасността на креатина е подплатена с многобройни изследвания. Кре..
31.00 лв.
Без данък:31.00 лв.
Марка: Now Foods Модел: Now Foods Creatine Powder
Креатин е азот-съдържаща карбоксилна киселина, която участва в енергийния метаболизъм в мускулите и нервните клетки. Открита е през 1832 г. от френския учен Мишел Йожен Шеврьол, който се натъкнал на неизвестния допреди това компонент в скелетните мускули, в последствие получил името си от гръцката д..
27.00 лв.
Без данък:27.00 лв.
Марка: Now Foods Модел: Now Foods Kre-Alkalyn
Now Foods Kre-Alkalyn представлява стабилизирана форма на креатина, като е постигната висока устойчивост при преминаване през храносмилателната система. Този Кре-алкалин не се преобразува в креатинин, усвоява се отлично от организма и показва пълния потенциал, на който е способен. В спортната суплем..
60.00 лв.
Без данък:60.00 лв.
Марка: Optimum Nutrition Модел: Optimum Nutrition Creatine 2500
Creatine 2500 представлява креатин монохидрат (най-добре проучената и разпространена форма на креатина), произведен от американската компания Optimum Nutrition под формата на капсули, които са лесни за поглъщане и доставят 2,5 грама креатин за всяка доза, състояща се от две капсули (1 капсула - 1,25..
36.00 лв.
Без данък:36.00 лв.
Марка: Optimum Nutrition Модел: Optimum Nutrition Creatine Powder
Креатинът е органична киселина, съдържаща азот (аминокиселина), която нормално се среща в човешкия организъм и изпълнява ролята на енергиен източник за клетките в тялото и най-вече за мускулните клетки, където е и най-голямата концентрация на креатин (95%). Произвежда се в организма от други две ами..
47.00 лв.
Без данък:47.00 лв.
Prolab Creatine Powder
Разграбен
Марка: Prolab Модел: Prolab Creatine Powder
Много хора прибягват до използването на спортни добавки, които да подобрят тяхната сила и издръжливост и така да направят значително по-лесно постигането на поставените цели - изграждането на желаната фигура. От голямото разнообразие на продукти, които се предлагат на пазара, един от най-известните ..
33.00 лв.
Без данък:33.00 лв.
Марка: Universal Nutrition Модел: Universal Nutrition Animal Pump 30 packs
В света не съществува аналог на това усещане, което изпитване когато вдигаме тежести. Именно това усещане ни кара всеки път да се връщаме в тренировъчната зала. Този, който го изпитва всеки ден, изпълнявайки силови упражнения с щанги или с гири, или с каквото и друго да е, знае че няма нищо по-добро..
128.00 лв.
Без данък:128.00 лв.
Показани 1 от 24 | 27 (2 Страници)
Политика за изпозлване на бисквитки
Този сайт използва бисквитки