Защо от Protein.bg?

Доставка до 24 часа

7 Дни срок за връщане

Качествен продукт

Отстъпки за количесвта

text block

21st Century Vitamin B-12 500

Прегледан: 1036
21st Century Vitamin B-12 500 Наличен

20.00 лв.
* Брой Таблетки:

Бр: ПОРЪЧАЙ

Гаранция за качество от вносителя

Този продукт ви се предоставя директно от вносителя.

21st Century Vitamin B-12 500

ВитаминитеVitamin B-12 500 е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bg представляват вещества с ниска молекулна маса, които са есенциални за човешкото тяло (не се произвеждат в организма) и са необходими в малки количества за да осъществяват своят ефект. Недостигът на витамини води до нарушаване на естественият баланс в организма и това може да причини определени заболявания. В повечето случаи, приемът на по-голямо от нужното количество от даден витамин не води до влошаване на състоянието. С приемът на подходяща и разнообразна диета, човек може да си набави всички необходими витамини чрез храната, но при хора със строг хранителен режим или дадени генетични заболявания, усвояването на витамините може да се окаже проблем. В такъв случай е необходим допълнителен прием на витамини.

Витамините се разделят в различни групи (А, В, С, D и т.н.), като във всяка група се съдържат по няколко витамина. Витамините от група В са свързани до голяма степен с метаболизма и действието и ефектите от техният прием са добре проучени. Витамин В12 не се произвежда не само от хората, но и от всички останали животни, растения и гъби. Единствено някои бактерии притежават необходимите ензими за да произвеждат витамин В12 (кобаламин). Въпреки това, той се съдържа в по-голямо количество в месните продукти, рибата и в хранителни добавки като Vitamin B-12 500 на марката 21st Century.

Кобаламинът (В12) всъщност е водоразтворим витамин, който е изключително важен за поддържането на нормалното функциониране на мозъка и нервната система. Освен това, витамин В12 има ключова роля и във формирането на червените кръвни клетки (еритроцитите) и участва в биосинтеза на нуклеиновите киселини, както и в метаболизма на аминокиселините и мастните киселини. В12 е най-сложният витамин в структурно отношение и е с най-голяма маса сред витамините. Този витамин съдържа и рядко срещаният при живите организми елемент кобалт, от където идва и наименованието  му (кобаламин).

Дефицитът или силно намалените нива на витамин В12 имат разнообразни последствия. Липсата на този витамин може да доведе до необратими последствия що се отнася до функционирането на мозъка и нервната система. Силно намалените нива на В12 могат да доведат до развиване на мании или състояние на психоза. Нивата на витамин В12 малко по-ниски от нормалните водят до по-леки симптоми като умора, депресия и отслабване на паметта. Намаленият прием на този витамин може да се дължи на различни фактори като например някои заболявания, генетични фактори или бедна на витамини диета. Най-рискова е групата на веганите или вегетарианците, чиято диета е силно ограничена откъм този витамин, срещащ се главно в месните продукти. Поради тази причина се препоръчва допълнителният прием на нужните витамини, които не присъстват в тяхната диета. 

Vitamin B-12 500 на 21st Century е именно продукт, който съдържа витамин В12 и ви дава лесен начин за прием. Vitamin B-12 500 е произведен под формата на таблетки, съдържащи 500 mcg кобаламин. Този витамин играе ролята на коензим в голям брой реакции в нашето тяло, но две от тях имат първостепенно значение. В12 е кофактор на ензим, наречен MUT, който е отговорен за извличането на енергия от метаболизма на протеини и мастни киселини. Другата реакция в която този витамин е кофактор на ензима метионин синтаза, който участва в превръщането на аминокиселината метионин.

Таблетките Vitamin B-12 500 не съдържат никакви добавени вещества (захар, соли, дрожди, консерванти, изкуствени оцветители и аромати)

Защо да изберем 21st Century Vitamin B-12 500?Vitamin B-12 500 съдържа витамин В12, който участва в изграждането на еритроцитите

  • Продукт с гарантирано високо качество
  • Ключов за правилната функция на мозъка и ЦНС
  • Важен в биосинтеза на еритроцитите и ДНК
  • Участва в метаболизма на мастните и аминокиселините
  • 500 mcg за доза
  • Лесни за прием таблетки
  • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява Vitamin B-12 500 на 21st Century?

Vitamin B-12 е есенциално вещество, жизненоважно за нормалната работа на мозъка и нервната система, което участва и в ключови процеси в тялото (като формирането на червените кръвни клетки, биосинтеза на нуклеинови киселини и метаболизирането на аминокиселини и мастни киселини). Vitamin B-12 500 е продукт съдържащ витамин В 12, произведен под формата на лесни за прием и дозиране таблетки от компанията 21st Century. В състава на Vitamin B-12 500 не са добавяни подсладители, аромати и консерванти, намаляващи качеството. Vitamin B-12 500 съдържа 500 mcg (микрограма) витамин В12 във всяка доза от една таблетка. 

Освен всички изброени предимства, Protein.bg ви дава супер цена за Vitamin B-12 500 - витамин В12 на марката 21st Century

За кого е най-подходящ Vitamin B-12 500 (витамин В12) на 21st Century?

Vitamin B-12 500 е подходящ за вас, ако страдате от намалени нива на този витамин в следствие от дадено метаболитно заболяване или поради строгият хранителен режим. Витамин В12 се препоръчва за прием от вегетарианци и вегани, при които строгата диета не позволява набавянето на достатъчни количества от този витамин.

Употреба и дозировка на 21st Century Vitamin B-12 500:

Приемайте по една таблетка Vitamin B-12 500 дневно с храна за постигането на оптимален резултат/или приемайте по предписание на лекар.

Съдържание в една доза (1 таблетка)

Състав:Стойност:%ПДД
Витамин В12 (цианкобаламин)500 mcg8333%
Калций100 mg10%

Други съставки в Vitamin B-12 500: Целулоза, стеаринова киселина, Кроскармелоза натрий, Силициев диоксид, Магнезиев стеарат

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: