Какво трябва да знаете за протеините на прах?

Протеинът на прах е чудесен за изграждане на мускули, за намаляване на апетита и като част от програма за отслабване или поддържане на теглото. Не всички протеини са еднакви. Има различни видове, които работят добре за различни цели. Важно е да се информирате относно различните видове и да изберете най-доброто за собствените си нужди.

Протеинът на прах е чудесен за изграждане на мускули.Суроватъчният концентрат е най-евтината форма на прах от суроватъчен протеин, но също така е и най-малко чистата форма и съдържа повече мазнини и въглехидрати от суроватъчните изолати.

Суроватъчният изолат е най-добрият вариант, който можете да вземете през деня, като част от програма за изграждане на мускули или управление на теглото / загуба на мазнини.

Казеиновите протеини на прах също са чудесни за изграждането на мускулите и трябва да се приемат преди лягане.

Ако искате растителен протеин на прах, оризовият и граховият протеин са Вашите най-добри възможности.

Независимо дали се опитвате да отслабнете, да намалите телесните мазнини или просто да натрупате мускули, важно е да приемате достатъчно протеин. Не всеки може да яде достатъчно през деня, затова хората обикновено се обръщат към белтъчните прахове, за да увеличат дневния прием на протеини.

Въпреки това, закупуването на протеинов продукт може да бъде доста объркващо. Съществуват милион различни марки, които продават такъв, но всички видове изглеждат съвършено различно. За да изберете правилно, проучете от какъв вид имате нужда, прочетете етикета със съставките внимателно и се уверете, че сте се информирали какво давате на тялото си. В тази статия ще изясним разликите и се надяваме, че ще бъде възможно най-лесно да изберете подходящия протеинов прах за Вас.

Защо трябва да използвате протеинова добавка?

Казеиновите протеини на прах също са чудесни за изграждането на мускулите и трябва да се приемат преди лягане. Дамите приемат протеинови добавки, за да им помогнат да постигнат различни цели от мъжете. Общата цел за много хора е да увеличат чистата мускулатура, като едновременно с това намалят телесните мазнини. Това дава на тялото Ви по-тонизиран и красив външен вид.

Протеинът може да помогне да намалите апетита и желанието си за сладко, ако се опитвате да отслабнете. А същевременно помага да изградите мускулната маса и да се заредите със сила. Така че, нека разгледаме основните видове протеин на прах и да видим кой работи най-добре за Вас и Вашите цели. Не забравяйте, че няма един единствен най-добър протеинов продукт за жени: всичко зависи от Вашите предпочитания и желани резултати!

Суроватъчен протеин

Суроватъчният е най-популярният тип протеин. Той е богат на аминокиселини (градивните елементи на протеините), бързо се абсорбира, има страхотен вкус и в повечето случаи е страхотен за изграждане на мускули.

Една от причините суроватъчният протеин да е толкова популярен е защото е достъпен. Съотношението цена-качество определено си заслужава. Освен това, той е много удобен за прием по всяко време на деня и стимулира растежа на мускулите по-добре от другите бавно усвоими протеини. Като се вземат предвид всички тези страхотни ползи, важно е да знаете, че има различни видове суроватъчен протеин на прах, спрямо производствения процес:

  • Концентрат на суроватъчен протеин – който е най-добър за изграждане на мускулите, но не е така подходящ, ако желаете да отслабнете, тъй като има по-високо съдържание на въглехидрати в сравнение с останалите протеинови продукти.
  • Суроватъчен протеинов изолат – който е най-добър за поддържане на чиста маса при отпадане на телесните мазнини, изграждане на чисти мускули, контрол на теглото / апетита. Той също помага за отстраняването на излишните мазнини, холестерола и лактозата, като същевременно улеснява разграждането на мазнините.
  • Суроватъчни протеинови хидролизати – които са широко разпространени като най-чистата форма на суроватъчни протеини и помагат на тялото да усвои аминокиселините и другите хранителни вещества по-бързо.

Казеин протеин

Разликата между казеин и суроватка е, че казеинът се абсорбира бавно.Казеин протеинът е най-добрият Ви вариант за изграждане на чиста мускулна маса и контрол на теглото и апетита. Разликата между казеин и суроватка е, че казеинът се абсорбира бавно, докато суроватката бързо се абсорбира от тялото. Тази характеристика прави казеина отличен протеин, който да се приема преди лягане, тъй като проучванията показват, че протеинът, погълнат преди сън, стимулира синтеза на мускулния растеж, както и баланса на протеините в цялото тяло.

Има много дискусии относно ефикасността на суроватката спрямо казеина и кое е по-добро. Нашето заключение е, че и двата продукта са ефикасни в различен аспект и трябва да експериментирате с двата типа протеини, за да видите кой е най-добър за Вас.

Растителни протеини

Ако се интересувате от растителен протеин, най-добрите опции за Вас са оризовият и граховият.

  • Ако се интересувате от растителен протеин, най-добрите опции за Вас са оризовият и граховият.Оризов протеин – който е ефективен при повишаване на мускулния растеж и възстановяване на мускулите. Счита се, че приемът на оризов протеин може да промени метаболизирането на мазнините в организма, като подобри телесното тегло и телесния състав.
  • Грахов протеин – който може да помогне за изграждането на мускули и за подобряване на телесния състав.
  • Протеин от семена на коноп – който не е толкова добре смилаем, колкото другите протеини на прах, но е добър естествен източник на омега-3 и омега-6 мастни киселини, както и на аминокиселини.
  • Соев протеин – който според някои проучвания влияе на хормоналните нива и при двата пола. При жените – по-слабо, докато при мъжете хормоните се променят по-драстично – тестостеронът намалява за сметка на повишени нива на естрогена.

Още нещо, което трябва да знаете:

Протеинът по природа е бавно смилаем. В зависимост от източника на протеин и вида на протеина, той може да се отрази на хората с чувствителни стомаси и да създаде някои проблеми, които включват подуване на корема, дискомфорт на червата и спазми. За хората с чувствителни стомаси има протеини, които в състава си включват храносмилателни ензими, които подпомагат по-лесното храносмилане.

Ако имате алергия към мляко, суроватъчният протеин и казеинът могат да имат нежелани странични ефекти. Ако имате непоносимост към лактозата, суроватъчните изолати или растителните протеини са най-добрият Ви вариант.

Телата на всички са различни. Изпробвайте няколко различни вида протеини и вижте към кой от тях тялото Ви реагира най-добре.