Защо от Protein.bg?

Доставка до 24 часа

7 Дни срок за връщане

Качествен продукт

Отстъпки за количесвта

text block

21st Century Vitamin D3 5000 IU

Прегледан: 974
21st Century Vitamin D3 5000 IU Наличен

35.00 лв.
* Брой Таблетки:

Бр: ПОРЪЧАЙ

Гаранция за качество от вносителя

Този продукт ви се предоставя директно от вносителя.

21st Century Vitamin D3 5000 IU

Витамин DVitamin D3 5000IU ефективно подобрява здравината на костите е общото наименование на група от мастноразтворими съединения - секостероиди (молекули с отворен пръстен), чиято роля в организма е да осигуряват оптимално абсорбиране на едни от най-важните микроелементи като магнезий, калций, желязо, фосфор и цинк. Витамини от група D се срещат в много малко (няколко) хранителни източници и набавянето им се осъществява главно чрез биосинтез в тялото и по-точно в кожата. Биосинтезът на витамин D зависи пряко от излагането на слънчева светлина, където ултравиолетовите лъчи на слънцето предизвикват промени в молекула предшественик и образуват витамин D.

Ниското съдържание на витамин D и малкият брой хранителни източници заедно с минималното излагане на слънчева светлина могат да повлияят на концентрацията на витамин D в тялото и то да изпита недостиг на този витамин. Тези ниски нива на витамин D водят до усложнения от здравословен характер, които се изразяват в отслабване на костите и водещи до остеомалация - омекване на костите. При недостатъчен биосинтез на витамин D е препоръчително приемането на добавки, съдържащи този витамин като Vitamin D3 5000IU на марката 21st Century. Този продукт е произведен под формата на таблетки, лесни и удобни за прием, които са подходящ начин да възстановите и да нормализирате намалените нива на витамин D в тялото си и да поддържате оптимална форма. 

Най-ценният витамин от група D за човека е витамин D3 - холекалциферол. Неговата основна функция е поддържането на оптимална концентрация на калций в тялото и участие на холекалциферола в калциевия метаболизъм. Попадайки в организма, витамин D е неактивен и за неговото активиране са нужни специфични ензими, които променят структурата на витамина и водя до неговото активиране в черният дроб. Така от холекалциферол се получава калциферол. Част от калциферола (витамин D3) претърпява преобразуване в бъбреците, където се формира биологично активната форма на витамина - калцитриол. Тази биологично активна форма на витамин D3 циркулира в кръвта и осъществява действието си като стероиден хормон, регулиращ нивата на калций и фосфор, укрепвайки костите, имунната система и нервномускулната функция.

Калцитриолът, действайки като стероиден хормон се свързва с определени рецептори по повърхността на ядрената мембрана на клетките и по този начин прилага контрол върху експресията (възпроизводството) на гени, които кодират определени транспортни протеини. Тези транспортни протеини са отговорни за процесите на абсорбция на калция в храносмилателния тракт. От друга страна, биосинтеза на витамин D3 в кожата се осъществява с помощта на ултравиолетовото лъчение на слънцето, което трансформира 7-дехидрохолестерола в краен продукт - холекалциферол.

Дефицитът на витамин D може да се появи при хора, които не успяват да си осигурят оптимален прием на този витамин чрез храната или чрез слънчевото лъчение, както и възрастните хора. Дефицитът на витамин D се свързва с понижаване на здравината на костите, което води до тяхното омекване. Освен това ниските нива на витамин D се свързват и с увеличен риск от развитие на вирусни инфекции, както и някои автоимунни заболявания. Vitamin D3 5000IU e отличен избор за подобряване на абсорбцията на калций, като освен това спомага за поддържането на здрави кости и зъби. Vitamimn D3 5000IU не съдържа никакви добавени захари, консерванти и изкуствени овкусители.

Защо да изберем 21st Century Vitamin D3 5000IU?Vitamin D3 5000IU е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg

  • Продукт с доказано високо качество
  • С основна роля за поддържане на калция в организма
  • Увеличава здравината на костите и зъбите
  • Подобрява функцията на имунната система
  • Съдържа 90mg калций
  • Удобни и лесни за прием таблетки
  • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява Vitamin D3 5000IU на 21st Century?

Vitamin D3 5000IU представлява един от витамините от група D - холекалциферол. Този витамин участва в някои жизненоважни процеси в организма. Той регулира калциевите и фосфорните нива в организма като осъществява контрол върху експресията на определени гени. Абсорбцията на калция спомага за подобряване на здравината на костите и нервно-мускулните сигнали. Vitamin D3 5000IU е продукт на марката 21st Century, произведен под формата на таблетки, които лесно и удобно се приемат. Vitamin D3 5000IU съдържа 5000IU (125mcg) витамин D3 във всяка доза от една таблетка.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Vitamin D3 5000IU - витамин D3 на марката 21st Century

За кого е най-подходящ Vitamin D3 5000IU (витамин D3) на 21st Century?

Vitamin D3 5000IU е подходящ за прием за всеки, който има намалена концентрация на витамин D3 и желае да нормализира неговата концентрация, както и да подобри оптималната си форма. Витамин D3 успешно спомага за заздравяване на костната тъкан и подсилва имунната система

Употреба и дозировка на 21st Century Vitamin D3 5000IU:

Като хранителна добавка приемайте по една доза (1 таблетка) Vitamin D3 5000IU дневно заедно с храна, за да постигнете на оптимални резултати. Не превишавайте препоръчителната дневна доза

Съдържание в една доза (1 таблетка)

Състав:Стойност:
витамин D35000 IU
Калций90 mg

Други съставки в 21st Century Vitamin D3 5000IU : Целулоза, Стеаринова киселина, Кроскармелоза натрий, Силициев диоксид, Магнезиев стеарат

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: