Защо от Protein.bg?

Доставка до 24 часа

7 Дни срок за връщане

Качествен продукт

Отстъпки за количесвта

text block

21st Century Vitamin B-100 Complex Prolonged Release

Прегледан: 1367
21st Century Vitamin B-100 Complex Prolonged Release Наличен

32.00 лв.
* Брой Таблетки:

Бр: ПОРЪЧАЙ

Гаранция за качество от вносителя

Този продукт ви се предоставя директно от вносителя.

21st Century Vitamin B-100 Complex Prolonged Release

Витамините Vitamin B-100 Complex Prolonged Release е продукт с отлично качество и топ цена в Protein.bgпредставляват нискомолекулни органични съединения, които не се произвеждат в човешкият организъм, но са с ключово значение за неговото функциониране и за поддържане на оптималното физическо състояние. За да осъществяват витамините своят ефект са необходими много ниски количества. Недостига на някой от витамините може да доведе до нарушение в работата на организма и да причини различни увреждания, в зависимост от степента на недостиг. В храната, която приемаме се съдържат всички витамини, но в различно количесто и във всяка храна е характерно наличието на определени витамини. При по-строгите диети или поради проблеми с абсорбцията на хранителни вещества, някои хора могат да страдат от недостиг на някои витамини, поради което те следва да се набавят допълнително под формата на хранителни добавки, каквато е и Vitamin B-100 Complex Prolonged Release на компанията 21st Century.

Vitamin B-100 Complex Prolonged Release e продукт с отлично качество, произведен под формата на таблетки с бързо усвояване и лесни за дозиране. Продуктът съдържа витамини от група В, които в общи линии са свързани с метаболизма и спомагат за оптимална работа на клетките. В състава на Vitamin B-100 Complex Prolonged Release влизат витамини В1 (тиамин), В2 (рибофлавин), В3 (ниацин), В5 (пантотенова киселина), В6 (пиридоксин), В7 (биотин), В9 (фолиева киселина) и В12 (кобаламин).

Тиаминът (В1) е водоразтворим витамин от група В, който е свързан с метаболизирането на мазнините и въглехидратите и е необходим за нормалната работа на нервната система и сърцето. Има няколко различни форми на тиаминът, но една от тях - тиамин пирофосфатът (ТРР) е най-добре проучената и функционира като коензим при катаболитните процеси на захарите и някои аминокиселини.

Рибофлавин (В2) също е водоразтворим витамин, смятан за един от най-важните витамини, тъй като служи за кофактор на голям брой ензими, катализиращи разнообразни биохимични процеси. Рибофлавинът (витамин В2) влиза в състава на 2 ключови кофактора - ФАД и ФМН, които от своя страна се използват за активирането на други витамини, а също и за окисляването на редица съединения. В ролята си на кофактор, рибофлавинът е важен и за окислението (разграждането) на някои мастни киселини и за преобразуването на ретинола (витамин А) в ретинолова киселина.

Ниацинът, известен като витамин В3 също има основна роля за метаболизма. Той участва в образуването на други два кофактора НАД и НАДФ - с главна роля при голям брой ензими, свързани с анаболитните и катаболитни процеси. НАД е свързан с катаболитните процеси - разграждане на мастни киселини, въглехидрати, протеини, алкохол и др., служейки и като сигнални молекули. НАДФ пък е свързан с анаболитните процеси. Витамин В3 се използва и за намаляване на високите нива на холестерол в кръвта.

Пантотеновата киселина (витамин В5) служи за биосинтеза на коензим А - важен за осигуряването на енергия, както и за редица реакции на производството на важни мастни киселини, холестерол и ацетилхолин.

Пиридоксинът, известен като витамин В6 е също важен за метаболизма. Активната форма на витамин В6 е пиридоксал фосфат (PLP), който играе важна роля в биосинтеза на ключови невротрансмитери като допамин, серотонин, епинефрин, норепинефрин и GABA - гама-аминобутирова киселина. PLP участва в производството на хистамин, както и в образуването и функционирането на хемоглобина. Витамин В6 се използва и от някои ензими като кофактор за осъществяването на различни метаболитни реакции. 

Биотинът - витамин В7 служи като кофактор на ензимите, необходими за преобразуването на аминокиселините валин и изолевцин - аминокиселини с разклонени вериги, важни за натрупването на мускулната маса.

Фолиевата киселина (витамин В9) играе важна роля за деленето на клетките и е необходим за осъществяването на други, свързани с репродукцията процеси.

Кобаламинът (витамин В12) е витаминът с най-голяма молекулна маса сред витамините и е необходим за поддържането на нормална мозъчна функция, както и за нервната система. В12 е важен и за образуването на еритроцитите (червените кръвни клетки), както и за синтезирането на нуклеиновите киселини (ДНК) и за метаболизма на някои мастни киселини и аминокиселини. Този витамин не се произвежда в човешкият организъм, нито при другите животни растения или гъби. Само и единствено бактериите притежават ензимите, нужни за синтеза на витамин В12. Ниските нива на витамин В12 се свързват с депресията, а острият дефицит на този витамин води до развитието на пернициозна анемия 

Защо да изберем 21st Century Vitamin B-100 Complex Prolonged Release?Vitamin B-100 Complex Prolonged Release съдържа всички витамини от група В, важни за добрият метаболизъм

  • Продукт с доказано високо качество
  • Съдържа всички витамини от група В
  • Подпомага функцията на сърцето
  • Действа благоприятно на мозъка и ЦНС
  • Спомага за по-добър метаболизъм
  • Спомага за намаляване на стреса
  • Лесни за дозиране и прием таблетки
  • Protein.bg ви дава достъпна цена и бърза доставка

Какво представлява B-Комплексът Vitamin B-100 Complex Prolonged Release на 21st Century?

Vitamin B-100 Complex Prolonged Release представлява комплекс от всички витамини от група В, който е с удължено освобождаване в организма. Vitamin B-100 Complex Prolonged Release е произведен под формата на таблетки от компанията 21st Century, с гарантирано високо качество. Продуктът не съдържа добавени захари, консерванти или изкуствени оцветители и овкусители. Витамините от група В са свързани главно с метаболитните процеси в тялото и техният прием ще ви помогне да подобрите своят метаболизъм и да поддържате оптимална форма. Витамините на 21st Century влияят благоприятно и върху нервната система и сърцето, като спомагат и за метаболизирането на мазнините. Vitamin B-100 Complex Prolonged Release съдържа 560 mg витамини във всяка доза от една таблетка.

Освен всички изброени предимства Protein.bg ви дава супер цена за Vitamin B-100 Complex Prolonged Release - витамини от група В на марката 21st Century

За кого е най-подходящ Vitamin B-100 Complex Prolonged Release (витамини от група В) на 21st Century?

Vitamin B-100 Complex Prolonged Release е подходящ за всекидневна употреба от всеки, който желае да поддържа оптимални нива на витамините от група В в организма си, както и за тези, които страдат от недостиг на някои от тези витамини. Строгият хранителен режим може да доведе до намаляване на нивата на определени витамини, поради което е необходим допълнителният им прием. Таблетките Vitamin B-100 Complex Prolonged Release са лесни за дозиране и прием.

Употреба и дозировка на 21st Century Vitamin B-100 Complex Prolonged Release:

Можете да приемате по една доза (1 таблетка) дневно Vitamin B-100 Complex Prolonged Release за постигането на максимални резултати. Всяка опаковка Vitamin B-100 Complex Prolonged Release съдържа 60 капсули витамин В комплекс.

Съдържание в една доза (1 таблетка)

Състав:Стойност: 
Тиамин (В1)100 mg
Рибофлавин (В2)100 mg
Ниацин (В3)100 mg
Пиридоксин (В6)100 mg
Фолиева киселина (В9)400 mcg
Кобаламин (В12)100 mcg
Биотин (В7)100 mcg
Пантотенова киселина (В5)100 mg
Калций124 mg

Други съставки в 21st Century Vitamin B-100 Complex Prolonged Release : Хидроксипропил метилцелулоза, Целулоза, Стеаринова киселина, Силициев диоксид, Хидроксипропил целулоза. Фармацевтична глазура, Етилцелулоза, Магнезиев стеарат.

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: