Защо да правим упражнения сутрин?

Сутрешната тренировка е идеално начало на деня.

Един популярен въпрос, който често хората си задават е: Кога е най-доброто време за тренировка? Без колебание много хора казват – сутринта! Това е най-добрият начин да започнете деня, да се заредите с енергия и да планирате деня си по-лесно.

Ето 6 причини, поради които трябва да се упражнявате сутрин:

1. Започнете деня по здравословен начин

По-вероятно е да следвате насоките за здравословен живот през целия ден, ако тренирате сутрин! Тези, които започват деня в залата, е по-вероятно да захвърлят поничките по стълбите. Помислете за това: след тренировка, не смятате ли, че ще бъде по-вероятно да изберете по-здравословна закуска, вместо баничка в офиса?

Разбира се, че да. Няма да искате да заличите целия този упорит труд, който сте вложили по време на вашата тренировка.

2. Изгорете повече мазнини

Тъй като досега сте спали, тялото Ви няма захарни резерви, които да изгаряте сутрин. Затова Вашето тяло започва да гори от мазнините, което Ви помага да отслабнете още по-бързо! Но не е нужно да правите тренировка на гладно сутрин, за да постигнете тези резултати. Можете да хапнете нещо малко, преди да идете в залата.

Упражненията карат тялото Ви да освобождава хормон на щастието.

Скорошно проучване показва, че можете да изгаряте до 20% повече мазнини в тялото, като се упражнявате сутрин преди първото си хранене. Просто не чакайте до обяд, за да се заредите с енергия, а се поизпотете след ставане.

3. Осигурете си повече енергия и по-добро настроение

Упражненията карат тялото Ви да освобождава ендорфини, което е естествен и чудесен начин да започнете деня! Сутрешната тренировка също осигурява енергиен тласък, за да Ви помогне да започнете деня си заредени със сили! Лично аз се чувствам много по-добре цял ден, след като съм тренирала рано сутрин.

Дори да се събудите без настроение, сутрешната тренировка ще стимулира допълнителни усмивки през останалата част от деня.

4. Забързайте метаболизма си

Тренирането сутрин ще забърза метаболизма Ви, което означава, че ще изгорите повече калории през останалата част от деня! Ще изгаряте повече калории, докато сте в клас или на работа, ако се упражнявате сутрин, в сравнение с дните, в които сте си позволили да мързелувате сутрин.

5. Увеличете мозъчната активност

След работа фитнесите са пълни, а сутрин имате спокойствие.

Не само че тренирате тялото, но и ума си. Вместо след ставане да се поддадете на съненото състояние, идете в залата и помогнете на тялото си да се събуди и да започне да работи на пълни обороти. Проучванията показват, че упражняването значително увеличава умствената острота – полза, която продължава четири до десет часа след края на Вашата тренировка.

6. Планирайте времето си

Правилното планиране на времето е най-практичната причина за сутрешното посещение на залата. След работа фитнесите са пълни, трябва да изчаквате за уредите и да се бутате с доста хора в съблекалните. Като изберете да тренирате сутрин, избягвате тълпите и планирате времето си по-добре, тъй като вечерта Ви остава свободна за домашните задачи, срещи с приятели или просто час за релаксация. Планирането на сутрешните тренировки води до по-голяма последователност. Хората са по-склонни да поддържат тренировъчния си режим, ако развият навик да тренират сутрин.