Защо от Protein.bg?

Доставка до 24 часа

7 Дни срок за връщане

Качествен продукт

Отстъпки за количесвта

text block

21st Century Vitamin D3 1000IU

Прегледан: 1089
21st Century Vitamin D3 1000IU Наличен

20.00 лв.
* Брой Таблетки:

Бр: ПОРЪЧАЙ

Гаранция за качество от вносителя

Този продукт ви се предоставя директно от вносителя.

21st Century Vitamin D3 1000IU

ПодВитамин D се синтезира с помощта на ултравиолетовата радиация от слънцето името витамин D се обединяват група от мастноразтворими секостероиди (съединения с отворен пръстен), които са отговорни за оптималната абсорбция на редица важни микроелементи като калций, желязо, магнезий, фосфор и цинк. Много малко хранителни източници съдържат витамин D, като най-добрият естествен източник на витамина е синтезирането в кожата, зависещо от излагането на слънчева светлина (ултравиолетова светлина). Приемът на бедни на витамин D храни, комбиниран с недостатъчното излагане на слънце могат да причинят намаляване на нивата на витамин D, което води до състояние, наречено остеомалация (омекване на костите). Точно поради тази причина са разработени и хранителни добавки, съдържащи витамин D, една от които е Vitamin D3 1000 IU на компанията 21st Century. Vitamin D3 1000IU е произведен под формата на таблетки, удобни за прием и лесни за дозиране.

Най-важният компонент за хората от групата на витамин D е холекалциферолът, познат като витамин D3. Една от най-важните функции на витамин D е поддържането на калциевите нива в организма и участието на този витамин в метаболизма на калция. Приетият в организма по един или друг начин витамин D е в неактивна форма, като за да се активира са необходими специфични ензими. Витамин D3 се активира в черния дроб, като холекалциферолът се превръща в калциферол. Част от този витамин се преобразува в бъбреците до калцитриол - биологично активната форма на витамин D. Калцитриолът циркулира в кръвта като хормон, който регулира нивата на калций и фосфор в кръвта и така осигурява здрав растеж и ремоделиране на костната тъкан. Тази форма на витамин D също повлиява и нервно-мускулната функция и имунната система.

В ролята си на стероиден хормон, биологично активната форма на витамин D - калцитриолът се свързва с рецептори за витамин D на повърхността на ядрената мембрана и регулира на практика биосинтезът (транслацията) на определени транспортни протеини. Тези транспортни протеини са отговорни за абсорбцията на витамин D в храносмилателния тракт. Витамин D3 се образува от съединение предшественик - 7-дехидрохолестерол, което променя структурата си, изложено на УВ лъчението от слънцето. 

Рискова група за дефицит на витамин D са хората, които не приемат достатъчни количества от витамина с храната, тези, които рядко биват изложени на слънце и хората в напреднала възраст. Ниските нива на витамин D се свързват освен с отслабване на костната тъкан, също и с повишен риск от развитие на вирусни инфекции, както и някои автоимунни заболявания. Vitamin D3 1000 IU е отличен избор, който подобрява абсорбцията на калций и е необходим за поддържането на здрави кости, зъби и имунна система. В продукта на 21st Century не са добавяни консерванти, захари и изкуствени овкусители, които могат само да намалят високото качество на продукта.

Защо да изберем 21st Century Vitamin D3 1000IU?Vitamin D3 10000IU е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg

  • Отлично качество на продукта
  • Есенциален за поддържането на калция в организма
  • Важен за поддържане на здрави кости и зъби
  • Подпомага функцията на имунната система
  • Добавен калций
  • Лесни за прием таблетки
  • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява Vitamin D3 1000IU на 21st Century?

Vitamin D3 1000IU представлява една от формите на витамин D - холекалциферол или витамин D3. Този есенциален елемент за човешкото тяло участва в регулацията на калцият и фосфора в организма, като поддържа оптималните им нива. Това води до подобряване на костната тъкан, като също така повлиява благоприятно функцията на имунната система. Vitamin D3 1000IU е произведен под формата на таблетки от компанията 21st Century, които са лесни и удобни за прием, както и много по-точни за дозиране. Vitamin D3 1000IU съдържа 1000 IU (25mcg) холекалциферол във всяка доза от една таблетка. 

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Vitamin D3 1000IU - витамин D на марката 21st Century

За кого е най-подходящ Vitamin D3 1000IU (витамин D) на 21st Century?

Vitamin D3 10000IU е подходящ за всеки, който страда от намалени нива на витамин D и иска да си осигури тяхното оптимално количество в тяло. Освен това, Vitamin D3 1000IU е отличен избор за прием, ако не приемате достатъчно количество от витамина чрез храна или под формата на слънчево лъчение. Витамин D3 ще ви помогне да заздравите костната тъкан и да подсилите имунната си система.

Употреба и дозировка на 21st Century Vitamin D3 1000IU:

Като хранителна добавка приемайте по една доза (1 таблетка) Vitamin D3 1000IU дневно с приетата храна за постигането на оптимален резултат. Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Съдържание в една доза (1 таблетка)

Състав:Стойност за 1 доза:
витамин D31000 IU
Калций57 mg

Други съставки в 21st Century Vitamin D3 1000IU: Целулоза, Стеаринова киселина, Кроскармелоза натрий, Силициев диоксид, Магнезиев стеарат

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: